איזה שבת נוראית

איזה שבת נוראית

הקאתי ה-כ-ל איזה 50 פעם. נמאס לי כבר לראןת את האסלה מקרוב. אפיה אבינוח איפה? והאם אפשר לרדת במצב ששתיה יורדת חופשי? נראה לי שזה תנאי בסיסי אצלי. וגם שאני אוכל לישון נורמלי בלי לקפוץ כל שעה עם צונאמי מאיזור הושט- פויה!!!!

רוייקו

New member
זה לא אמור לקרות. את לא אמורה להקיא 50 פעם

ביום וגם לא כמה פעמים בודדות. את אמורה לשתות ללא בעיה, לאכול לאט עם עיכוב של האוכל, כך שתאכלי פחות ותרדי במשקל. אם יש לך חסימה של המעבר, פשוט תפני לאן שצריך לפנות. אבינוח לא פותח טבעות בשבת, ולשם כך יש מיון או את המחלקה שבה נותחת (אם זה בית חולים ציבורי או של הכללית). במקרה של ניתוח פרטי, אפשר לפנות לבית החולים הקרוב.

אופירA

New member
מנהל
ביום חמישי שאלת אותנו

3 פעמים מה עושים? וענינו לך 3 פעמים: הולכים לפתוח. אני הצעתי לך לפתוח 2.5CC. חצי מהסגירה חסרת האחריות שביצעת בבת אחת (וללא כל בדיקת שתייה לאחר מכן...). שאלת שוב איך מתמודדים עם כל מיני קשיים - חנק, מים שלא עוברים חלק, וכו'. ואמרנו לך שוב ושוב: פותחים את הטבעת! ד"ר אבינוח (או צוותו) מקבלים ביום שישי באסותא ראשון לציון. כמו כן, גם מיון סורוקה ואיכילוב פועלים כסדרם. למה לא הלכת לפתוח? זו שאלה שכנראה תישאר לא תשובה. כמובן שבשבת סבלת מרפלוקס קשה שמתרחש במצב של טבעת נעולה (שמשום מה לא הלכו לפתוח אותה!!!). רפלוקס זה מסוכן מאוד - הוא עלול לגרום לדלקת ריאות חמורה עקב שאיפת חומרי מזון לריאות, לדלקת בוושט, להרחבת הוושט, לתזוזת הטבעת ועוד. הוא אינו מתרפא מאליו, הוא אינו נמנע גם אם מפסיקים לאכול וניזונים על שתייה בלבד. תראי, אנו יודעים פה היטב מה נגרם כתוצאה מטבעת נעולה קשות. אינך צריכה לתאר לנו שוב ושוב. כשתחליטי להפסיק את ההתנהגות חסרת האחריות ולהתנהג בצורה אחראית עם טבעת - תודיעי לי. יש צורך לפתוח מחצית הפתיחה הנוכחית, לתת לוושט להבריא ולסגור בהמשך את הטבעת בהדרגה עד להשגת הגבלה נורמלית - לא טבעת נעולה, הגבלה נורמלית שמאפשרת התנהלות אכילה נורמלית, בלי רפלוקס לילה, עם שתייה תקינה ואכילה תקינה, עפ"י כללי האכילה עם טבעת. מי שמעדיף התנהלות אחרת - סיפרתי לו על הצרות המזומנות לו בהמשך. בכבוד, כל אחד ובחירותיו.

טיפטיפ69

New member
יכלת לקחת טרמפ איתי לסורוקה

עכשיו אני שמח ששמעתי בקולך אופירה ופתחתי 2\1 CC כמו שאמרת לי למה להכנס לשבת ולסבול.

ביום שישי אפחד לא ענה לי בראשון

אז אתמול ברוך השם הגעתי למיון בהדסה עין כרם וכירוג מקומי פתח לי את הטבעת אני עדיין קצת חלשה. אבל מקווה להתחזק, ולאכול בצורה מבוקרת עד שאחליט כמה לסגור שוב. את עונשי על החוסר אחריות שלי- קיבלתי ובגדול! מקווה שלא הזקתי לעצמי

אופירA

New member
מנהל
פתחו הכל?

בעוד כחודש תסגרי בהדרגה, קודם כל 2.5 או 3CC, ואח"כ לאט לאט, לפי מצב ההגבלה שתתפתח. את ההגבלה צריך ללמוד בכל סגירה וסגירה, ולפיה לתכנן את הסגירה הבאה. את יכולה להתייעץ כדי לקבל החלטה לפני כל סגירה וסגירה. באופן כזה, את יכולה להצליח - להגיע להגבלה טובה, בלי חנק, עם יכולת אכילה טובה, ועם למידה של כללי אכילה נכונים עם טבעת, בלי הקאות ובלי רפלוקס, ובלי נזקים לוושט, לפאוצ' ולמצב התזונתי של הגוף. גם בעלך יסכים בוודאי להרזיה בתנאים כאלו.

אני מתאהבת במילים שלך

אופירה יקרה, או שאת חכמה מאד או שאת מוכשרת מאד או שיש לך המון ניסיון ( שלא כמו הרוב כאן בפורום) או שאת גם וגם וגם ! אני כרגע בהבראה מהטראומה שעברתי לא השתוללתי עם אוכל בינתיים רק שותה קפה להנאתי, פרי, סנדוויץ. מתנזרת מסוכר וקמח לבן נעים לי מאד! קיבלתי שוב את המסר החזק (שכבר ידעתי עמוק בתוכי אבל זה שקע קצת) שאין קסמים ואין קיצורי דרך צריך להשליט ביד רמה את המוח על התאווה וגם אם נופלים מידי פעם אז שזה לא יהיה ארוך. לקום מהר, להתנער ולהמשיך להחזיק במושכות. ייתכן והפורום הזה לא מתאים לי כי כאן אנשים הולכים בצורה עיוורת אחרי "נפלאות" הטבעת נראה לי שאני כבר במקום אחר- לא מאמינה בזה בעניים עצומות יש לך רעיון על פורום שמתאים לי?

אופירA

New member
מנהל
מה הקשר לפורום? לכל אחד הדרך שלו

ולכל אחד הדעות שלו. תבחרי למה את מקשיבה ומה את לוקחת. בכל פורום יש הרבה אנשים וכל אדם הוא עולם שלם. אינך יכולה למצוא בעולם מקום שבו כל האנשים מתאימים רק לך. אפילו בבן זוג אי אפשר למצוא רק את מה שמתאים לך, ולא יהיה בו שום דבר שלא מתאים לך. גם ילדים אינם מתאימים לך, וכל ילד הוא עולם בפני עצמו, ואת צריכה לדעת לחיות עם כל הילדים, ולעזור להם לגדול בדרך שנכונה להם. אם פתחת את כל הטבעת, עלייך ללכת לסגור בתוך 3-4 שבועות 2.5-3CC, וללמוד את הסגירה, ובהתאם לסגור כל חודש עוד קצת עד שתגיעי להגבלה נוחה. אדם הסובל מהשמנת יתר מורבידית לא יכול להשליט ביד רמה את המוח על התאווה. הוא זקוק לעזרה דו כיוונית - גם פיזית וגם התנהגותית ונפשית. הוא זקוק לעזרה לטווח ארוך, ולא למשהו שמתאים לו בדיוק לשבועיים. אני עושה מהטבעת שלי "שרוול" - מעבר רחב מספיק וצר מספיק, שנותן לי עזרה אפקטיבית פיזית להשתמש בכוחות הרצון והנפש להתגבר על תאוות האכילה. ההגבלה במעבר מגבילה אותי מלאכול ככל תאוותי, אבל מתאפשר לי לאכול בריא ובנוחיות, תוך שאני מתכננת את אכילתי ונעזרת בהגבלת הטבעת כדי להתרגל להרגלי אכילה שבריאים לי. ההרגל מחזיק ונותן כוח להתמיד. העבודה הנפשית בהתמדה בהרגל היא לכל החיים.

SHLOROZ

New member
שאלה לאופירA

קודם כל ברצוני להודות לך על ההסברים הברורים והחדים שאת חולקת עם הפורום . אני חדש בעסק ועדיין לומד . האם תוכלי להסביר אתפירוש המונח רפלוקס ? תודה

אופירA

New member
מנהל
רפלוקס - הכוונה עלייה של המזון מהקיבה לוושט

יש מונח מקצועי שקשור לחומציות בקיבה, אבל אני לא מדברת עליו. אני מדברת על מה שקורה למנותחי טבעת, עקב מעבר סגור בין הוושט לקיבה (בגלל טבעת הדוקה). המזון המתעכל בכיס הקיבה הקטן, יחד עם מיצי קיבה, לא מצליח לעבור לאיזור הרחב של הקיבה, בגלל מעבר סגור, ולכן עולה למעלה בוושט ונפלט בהקאה דרך הפה (זה במקרה הטוב. במקרה הגרוע, נכנס לקנה הנשימה ודרכו לריאות...). רפלוקס לילי מתרחש כאשר המעבר סגור, ומיצי הקיבה (והאוכל) לא התפנו בזמן לתוך האיזור הרחב של הקיבה, ולכן בזמן השינה בלילה הם עולים דרך הוושט למעלה, כי בזמן השינה אין תנועתיות של שרירי הוושט והקיבה, ואין דחיפה שלהם פנימה. אז המיצים שטים למעלה עפ"י חוק הכלים השלובים, וגורמים לרפלקס הקאה (שמעיר אותך מהשינה), או זרימה לקנה הנשימה ושיעולים שנועדו לפלוט את מה שחדר. אם הרפלוקס הלילי נגרם כתוצאה מאוכל ושתייה - הפיתרון הוא לא לאכול ולא לשתות שעתיים לפני השינה (כל אחד וכמה זמן שהוא צריך. אחד צריך רק לא לאכול חצי שעה לפני השינה. אחד צריך גם לא לשתות. לאחד הבעיה היא רק כאשר הוא אכל כמות גדולה של אוכל מוצק, ואין לו בעיה אם אכל כמות קטנה או רק כלכלה רכה - עושים ניסיונות ויודעים). אבל אם הרפלוקס הלילי נגרם מאליו, זה סימן שהמעבר חנוק מידי, וחייבים לפתוח אותו, כדי להינצל מכל הסיבוכים האפשריים בטבעת. בהתאם לחומרת התופעה, פותחים 1/4CC או 1/2CC או 1CC.

ilcרית

New member
ואני הייתי צריכה להמתין יותר משעה וחצי בתור

לפתיחה ע"מ לשמוע שאסור לשתות כשעתיים לפני השינה . זה מה שקורה שלא נכנסים מספיק לפורום
בכל מקרה המון תודה לך אופירה על האינפורמציה החכמה שמעשירה את הפורום

למעלה