איזה פלאש אני צריך ?

kinchi

New member
איזה פלאש אני צריך ?

יש לי מצלמה דיגיטלית פוגי 602Z שיש לה אפשרות לכניסת פלאש חיצוני (כניסת ניקון). אני צריך שהפלאש יהיה מסוגל לצלם במהירות גבוהה. יש לי אפשרות במצלמה לצלם תמונות ברצף במהירות 0.2 שניות לתמונה. אני רוצה שתיהיה לי האפשרות לצלם תמונות ברצף (במהירות גבוהה) עם פלאש. אשמח לקבל הצעה לגבי פלאש, כי אני לא ממש מבין בזה. תודה מראש.

amirmk

New member
לא יודע ספציפית לגבי המצלמה הזאת

אבל אם יש לה מחבר ניקון (PC עם נעילה בהברגה) אתה צריך בראקט שיחזיק את הפלאש (פיסת מתכת) נעל, אליה יתחבר מצד אחד הפלאש ומצד שני הכבל המתאם, וכבל מתאם שיחבר בין הכבל בעל חיבור ניקון לכבל רגיל. אם למצלה שלך יש נעל עליה, אז אתה לא צריך כלום, רק להכניס את הפלאש למקום ולהנות. מכיוון שאין תקשורת בין הפלאש למצלמה, אין לך כלום. יהיה לך פלאש רק בתמונה הראשונה (עד שהוא יטען שוב. כשמצלמים כמה תמונות בשניה המצלמה 'מודיעה' מראש לפלאש, כאן אין דבר כזה.) ה-SB-30 של ניקון מצוין, גם המץ 36 שני פלאשים שהיצרנים מכריזים שהם תואנים לדיגיטליות קומפקטיות - זה לא אומר הרבה, אבל גם ניקון וגם מץ נחשבים ליצרנים הכי טובים בעולם לפלאשים. הניקון זול, כ-70 דולר. תוכל גם לקנות איזה פלאש יפני פשוט בכ-50 דולר, שאולי יהיה חזק יותר מהניקון. אם יש לך עוד שאלות, שאל. תהנה.

kinchi

New member
הבנתי נכון ?

אין פלאש שיכול לצלם 5 תמונות בשניה ? אם אין, לא נורא כ"כ, העיקר שהוא נטען מהר מחדש. טעינה מהר מחדש מאוד חשובה לי, ואגב יש פלאשים ב- 50-70 דולר ?? היום הייתי בחנות צילום (כמעט קניתי, אבל לבסוף החלטתי להתיעץ כאן אתכם) והזול ביותר היה ב- 450 ש"ח. תודה על העזרה.

amirmk

New member
כמובן שיש

הפלאשים היקרים של ניקון וקנון (וגם מינולטה, לצורך העניין) מצלמים הרבה יותר מזה. אבל זה דורש תיאום מלא בין המצלמה לפלאש, דבר שהמצלמה שלך לא עושה. יש בסכום כזה של כסף, אבל לא בארץ. את פלאש הגבוי ל-R5 שלי רכשתי ב15 דולר. הוא רק נוטה למעלה, אבל לא נורא. יש את היצרנים הקטנים (כולם חוץ מניקון, קנון, מץ, קואנטום וסאנפק) שמוכרים סחורה טובה בזול, תסתכל באתרים אמריקאים לגבי מחירים. טעינה מהירה באה עם פלאש יקר יותר. עם פלאש הייתי ממליץ לך לצלם בתמונה בודדת, ולהכיר את המצלמה שלך, לצלם קצת לפני הרגע שאתה רוצה כדי לפצות על הלאג.

kinchi

New member
תודה רבה

אם יש לך כמה קישורים לאתרים טובים, אשמח מאוד. ושוב תודה.

פלאש שניטען מהר(רשום בנתונים)

ונעל 'רגילה' (ניקון-קנון-סאנפק...) גם כך יש רק סינכרון רגיל וזהו. על הפלאש מאחור רצוי שתהיה אפשרות לכיוון גודל צמצם - לפחות 3-4 אפשרויות,והטיה למעלה או באלכסון.בדגם אוטומטי לגמרי יתפספסו יותר תמונות,כי אין בכלל שליטה בפלאש. סנפק 383,373 ודומיו. אולי הניקון עדיפים. כבר רשמתי בתשובה אחרת.

kinchi

New member
סליחה, אבל לא ממש הבנתי...

למה יש אפשרות לכיוון גודל הצמצם ? זה פלאש בכלל ולא עדשה. ועוד דבר שאני א מבין, זה הקטע עם ההטיה, מה זה הטעיה למעלה/אלכסון, מה זה נותן ? תודה.

kinchi

New member
אין צורך, שתשיבי לי על השאלה..

אין צורך שתשיבי לי על השאלה האחונה, הבנתי למה בדיוק התכוונת, וזאת בעזרת המאמר המצויין שלך שמצאתי כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=215&art_id=179 למרות שאני חושב שאלך על פלאש עם TTL לא ממש הבנתי את ההסבר הבא: G.N= מספר מנחה= צמצם X מהירות ב- 100 אסא: 12= צמצם 8 כפול איקס כלומר 12 לחלק ל 8 שווה 1.5 מטר (לקבלת חשיפה טובה עם פלש) המספר מנחה גדל: 200 אסא 12*1.4= 16.8 400 אסא 12 * 1.4 *1.4 = 23.5 לא הבנתי איך נעשה החישוב. למרות שאת המהירות צריך להכניס לחישוב, לא ראיתי שהוא נרשם בדוגמא. מה זה ה- 1.4 ומה זה המספר המנחה ? אני מניח שבדוגמא הזאת ברגישות של 800 אסא זה היה נראה כך: 800 אסא 12 * 1.4 * 1.4 *1.4 = 32.9 אבל בכל זאת אם אפשר הסבר, אני אודה לך מאוד.

TTL למצלמה שלך,הפוג'י 602 ,לא ישנה

כי המצלמה לא תזהה.פאק של פוג'י.כנראה המשיכו בו גם עם דגמי ההמשך. בכל מקרה - בכל פלאש שתרכוש - תהיה תכונה כזו - אלא אם כן תלך על הידניים הפשוטים והזולים ביותר. גודל הצמצם משפיע על טווח הארת הפלאש - ככל שהצמצם קטן - הטווח קטן וככל שגדול - הטווח גדל. לנוסחה מכניסים כמובן את המספר המנחה של הפלאש (העוצמה שלו) והרגישות (של הסרט \חיישן) לכן במצלמה שלך בתוספת הפלאש החיצוני - יהיה לך סינכרון - כלומר הפלאש יקבל אות מהמצלמה להבזיק (אבל באין מעבר נתונים נוספים בין המצלמה לפלאש-הוא יבזיק במלוא עוצמתו בלי שום קשר למרחק ונושא) ואם תהיה אפשרות כיוון גודל הצמצם ע"ג הפלאש - גם תוכל להגביל\להגדיל את הטווח שלו - לפי נתוני הצילום.פלאש אוטומטי לגמרי לא ייתן לך אפשרות כזו. דבר נוסף - שדילגת עליו - והדגשתי בתשובה אחרת שלי - הפלאשים הישנים ידועים בעוצמת מתח היציאה שלהם - שיכולה לשרוף מעגלים חשמליים בנעל הפלאש במצלמה - עוצמה היכולה להגיע גם למאות וולטים. הפלאשים החדשים או מהשנים האחרונות - מתח היציאה וולטים בודדים בלבד. בודקים בעזרת וולט מטר. נקודה חשובה באם אתה שוקל רכישת פלאש זול,ידני,דגם ישן-נושן.(הם עולים כלום)

kinchi

New member
דווקא כן...

לפי מה שהבנתי המצלמה תומכת ב- TTL, את יכולה לראות כאן http://www.fujifilm.co.uk/digital/cameras/s602/index.php?page=tech_specs אני צודק, או שלא הבנתי את המפרט ? תודה על המידע לגבי הפלאשים הפשוטים (שהם עלולים לשרוף מעגלים חשמליים),

לא תומך.היכן מצוין שם?

הנה ציטוט משם: Flash Auto flash using flash control sensor Effective range (at AUTO) : Wide : 0.3m - 5.4m / 1.0 ft - 17.7 ft Telephoto : 0.9m - 5.0m / 3.0 ft - 16.4 ft Flash mode : Auto, Red-eye Reduction, Forced Flash, Suppressed Flash, Slow Syncro, Slow Syncro with Red-eye Reduction או שיש לך מקור אחר-ומהיצרן? אין TTL ,וזה ממקור ראשון - המצלמה הזו היתה אצלי למשך שבוע,עם פלאש סנפק,שניתן לי יחד איתה.הניקון שלי היה טוב יותר,ולמה?בגלל אפשרות כיוון הצמצם עליו. אבל - ההחלטה היא שלך - גם הכסף .

ד"א:'ניקון' - רק כי היה קומפקטי נוח

מבחינת גודל - הSB22s .אותו הדבר לגבי כל פלאש עם נעל 'רגילה' . (ל'מינולטה' יש נעל מיוחדת,למשל). לא מחייב דווקא 'ניקון'.רק אם יש לך אחד כזה...

בלבלת עם 'שיטת מדידת האור' שהיא

אכן TTL - כמו בכל דמויות הרפלקס - אבל אין קשר לפלאש.גם לגבי הפלאש היה צריך להיות מצויין כך - ראה במיפרטים של מצלמות אחרות.

kinchi

New member
טעתי ?

חשבתי ש Exposure control 64 zone TTL metering / multi, spot, average זה אומר שיש תמיכה ב- TTL אבל תודה על כל העזרה.

למעלה