איזה קטע- בחירות!

איזה קטע- בחירות!

האריה הזקן טרף שוב את הקלפים לכולם, והוכיח שבפוליטיקה הוא כבר שכח מה שהם עוד לא הספיקו ללמוד. שימו לב מה ההשלכות: הבחירות לראשות הליכוד יערכו לכל היותר בעוד חודש, כי את הרשימה צריך להגיש לפחות 47 יום לפני מועד הבחירות, וצריך גם זמן לערעורים. בפרק זמן כזה לעובדת היותו של שרון ראש ממשלה מכהן יהיה ערך מכסימלי. שרון נהנה מתמיכה של מופז, המצוי בפופלריות שיא, וכנראה הובטח לו תיק הביטחון לאחר הבחירות. אם תהיה גם מלחמה נגד עיראק, אז בכלל- מי יעז להדיח ראש ממשלה מכהן בכזו תקופה? אם נתניהו יסכים להיות שר החוץ, איך יבקר את שרון; ואם לא, האם לא יצטייר כמי שמעדיף את טובתו האישית? לסיכום, נתניהו בצרות. אני לא מתכוון לנבא מי ינצח, אבל אם ביבי יפסיד, שיבוא בתלונות רק לעצמו. כבר אמרתי שהוא תומרן למצב הזה ע"י יועצים גרועים.

ועוד:

ועידת הליכוד המתוכננת- מתי היא תתכנס בכלל? עדיף שלא תתכנס, אחרת קשה לי להאמין שיעבירו איזשהו תיקון לחוקה מכל מה שרוצים להעביר. והמתמודדים לכנסת- איך יצליחו מועמדים חדשים לדחוף את עצמם בזמן כזה קצר? המסקנה: מי שעבד 4 שנים יהנה. דרך אגב, נדמה לי שיש כמה צעירים שצריכים להתפטר ממשרותיהם כדי להתמודד, כי הם עובדי מדינה. מתי זה יקרה?

המשך:

מבחינתי האישית, זו הפעם הראשונה מזה מערכות בחירות רבות שבגלל סיבות אישיות לא אוכל להתפנות מרב עיסוקי על מנת להתנדב למען המפלגה. אני מתנצל מראש. אני אשתדל לקדם את עניני המפלגה ככל שניתן במסגרת הפעילות שלי בפורום.

ראליסט

New member
למה אני מזדעזע מחדש...

"להתנדב למען המפלגה???". אתה משוכנע שאתה כתבת את זה??? לא עדיף היה שתכתוב "להתנדב למען המדינה-ע"י עזרה למפלגה שכרגע אתה מאמין שהיא הפחות גרועה"????? ואתה יודע שזאת האמת! מי שינצח הוא הרע במיעוטו--אבל עדיין הרע!!!! וכשחייבים לבחור ברע-זה בסופו של דבר אף פעם לא טוב למדינה!!

אתה צודק

זו הפעם הראשונה שבה לא אצא לצמתים עם אש בעיניים ובלב. משהו כבה בתוכי מאז שנכנסתי לעובי הקורה הפוליטית וראיתי מה הולך שם. אני מקווה שחברי המרכז ידעו לבחור רשימה טובה, של אנשים מנוסים ומצוינים, ולא של ילדים חסרי ניסיון שנולדו פוליטיקאים. אני בוחר, בע"ה, בזלמן שובל, גבי אביטל, ורד מולכו- אנשים עם ניסיון, מהתחום העסקי והמדיני.

ערב רב

New member
אש בעיניים!

אל תניח לעסקנות הפוליטית לכבות את האש בעיניך. אתה יכול לקחת נשימה ארוכה, ולמען שלטון בטווח הארוך לצלול אל הרפש על מנת לצאת ממנו למען המדינה. אחרת, אין לנו תוחלת.

ראליסט

New member
מרשימה זאת...

למעט זלמן שובל ,אף אחד לא מוכר לי ואני אינני מהלא מתענינים בפוליטיקה.מי שייבחר בסופו של דבר ברשימה של הליכוד,יהיו בעיקר השמות המוכרים יותר לציבור,ויתכן שיכנסו עוד חברי כנסת חדשים,שכן כפי הנראה הליכוד יעלה בקרוב ל-15 מנדטים.אבל אני לא ערב שלא נמצא פתאום ברשימת הליכוד איזה איש כ"ך לשעבר...ומה יהיה אז???? אני רק מייחל שש"ס ,שכיום התחושה היא שהכעס כנגדה רב,על שרימתה חלק גדול מהציבור החלש,שעליו התימרה להגן,תרד מאד,ואם "שינוי" תעלה עליה במספר המנדטים,אולי התוצאה היחידה הגדולה של הבחירות הללו תהיה הקמת ממשלה,שבה לחרדים כח אפסי.גם הדיבורים שהיו היום על כניסתו של דן מרידור כחבר "שינוי" מאד מעודדים.

um2

New member
עוד כ-80 יום חוזרים לשלטון

עוד 80 יום הליכוד יחזור לשלטון בראשות בנימין נצניהו אחרי שנתיים של שלטון ברק ועוד שנתיים של אי שלטון שבו המדינה לא התקדמה אלא רק הלכה אחורה בכלכלה ובביטחון ולא ששרון אשם הוא פשוט לא פתר את הבעיות והוא היה צריך לדעת זאת מלכתחילה שעם 19 מנדטים אי אפשר לשלוט וחוץ מזה רה"מ מכהן אינו חסין

ראליסט

New member
שכחת עובדה אחת!!

הליכוד נמצא בשלטון זה שנתיים מאז שמועמדו לראשות הממשלה ,אריק שרון הביס את ברק בבחירות המיוחדות בכלמעלה מ-25 אחוז.יותר מזה-הכנסת שנבחרה ב-99 ,נתנה לשרון את הרוב הפרלמנטרי היציב ביותר שאי פעם ראש-ממשלה קיבל (למעט בממשלות אחדות של שמיר ופרס). לשרון היו תנאים אידאליים-מפלגת העבודה שתמכה בו כמעט ללא תנאי.פרס היה שר חוץ ופואד שר בטחון אך את המדיניות קבע שרון ורק שרון! נכון שלליכוד היו רק 19 מנדטים אבל הגוש שתמך בו הגיע ל-63 מנדטים ,כאשר כמעט כל מפלגת המרכז חזרה לליכוד,דויד לוי חזר לתמוך בו,ובעיקר זכה לתמיכת האיחוד הלאומי,שרק לבסוף איבד אותה. אז לבוא ולהגיד-עוד 80 יום הליכוד חוזר לשלטון???.עוד 80 יום הליכוד ימשיך לשלוט,ואף אחד לא יודע עוד בראשות מי,כי הסקרים בין ביבי לשרון מאד צמודים. התופעה היחידה שקורה פה-באין אלטרנטיבה ראלית מהמפלגה השניה-העבודה,הליכוד יזכה בבחירות,למרות שנכשל-כי הרוב ואולי בצדק,לא רואה אלטרנטיבה אחרת.

ערב רב

New member
בגיניסט - חזור אל העם

מחריד אותי לשמוע חבר מרכז הליכוד המדבר אך במוני תכסיסנות פוליטית. מה זה משנה? גם ביבי וגם אריק יהיו ראשי ממשלה שינסו לייצג את הליכוד ויגמרו מייצגים את בוש. מה זה כבר משנה?

אני עם העם כל הזמן

אתה צריך להבין שאתה מדבר כאן עם מישהו שהיה מתפלל ימים ולילות לניצחון הליכוד. מאז שזכיתי להכיר אישית כמה מחברי הרשימה לכנסת, אני לא כ"כ מסוגל לעשות זאת. עם זאת, הליכוד היה ונותר הבית שלי, ואני מאמין שיהיה ניתן לשנותו ולהחזירו לימיו הטובים לא רק מבחינה כמותית (מס´ מנדטים המשקפים הלך רוח רגעי בציבור) אלא גם איכותית.

Charlie

New member
בגיניסט - פריימריס מול "פריימריס"

שמעתי היום את עוזי כהן, סגן ראש עיריית רעננה ואחד מעמודי התווך של מרכז הליכוד - הגוף החשוב והקובע של המפלגה שלך. הבן אדם מדבר חופשי על דילים בטלוויזיה ומוציא לי את החשק אפילו לצאת ולבחור בבחירות הכלליות. ושנינו יודעים שהוא לא יחיד בעניין. המרכז כולו מלא בדילים. שם המשחק - דיל. דיל לשי בזק, דיל לרוזנבלום, דיל לפייגלין, דיל עם איציק רגב, עם עוזי כהן, עם זאב בוים ועם מוסא אלפרון. מנגד, ילכו מאה ומשהו אלף איש לבחור את רשימת "העבודה" לכנסת ה-16. שם הדילים חסרי משמעות. וכי כיצד תעשה קומבינה עם 100 אלף איש?! בלתי אפשרי. אבל 2800 חברי מרכז, שמתוכם בקושי 2000 מגיעים - שם זה קל. ולכן חגיגה לעסקנות ואסון למקצוענות. יש לך מזל שאתה ספרדי (אם אני זוכר נכון), זה יכול "לכפר" על היותך, שומו שמים, "אינטילגוואנט" עם דיפלומה במשפט וכלכלה. בינינו, לליצן משוק מחנה יהודה, או למזכירה של ראש ממשלה לשעבר יש יותר סיכוי להיכנס לכנסת מפרופ´ מכובד שלא נותן צ´פחות בועידות ולא הגיע, רחמנא ליצלן, לבר מצווה של האחיין של גסטון מלכה....

התנצלות בפני חברי הפורום

בשלשה החודשים הקרובים יתכן מאוד שמדי פעם תיאלצו לצפות בהודעות שאינן בהכרח רציונאליות, ואשר עניינן אהדתי לתנועת הליכוד. זה מעין סימפתום כזה, שנובע משלל סיבות שכבר הזכרתי אותן כאן: כשאני רואה בחירות באופק, אני מוכן לסלוח לה על הכל, כמו שאמא סולחת לבנה שחטא, ובלבד שלא איאלץ חס ושלום לראות ביורשיהם של מפא"י מבתרים את ארץ ישראל לגזרי גזרים.

Charlie

New member
אני ממתין להתייחסותך, בגיניסט

או להתייחסות חבריך למפלגה.

אני בעד פריימריס פתוחים

למרות שאני חבר מרכז, וככזה זה לא משתלם לי. אבל, גם כשהיו פתוחים היו דילים. ובנוסף: איזה סיכוי יש לתפרנים בפריימריס פתוחים? כשזה במרכז זה עשוי להיות ריאלי.

למעלה