איזה קטע

אחר

New member
איזה קטע

יצא לי להאזין במקרה לאחת מתחנות הרדיו החרדי הפירטי. אחד המאזינים מספר פתאום שהוא עובד במעגן הסירות של הפארק הלאומי, ולפני שנה היו אצלו קבוצה של 40 חבר'ה, שהשתוללו והתנהגו בצורה מחפירה, שלא להאמין, היו אברכים שהפכו לחילונים!! והוא מספר בהתרגשות שהם הראו לו תמונות, והם היו נראים ממש אברכים! ומסתבר שיש קבוצה שלמה של אנשים כאלו שמסיתים אברכים [האידיוט אפילו לא ידע להבחין בין אברכים לבחורי ישיבה] להיות חילונים. ולא עוד, אלא שהם שולחים במיוחד בחורים לישיבות כדי שישכנעו בחורים להיות חילונים, וצריך להיזהר מהם מאד מאד... רק חבל שהוא לא ציין את השם המפורש ה.ל.ל - כך היינו מרויחים פרסומת חינם בציבור החרדי זוכרים את האידיוט ההוא שעשה לנו בעיות עם ההחלפה של הסירות, ואח"כ התעניין מאד לשמוע על הסיפורים שלנו? אז כנראה שהוא לא ממש הצליח לקלוט מעבר לזה שיש כאלו שהיא אברכים ונהיו חילונים... ומתברר שיש לו גם שם - ניסים בן XXXX המבקש שתתפללו לחזרה בתשובה שלמה שלו במהרה בימינו אמן והוא רק שכח לציין שזה היה בליל שבת קודש...

אבזץ

New member
מסקנה ?!

לרוץ לספר לחברה/ לא ? סיכום סופי : היה אתה, ושכל העולם יזדיין! (כולל ניסים- בשידוך)

Kimbal1

New member
מה ההבדל בין אברך לבחור ישיבה?

סליחה על הבורות אבל אני חילוני

Le Fay

New member
רק בשנים הראשונות לנישואיו. והדרש:

אב (בחכמה) ורך (בשנים). המקור "בראשית" מא מג.

rigoletto111

New member
"אברך" אני לא מומחה

לתנך ולשפות פרוטושמיות עתיקות, אבל הכינוי אברך ניתן ליוסף במצרים, ומה שלה-פיי הביאה זה מדרש של חז"ל. ואני מוכן להתערב שזה איזה תואר מצרי עתיק , אולי איזה עבד של אחד מהאלים המצרים הקדמוניים, והפך לשם התואר של כל החרדים היום. אותי זה קצת מצחיק... <אלוהימית, את לומדת תנ"ך, אז אולי תבדקי מה אומרים על המונח הפרשנים המדעיים?>

Le Fay

New member
"וירכב אתו במרכבת המשנה אשר-לו

ויקראו לפניו אברך ונתון אתו על כל-ארץ מצרים". והדרש מבראשית רבה צ, על פי ר' יהודה. רש"י דרש "אב למלך", ויש טוענים שקריאת "אברך" היתה ציווי לכרוע ברך בפניו.

אני גר 200 מטר ממעגן הסירות שם

לצורך העניין.. אבל על אנשים שכמותו חבל לדבר, עליהם נאמר "וטיפש בטיפשותו יחיה"--ואפשר להוסיף--" "טיפשים אף בבי"ד של מעלה נשארים בטיפשותם"...

למעלה