איזה פרק חזק.

פיפיטה

New member
צודקת הם גונבים לנו זמן../images/Emo9.gif

בזמן האחרון הפרקים מסתיימים במהירות , יש פרקים ממש ממש מעניינים וזה עובר בצ'יק ןלפעמים אני רוצה שיגמר כי סתם מורחים,

inbary68

New member
איזה פרק חזק.

היו היום כמה דברים בעיני מאוד משמעותיים. אליסון - היא מעציבה אותי כל כך - החיוך העצוב שלה, היא מקסימה והיא עוברת תקופה כל כך קשה. אני שמחה שקיבלו אותה לבית, זו באמת הצלה בשבילה. מגיע לה. הבובות שהיא עצבה היו מדהימות בעוצמה שלהן. היא הראתה המון אומץ לעובד על הדברים בצורה לא מילולית. זו דרך שטובה לה מאוד, כי היא מאוד מוגנת, וכשהיא מדברת - גם אם זה על הדברים הכי קשים - יש לה מן הבעה של חיוך קטן והיא מאוד שמורה, ככה שהדרך של עבודה 'דרך' אומנות היא מצויינת והוכיחה את עצמה. (בובת ה'חסרת ערך' אותי ממש הפחידה). ונסה גם הראתה היום אומץ להגיע אל חדר ההתעמלות. אנילא האמנתי שהיא תעשה שם סלטות וכאלה - זה נראה ממש מסוכן עבור מי שלא מתעמלת שנים - ממש חששתי. היה מאוד יפה לראות את בתאני שמחה ונהנית עם הגוף שלה ועם הפעילות. זו היתה הנאה של ילדים, שזה פשוט הדבר הכי טהור שיכול להיות. וונסה - וואוו, גם זה היה חזק, כמה מהר יוצאים הנושאים המרכזיים הנמצאים ב'פילטרים' (המושג של איאנלה מתקופת קים) שדרכם רואים בני אדם שונים. סיפור עם קינאה יש לבחורה, ואיך שהיא כל כך מהר רואה עצמה מושא לקנאה ונשאבת לתוך המעגל של להוציא את עצמה מהכלל ולחשוב שאנשים מרחיקים אותה.... וכמובן, רייצ'ל היום שוב גרמה לי להזיל דמעות ממש כואב. יחד עם זה, שוב השגת האמת היתה כל כך חשובה והאומץ להסתכל על האמת הכואבת הזו ולהתחיל להתמודד איתה, ללא כחל וסרק, זה רק מראה כמה היא מתחזקת ומסוגלת להתפתח משם - ובכלל לכעוס ולהגיד את שעל ליבה, ולהתעמת ולא לחשוש מלהגיד דברים כנים. באמת היה פרק משמעותי. זה מאוד מפעיל רגשית. שמחתי לשתף ברשמי, מקווה לשמוע של אחרים ואחרות כאן. בק

המונשרי

New member
המשפט של ד"ר סטן לוונסה

פשוט גדול. לא לחפש את האישור / החיזוקים מאנשים אחרים אלא בתוך עצמנו.

המונשרי

New member

סתם הערה כללית לגבי העריכה. כל כמה דקות ולעיתים דווקא בקטעים המותחים- מחליטים להראות לנו מכוניות נוסעות, ציפור במעופה, מצוק, שלט של הוליווד, הבית על כל זויותיו....פשוט מעצבן.

מיהי

New member
מרווחונים מעצבנים

כן.כל-כך אמנותי,ועמוק ומטפורי שכזה שעושה לך להקיא מהקיטש.האמת היא שגם חלק מהתרגילים נהיים פשטניים מידי בסיגנון של ה'מירווחונים' [מלשון רווח] הנ"ל.

Y. Welis

New member
הסיפור של רייצ'ל מרתק, אבל מטריד

כי עם כל הכבוד לקארן, החברה של אמה שהיתה אמורה להשגיח עליה - מה עם הצוואה? מה עם מינוי האפוטרופוס? אם האם חשבה שהיא מתאימה יותר, מדוע לא ליישם את זה? חבל שלא היה להם ייעוץ משפטי בעניין. אני גם לא מתרשם מאנשים שמצטערים ומתנצלים בדיעבד, *מבלי לקחת אחריות* - זה לעיתים קרובות עוזר להם יותר מאשר זה עוזר למושא ההתנצלות (רייצ'ל), ועוזר להם להקל את האשמה שהם חשים: קארן היתה צריכה להודות לא רק בכך, אלא גם בהפקרה נטו. היא היתה יכולה ליצור קשר פרטי עם רייצ'ל מבלי שאף אחד ידע, ולשכנע אותה לפנות לבית המשפט בעצמה ולבקש שינוי במצבה. בד"כ שופטים לא מתעלמים מדרישת הילד, והיה לה די חומר מרשיע נגד הדודה אלן - משפחה שמוכנה לאמץ במקום מוסד לנערות ועוד. אילו היא היתה באמת מנסה, היא היתה יכולה להיתנצל בלב שלם. אילו אני רייצ'ל, לא הייתי סומך עליה גם - אם היא רוצה לתמוך, שתראה ערובות מפורשות (בצורת כסף).

"דודה" אלן

כאן אפילו לא הייתה התנצלות. אלא רק קיפוח , ניכור , הסרת אחריות ,הרחקה, קריאה בשמות גנאי. התיסכול שח רייצ'ל הבוגרת רק גובר ועולה ככל שנחשפים בפניה הפרטים . היא מנסה לפנות לדודתה וללבן את העניינים. דודה אלן , שכנראה מרגישה לאן מועדים פני הדברים מתנערת סופית מרייצ'ל.

godeta

New member
הסיפור של רייצ'ל בימים האחרונים

נראה כפתיחת תיבת פנדורה או בובת הבבושקה - בינינו, היה צפוי שקורה משהו חריג בהתבסס על קרירותה של הדודה באזכרה וכן "ההסברים" ו"הנימוקים" של הדודה בשיחות הטלפון שהתייקמו ביניהן במהלך הזמן. נראה שהיה כאן משהו מאד מגמתי ולנו כנראה אין מספיק פרטים כרגע. להזכירך הדודה שינתה את הצוואה באישור בית המשפט וקארן כנראה התנהגה בהתאם. (אולי). לא אתפלא אם רייצ'ל תחליט ללמוד משפטים. מתח מתח.

Y. Welis

New member
מעניין מה נאמר באותו משפט

מכל מקום לרייצ'ל יש קייס מסויים נגד דודתה, ואילו היא היתה רוצה, זה גם היה יכול ליהפך לתביעה. אפשר לאיים בכך, תמורת העברת מלוא הקרן לשמה.

מיהי

New member
בחירתה של אלן

אותי מטרידה שאלה [שאולי לא ממש חשובה]-מה היה המניע -האינטרס של הדודה ,לשלוח את רייצ'ל 'לא אל קרן'.מה דעתך\כן\כם?

Y. Welis

New member
כתבתי את זה זמן קצר אחרי שרייצ'ל הגיעה

וסיפרה את הסיפור שלה - המניע גזעני נטו: הדודה כנראה לא אהבה את העובדה שאחותה התחתנה עם שחור, ועוד פחות מכך את התוצאה - הבת שלהם. לכן היא שלחה אותה לקרובים שחורים וסירבה לקחת אותה בעצמה.

מיהי

New member
דודה 'גזעית'

זה ברור,אבל למה לא לתת לחברה של אמה לאמץ אותה.אולי החברה של אמה גרה קרוב מידי אליה [לדודה] והיא לא רצתה את החובה\אפשרות לראות את רייצל?

Y. Welis

New member
זו שאלה מצויינת

כנראה היה כאן איזה עימות משפטי, אבל איכשהו קיבלתי את התחושה שהחברה ויתרה בקלות רבה מדי ('ישבנו בבית ובכינו כשהסתכלנו על התמונות שלך' - המשפט הזה תמיד נשמע לי יותר כסוג של תירוץ מאשר סיבה אמיתית).

כמה שאלות בעיקבות הפרק של היום.

מה דעתכם על טס ? האם היא טיפוס אמיתי או שהיא מזייפת ( כפי שאפה של איאנלה ריחרח)? סוגיית האנשים הרעילים. פספסתי את דרך ההתמודדות איתם ,כפי שאיאנלה הדריכה
אם מישהו ראה אשמח לעידכון.

כמה תשובות שלי

אני אוהבת את טס. בכל מובן ובכל דרך היא מקסימה בעיניי, אולי אני סתם מזדהה כי הייתי שם ולפעמים עודני. היא ממש יפה בעיניי, היא סקסית כזו, נוטפת סקס אפיל. התספורת שלה מושלמת עליה, השפתיים שלה למות מקנאה, הגזרה שלה פיצוץ, השיניים פלס לבנות כאלה ואין דבר מקסים ומושך מזה בעיניי על אדם כהה. בזה נסגר עניין החיצוניות, בקשר לאופי ולהתנהגות שלה.. ובכן, אני מאמינה שהיא פשוט נקלעה לסיטואציות קשות בחיים שלה שהובילו אותה להיות מה שהיא היום. כי אם היא לא יודעת להביע אהבה, סימן שלא היה לה מודל או ש/הייתה איזו שהיא החלטה לא מודעת בעקבות טראומה. די בולט שהיא לא סתם תוקפנית וסגורה, הרי היא נשואה לאדם "מרעיל" וגם זה לא "סתם קרה לה". לדעתי היא איכותית מאוד ופשוט מנסה למצוא את דרכה בבית הזה, דבר שהוא לא פשוט ואם נוסיף לזה התמודדות עם העבר והודאה בטעויות אז בכלל. איאנלה קשוחה ולפעמים זה בסדר, היום לא. איך דרך קצת יותר מנומסת להגיד "אני לא קונה את מה שאת מוכרת"? ג'זס.. "אני מריחה שקר". מי שם אותה להיות מבקרת המדינה? היא מתנהגת כמינימום אלוהים יודעת כל. לפעמים היהירות שלה והבטחון בדברים והתייחסותה אליהם כעובדות מוגמרות ממש גורמת לי סלידה ממנה. (נשמע מוכר?) יום טוב לכולם..

עוד משהו ששכחתי..

למה כל פרק מישהי מסיימת? מעניין אם הם ממהרים לדחוס את שאר בנות העונה לפרק הזמן שנשאר.. הרי עונה זה מספר פרקים קבוע, נכון? החבר של קנדי עיצבן גם אתכם? כמה חוסר בטחון עצמי בבנאדם אחד! שפת הגוף שלו צועקת את זה וכל ההתנהלות שלו מעצבנת.. אני מבינה למה קנדי איתו כבר 9 שנים, היא הייתה בדיוק כמותו אבל עכשיו כשהיא השתנתה האם הקול החלוש שלו יספק אותה? וואו כמה מה שמה רזתה! שכחתי את השם שלה.. זו מהדרום.. כבר 10 פרקים מדברים איתה על לוותר על המחשבות השליליות ולהפתח.. מה יהיה סוף השיעמומון הזה? בא לי לרצוח בדם קר את דודה אלן. אני רק מקווה שאיאנלה לא תייעץ לרייצ'ל לסלוח או פשוט לעזוב את זה. שתלך לדפוק לה בדלת, זכותה לקבל תשובות על העוול שנעשה לה! אני הולכת לשבור כמה צלחות אחרי שאכתוב עליהן סכומי ענק

המונשרי

New member
בהצלחה עם הצלחות ../images/Emo8.gif

זו שרזתה קוראים לה בת'אני. לגבי חוסר הביטחון של החבר של קנדי הבנתי קצת הפוך שהיא הייתה הדומיננטית במערכת היחסים ביניהם ולכן הוא לקח את הצד הפאסיבי. בנושא השני , מעניין מה באמת תייעץ איאנלה לרייצ'ל?

פעם ראשונה שרייצל עושה לי עצוב

ועוד יותר בפרק של היום ,עם הצלחות! ממש ממש קשה

למעלה