איזה קטע

chepia

New member
איזה קטע

עוד מעט ECO99FM יעבור את רדיו תל אביב לראשונה. רדיו תל אביב קיבלה 3.4 אחוזי האזנה לעומת ECO99 שקיבלה רק 3.1 אך עלתה בחציון הראשון של השנה, בזכות תוכנית הבוקר "החדשה" שלה ל-3.8 אחוזי האזנה , אתם קולטים אם זה יימשך כך ECO99 עוד יעברו את רדיו תל אביב. רדיו תל אביב ירדה באחוזי האזנה שלה וזה בגלל הלוח המשדרים הלא מובן שלה. ECO99 משדרת לרוב מוסיקה( כנראה העריכה המוסיקלית מכריעה) הדבר המדהים הוא הפופלריות של רדיו קול חי, הרדיו הדתי הלאומי שמשודר במרכז, רק מוכיח שיש צורך בעוד תחנות כאלו , למגזר הזה.

אכן שיפור רציני במוסיקה ב ECO99FM

לא שאני מאוהבי הז'אנר הגלגלצי - אבל ב99 שומעים את ההשקעה בעריכה המוסיקלית לאורך כל היום ואת החשיבה הבוגרת יותר. חלק מזה הוא עניין אובייקטיבי של גיל וידע מוסיקלי, אבל לא רק ושוב- שאפו על החזרתה של "לילה 80" ללוח השידורים, מה שנותן סיבה לפתוח רדיו בשבת בלילה באיזור המרכז צחי

tamarnon

New member
לא מסכימה...אם כולם כאן נגד המוסיקה של גלגלצ

אז אין סיבה לפרגן ל-99 לדעתי כי זאת אותה המוסיקה. שיפור? יכול להיות אבל זאת לא חוכמה כי הם היו בקרשים. מספיק שברדיו לב המרינה ינגנו את בריטני ואז גם יהיה אפשר להגיד שיש שם שיפור עצום ביחס למה שמנוגן שם היום. הבעיה הבאמת גדולה היא ש-99 נחשבת בעיני אחדים כתחנת מוסיקה טובה. והסיבה היא כי כל שאר התחנות פשוט גרועות! אולי חוץ מרדיוס שעדיין הנורמלית מכולם - ואם זה המצב אז זה רק מראה כמה כלומניקים עומדים בראש מרבית התחנות האזוריות.

ברור שרדיוס עושים משהו טוב

אם הם כבר שנים תחנת המוסיקה האזורית הכי מואזנת (103 זה לא רדיו מוסיקה-לכל מיני אייל גולן כוכב מעלה הקרחות שתיכף יקפוץ כאן) לטעמי ולא רק לפי הסקרים,הם מצאו את שביל הזהב בין כל הסגנונות ולדעתי הם תחנת הלהיטים היחידה בארץ, מה שמפתיע אותי אבל שאיך ,אם להאמין למה שמספרים כולם,אם כולםםםםםםם אוהבים מוסיקה ישראלית וים תיכונית איך זה שרדיוס שמשמיעה בעיקר רק מוסיקה לועזית ישנה וחדשה כ"כ מצליחה? האם הם יודעים משהו על אהבת הקהל האמיתי ולא רק מה שמאכילים אותנו ? אני אישית אוהב רק מוסיקה לועזית לכן אני שומע רדיוס שנותנת לי תחושה של רדיו חול"י ולא פרובנציאלי כמו כל האחרות , אבל זה באמת מפתיע כל פעם מחדש שהם תמיד ראשונים למרות כל מאמציי התחנות האחרות לשנות קווים וסגנונות כל הזמן כדי לפצח את טעם הקהל (כמו 102 שמשמיע מוסיקה ים תיכונית פחחחחחחחחחחח) אולי מישהו מרדיוס יוכל להסביר???

כמה שטויות בהודעה אחת.

זה שמוסיקה ים תיכונית הכי פופולארית ומואזנת בארץ לא אומר שאין הרבה חובבי מוסיקה לועזית בארץ גם אני מאזין מדי פעם לרדיוס בעיקר לסיגל בלילה או לקול השלום,מה שאתה אומר בעצם זה שאף תחנה שמשדרת בעיקר לועזית צריכה להיכשל כי כולם שומעים מזרחית ? מה שכן אני בטוח מיליון אחוז שרדיוס כמו אחותה 91 הן ברירות מחדל,אם bu 99 הייתה חיה מי היה מאזין לרדיוס כמו שאם רדיו גל או גלי הים התיכון היו קיימות מי היה שומע 91 לא סתם בן בסט פעל נואשות לסגירתן,שתי התחנות האלה מלאות בפרסומות חפירות וכל הזמן מוכרים לנו דברים,גם ''מוסיקת הלהיטים''כביכול שמתנגנת שם היא בעיקר מוסיקה לעוסה לאוו דווקא חדשה אלא סתם להיטי מועדונים ודברים שנטחנים לא כמו ש 99 באמת הביאה וייצרה להיטים.

איך ידעתי שתקפוץ חחחחחחח

ברירת מחדל או לא, הם הכי מואזנים כבר שנים ,,מצאתי באינטרנט סקרי TGI משנת 2002 כש99BU פעלו והם עדיין הובילו עליהם כבר אז, מה זה משנה 99 כבר לא תהיה כמו אז,ומה שנראה לי שזה שתחנות כמו 99,102 וכאלה שכל הזמן משנות שמות,מוסיקה,עורכים,שדרנים ומה לא יורות לעצמם ברגל (ובאוזן),תחנת רדיו צריכה לשדר אמינות וקו שכל מי שפותח את התחנה לאורך שנים יודע מה הוא מקבל, בגלל זה 103 מצליחים,בגלל זה 100 מצליחים,כי הם עקביים. פתאום בא ל102 המנהל מרדיו דרום שמנסה לחנך את תל אביב לשמוע מה שהוא שומע בבית,לא ילך! ותוך חצי שנה הם ישנו את הקו שלהם שוב.. ו99אקו נשמעים כמו עירוב של גלגל'צ ורדיוס רק יותר מרדימים ועם פירסומות. 103ו-100 יודעים טוב מאוד את העבודה וככה גם 91,הם יודעים מי הקהל שלהם ויודעים איך לתפוס אותו, כל האחרים סתם עושים נסיונות על הרגלי ההאזנה שלנו.

חוכמה גדולה הכי מואזנים כי אין תחרות.

שאף תחנה לא משדרת להיטים ודאנס ויש רק רדיוס אז אין ברירה ושאף תחנה לא משדרת מזרחית גם אין ברירה,אבל אם היו פותחים עוד תדרים נותנים חופש היה רדיו דיגיטלי מי היה שומע אותם,תחנה ששמה 2 שירים ואח''כ דוחפת 7 דקות פרסומות פלוס השדרן חופר ומספר למה כדאי לקנות במינימרקט יענקלה,ואיך זה קשור למה שרשמת בהתחלה שהמוסיקה מזרחית מצליחה ורדיוס הכי מואזן אני לא מצליח להבין את הקשר,גם גלגל''צ הכי מצליחה למרות שבקושי יש מזרחית אז מה זה אומר?102 בכלל זה תדר מיותר לא אתייחס אליה בכלל כנ''ל לגבי תחנות שלא נמצאות במרכז.

kalil

New member
גם רדיוס לא משדרת רק להיטים ודאנס

בעצם רוב המוזיקה שלהם ביום היא מוזיקה לא חדשה. רק בערב הם משדרים תוכניות בקו צעיר. זאת הסיבה שאני לא מאזין להם בצהריים. רק מ 20:00 אני מאזין להדר תדמור הנפלאה (מדי פעם. היום מי מאזין לרדיו כשהוא מחוץ לאוטו?).

גלעד2211

New member
kalil אני ועוד הרבה אחרים.

כן מחוץ לאוטו, פשוט לוחצים במכוון בבית כמובן על כפתור הON ברדיו ונהנים.

kalil

New member
אם אתה נהנה אז בכיף

אני כבר מזמן לא נהנה מרדיו בארץ. חוץ משתיים-שלוש תוכניות לדעתי הרדיו מציע כלום אחד גדול.

גלעד2211

New member
אכן אני נהנה ואני בטוח שגם

אייל נהנה הרי לא יכול להיות שבכל הזמן הזה שהוא קולע את עצמו בבית בערב מהתחשבות בציבור (גם ככה חשוך בחוץ ומפחיד והמנורות לא בידיוק מספקות ביטחון) הוא יושב טלוויזיה. זה המון שעות אף אחד לא מסוגל לזה אז מתישהו עוברים לרדיו וברוב המקרים אפילו ל91FM או ל100.

ממבט בסקרים..

עד 2006 רדיו BU99ESC, הוביל בכל הפרמטרים על רדיוס, בגילאי 10-18, בגילאי 18+ הוא היה מתקרב לאחוזי האזנה של רדיוס, מה שכיום רחוק מאוד מזה....

k976

New member
חסר לי שדרנים

טובים באמת כמו גד ביטון יוסי אלעזר אז בזמנו בשישי בתל אביב ברדיו גל , נועם אבירם שדרן טוב גם מי עוד Steve Anderson DJ. נתקלתי בו בהשמעה ברדיו מקול הלב מארצות הברית. בבי בי סי בתוכנית הדאנס שם שכחתי את שמו שדרן ממש טוב. לדעתי כל השפע שיש גם באינטרנט פוגם וכל סיגנון תחנת רדיו לא נראה לי . הנחמה הוא וכל הכבוד לרדיוס עם פרוייקט קול השלום , בגיל 33 לדעתי גד ביטון קצת חופר ירון אשבל בכלל. אבל שוב ששמעתי אותי בגיל 14 -20 זה היה אחרת מהיום. הכי קטע שהיה וידוי של גד שהיו מקליטים מראש על דיסק וממשמיעים כשידור חי אהבתי מה שנקרא לשמוע .. יום נפלא לכולם

מה כיף לשמוע בכלל מוסיקה ברדיו?

מילא לשמוע תוכנית קלאב דאנס של דברים חדשים כמו הדיסקוטק שמחדשים כל הזמן נותנים השמעות בכורה או התוכנית של דדי אלוני בקול רגע בשישי, או אופיר רובין ב 103 התוכנית של יוסי אליעזר שהייתה אז היה כיף לשמוע מוסיקה ברדיו, כיף לשמוע אקטואליה ספורט בידור (דידי הררי),בדר''כ המוסיקה ברדיו לא לטעמנו אז למה לא להכין באם פי ים מוסיקה שאנחנו אוהבים ולשמוע,למה לתת לאחרים להכתיב לנו מה לשמוע ועוד לסבול ולשמוע פרסומות?

k976

New member
שדרן טוב זה חלק מהתוכנית

אחי ואן מה לעשות זה הגדולה גם של התוכנית מוסיף עיניין, בזמנו הקלטתי את יוסי אלעזר ברדיו גל וגד ביטון נעלמו לי מאז , היום אולי בגלל שהתבגרתי גד נשמע חופר קצת למרות שהוא אחלה ואני שומע אותו כל שבוע,אולי זה בגלל שהתבגרתי 33. תוכנית טובה פלוס שדרן טוב

גלעד2211

New member
k976 זה לא רק זה

יש גם את העניין שרדיו לרוב אי אפשר לדעת איזה שיר יגיע אחרי זה, ברור שהדרן עושה את התוכנית אבל גם בפלייליסט ממוחשב יש איזה משהו (לפחות אצלי) של לדעת מה השיר הבא ולפעמים יש הפתעות

k976

New member
אני גם

אוהב כמה שפחות פרסומות ושדרן טוב עם קול יודע לשלב בין הדברים מבלי לפגוע בשירים המתנגנים. אני שומע רדיוס רדיו עמאן קול השלום באינטרנט 88 99 תוכניות שנות ה80 של אורן עמרם , ועוד כמה תחנות מאינטרנט

תודה רבה אבל...

אכן, הרדיו של שנות ה-90 היה בהחלט שונה וגם אני בגישה של "שדרן מצוין - תוכנית מצויינת" , אבל בל נשכח שכל ענין האם פי 3 וכל ענין ההורדות באינטרנט בעצם הוציאו את העוקץ מהשמעת מוזיקה בתחנות הרדיו. למה אני מתכוון? היום למשל, אני באופן אישי לא יכול לשמוע אף תוכנית מוזיקה שלא מחדשת לי משהו בכל סגנון מוזיקה שלא יהיה. למשל, אני מאוד נהנה מתוכניתו של אורן עמרם ב-99 שמשמיע גרסאות שאת חלקן אני לא מכיר משנות ה-80 (זה כבר מחדש לי משהו) ומאוד נהנה מהתוכנית של יניב מורוזובסקי שמן הסתם משמיע מוזיקת קלאב חדישה שיכולה לחדש לי וגם את תוכניתו של מר נחשון בעריכת מר ירושלמי, שגם שם אני יכול להתעדכן בכל מיני להיטים לא מוכרים וחדשים. כמובן שתוכניתו של יורם ואזאנה פשוט מצויינת מבחינת תוכנה המוזיקלית, כיוון שחוץ מלהיטי הדאנס שהוא משמיע בתוכנית (והרבה מהם אני נותן לו), הוא משמיע המון מוזיקה חדשה בז'אנר הישראלי והים תיכוני וגם אם איני אוהב עד כדי כך את הסגנון, עדיין אוזניי שומעות שירים שלעולם לא אשמע בגלגלצ או כל תחנה אחרת שחורשת על פלייליסט של 40 להיטים בלופ כל היום. בשנות ה-90 כל תוכנית דאנס והיו המון כאלו (לא רק שלי), בעצם הביאה דבר חדש לרדיו הישראלי במינון מאוד גבוה שהורגלנו אליו רק בקול השלום וקצת ברשת ג' של אז. משדרים אלו היו מסיביים מאוד בכל מה שקשור למוזיקה חדשה וראשונית ופגעה בול בטעם המוזיקלי של מאות אוהבי הז'אנר. בקיצור, לטעמי כל הקונספט של הרדיו העכשווי הוא מרגש בצורה מופחתת בעשרת מונים ממה שהיה פעם בתחנות השונות. רוצה אייטיז? יש אם פי 3. רוצה ראפ ושחורה? יש בשפע להורדה. רוצה ישראלית? גלוש בפורומים השונים ותוריד כאוות נפשך. רוצה דאנס וקלאב? נגיש לכולם באינטרנט. רוצה מזרחית ויוונית? כנס לאינטרנט ותשמע תחנות שמשמיעות את הסגנונות הנ"ל. בשנות ה-90 פשוט לא היה את כל זה, והכל הכל היה מושתת על דבר אחד שנקרא : ר-ד-י-ו.

למעלה