איזה קטע

איזה קטע

לא ידעתי שהאריסון פורד יהודי הוא בכלל לא נראה ובחיים לא שמעתי משהו בהקשר הזה אבל רשום בויקיפדיה שאמא שלו יהודיה גאווה לעדה

DDN

New member
האריסון פורד יהודי?

זה שאמא שלו יהודיה לא אומר. מה שאומר זה איך שהוא מתייחס אל עצמו.

subatoi

New member
מבחינה טכנית זה כן אומר.

אם לבאנדם אכפת מזה שהוא יהודי והוא עושה עם זה משהו או לא, זה משהו אחר. אבל לוויקיפדיה יש נטייה לספח אנשים ליהדות, גם אם הם היחידים שטוענים ככה. הם גם טוענים לדוג' שג'ין רודנברי (יוצר מב"כ) יהודי. מאיפה הם הביאו את זה? אלוהים יודע...

היהדות

רואה בכל אדם שאמא שלו יהודיה יהודי ולא משנה אם זה מקובל עליו או לא אבל באמת היא לא נראה לי זה נכון במיוחד הבן אדם פשוט לא נראה יהודי בכלל אבל בכל מקרה היה רשום שם שאבא שלו אירי קתולי כנראה שמימנו הוא קיבל את הכל נ.ב אני אף פעם לא שמעתי אותו מדבר על יהודים\ישראל\יהדות אמריקה או שום דבר כזה להבדיל כמובן מספילברג חבורת סיינפלד, ברברה סטרייסנטד,ג'יק ג'ילהונול[שדרך אגב הוא גם חצי חצי] ועוד המון רבים וטובים[במאים מפיקים שחקנים וכולי] והוא שחקן מספיק מבוגר שנשמע את זה אז כנראה שהוא לא יהודי או שזה לא מעניין אותו בכלל

DDN

New member
אבסורדי משהו

בנצרות הדת זה לפי האבא. ביהדות לפי האם. אבא נוצרי ואמא יהודיה אומרים שהוא גם נוצרי וגם יהודי. אם הוא בוחר להיות נוצרי, הוא לא יהודי ושום בבל"ת טכני לא יעזור פה. אני מאוד לא אוהב את הקטע של לספח אנשים להיות מקבוצה מסויימת, בלי שלהם יהיה מה לומר בנידון.

subatoi

New member
אבל תמיד יש קטע "טכני".

אם הקמתי היום דת חדשה, ולפי הכללים שלה כל אדם ג'ינג'י שייך בלי ספק בכלל לדת הג'ינג'אים החדשה, אז כל אדם ג'ינג'י שייך לה. אין פה שום ספק. כל ג'ינג'י בעולם יכול לקבל את הדת על עצמו, או להתעלם ממנה, או לזרוק עלי אבנים. אבל לפי החוקים הפנימיים של הדת שלי, הוא שייך לה. גם אם הוא לא שמע בכלל על הדת הזו. לפי הכללים והחוקים של היהדות, מי שיש לו אמא יהודייה הוא יהודי. גם אם הוא לא עוסק בכלל בנושא, גם אם הוא מתעלם מזה, וגם אם הוא סוגד לישו ומריה כל בוקר, ערב וצהריים. מה שהוא עושה עם זה זה עניינו. אבל מבחינה טכנית, מבחינת הדת, מבחינת מי שעוסק עם הדת הזו, הוא יהודי. אפשר לא לקבל את זה, אבל מבחינת אותה דת, זה ככה. אולי יש מצב בו המרה מסוימת "פוטרת" אותו מהדת שלו, מצב שבו הוא כבר לא נחשב יהודי, אני לא יודע מספיק בשביל זה.

סלמאק

New member
זה כמו עם לוק סקייווקר...

הוא קיבל את "הכוח" מאבא שלו, ותמיד "הכוח" היה חזק איתו, למרות שמעולם הוא לא שמע על "הכוח", מעולם לא ידע מהו ומעולם לא השתמש בו, עד שפגש את אובי וואן. ולולא היה פוגש, הוא עולם לא היה יודע שהוא קורץ מחומר של ג'דיי, אבל זה לא היה משנה את מהותו, את נסיבות היוולדו.

Gilliana

New member
לא מדוייק

בנצרות, אם לא הוטבלת - אתה לא נוצרי, בלי שום קשר לא לאבא ולא לאמא.

בנצרות זה סתם מסחרה

וגם להיות מוסלמי זה מאוד קל אבל בכל זאת יש משהו ביהדות שזה שונה שלא משנה מה אתה מרגיש את זה איך שהוא

Gilliana

New member
בהחלט שונה

היהדות הרבה יותר נוקשה ופרימיטיבית מהנצרות - זה מה ששונה. אבל בתכל'ס - אני נגד דתות בעיקרון, הן שורש כל הרוע בעולם.

Another Girl

New member
הריסון יהודי.

הוא גם התייחס לכך שאמא שלו יהודיה ילידת רוסיה באחד הראיונות שלו, אני זוכרת שהייתי בהלם מזה. אני לא בהכרח יודעת אם הוא מחשיב את עצמו ליהודי או נוצרי, אבל הוא סיפר על הצד הזה שבו ונראה שהוא די גאה בזה.

Y. Welis

New member
הוא היה עם כיפה באחד מסרטיו

לא זוכר איזה מהם כרגע, אבל צריך למצוא תמונה.

נראה לי

בסרט הזה הרבי במערב הפרוע או משהו כזה נראה לי סרט שהוא עשה מאוד קרוב לSW זה הסרט היהודי היחיד שעולה לי לראש אבל אני לא יודעת אם הוא היה שם עם כיפה

Another Girl

New member
רבי אברהם במערב הפרוע

(או: The Frisco Kid) מ-1979, עם ג'ין ויילדר שמגלם רבי. בסצינה הסופית הריסון (שמגלם בוקר אמריקאי) חובש כיפה לכבוד חתונתו של הרבי. כפרעליו.

Another Girl

New member
לא............

שוב- הרבי היה יהודי, והוא שיחק קאובוי שהופך לידיד שלו.

Rockamora

New member
זה לא ההפך?

אבא שלו יהודי נגר ואמא שלו נוצריה היא נוצריה.

למעלה