איזה פחד

ordanco

New member
איזה פחד

אהלן, מהו פחד טוב? ומהו פחד לא טוב? יש בכלל כזה דבר?

bridges

New member
שאלה יפה...

אני מעדיף, במקום להתוות משהו כטוב או לא טוב, לבדוק אם אותו הדבר מקדם או מעכב אותי (או את הלקוחות שלי). אז, על מנת לראות אם הפחד מעכב או מקדם הייתי בודק האם מדובר בפחד חד פעמית כחוויה או פחד כהוויה מתמשכת. אז פחד כהוויה מתמשכת בפירוש מעכב. פחד כהוויה משתק ואיננו מאפשר לפעול על מנת לקדם את חיינו. החוויה החד-פעמית של פחד, בעיניי, היא מקדמת: מצד אחד היא אינדיקציה לכך שאנחנו הולכים לכיוונים חדשים, לדרך שבה הלכנו קודם ומצד שני זאת חוויה שמאפשרת לנו לבדוק את הדברים לעומק, לבחון את עצמנו לפני שאנחנו עושים את הצעד. חשוב "לשוחח" עם הפחד משום שיכול מאוד להיות שיש "לו" משהו מאוד חשוב לומר לנו. ד"א, אני חושב שהקשבה לפחד היא גם הדרך להפוך אותו מהוויה לחוויה. פחד שמנסים להתנגד לו, שלא מקשיבים לו הופך במשך הזמן מחוויה להוויה. רונן

יודה ב

New member
הפחד

אני מסכים עם רונן שלא צריך לסווג את התחושה של הפחד במונחים של טוב או רע. עדיף להתייחס אליה כעובדה קיימת ולשאול את התחושה מה היא אומרת לי ומה התפקיד החיובי שלה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אהבתי את השאלה

אני חושבת שלפחד יש תפקיד. תפקיד חשוב - תפקידו לשמור עלינו מפני דברים שעלולים להזיק לנו. בתחומים שונים בחיים הפחד מקבל חיים משל עצמו, ויוצא מהמידה הנכונה. כשהוא יוצא מהמידה הנכונה אנו מאבדים תכונה חשובה - אמונה בהצלחה. אנו מלמדים ילד להיזהר ממכוניות כאשר הוא חוצה את הכביש. המטרה היא זהירות שהיא תפיסת מציאות ראליסטית. מי שרץ וחוצה את הכביש בלי להסתכל מסתכן. אם מישהו לא יעז לעולם לחצות את הכביש קיבלנו פחד שיצא מהמידה הנכונה.המטרה שלנו בכל תחום היא לקבל את המידה הנכונה של פחד או זהירות. אפשר להסתכל על המצב כשמישהו רוצה לפתוח חנות. אם ילך וישקיע את כל חסכונותיו בלי בדיקת היתכנות של העסק כזה במקום כזה, יתכן ויכשל. אם רק יהסס וימצא סיבות למה לא לפתוח חנות בוודאי שלא יפתח. המידה הנכונה משלבת את הדברים - זהירות ואמונה בהצלחה - בדיקה של הנתונים השונים ואמונה שאפשר להתגבר על קשיים ולהצליח.

ef26

New member
עבורי

עולה לי שפחד רע הייתי מגדירה כמשהו שמשתלט עליי ומעוור אותי. אכן כל עוד לא חקרתי אותו תמיד כבודו במקומו מונח כמו שענבל אמרה, כי לא נלחמים בפחד והוא כן משרת אותי עד לאותו הזמן. ועדין אני יכולה לבדוק אותו, לשחק עימו, לקחת אותו עימי למקומות שאני בכל זאת רוצה לפעול בהם למרות קיומו ולראות מה קורה שם? פחד טוב אוליי הייתי מגדירה כעירנות שאבתי את המילה הזו מאשה חכמה שהכרתי כשלפני זמן מה שאלתי אותה איך בתור אשה הצועדת ברחובות בלילה עליי לנהוג? בדרך כלל תוקף אותי פחד. פחד שגורם לי להתנהגות חריגה ושלא בהכרח בהלימה עם המציאות. לאחר חקירה היא הציעה לי שאני יכולה ללכת, להרגיש את הגוף שלי ולהיות עירנית. פשוט להיות בתשומת לב ובעירנות. ואהבתי את זה. ואסכם בשאלה מאתגרת מעולם הבודהיזם "אם לא היית קוראת לזה פחד אז מה היית מגלה שם?" לפעמים מגלים שמדובר בכלל בהתרגשות שהתחפשה לפחד:)

ordanco

New member
האם השכל יכול עליו?

פחד טוב או רע מקדם או מעכב שומר עלי או מקפיא אותי על השמרים האם השכל עם ההגיון יכול להתגבר על הפחד?

Yin

New member
השכל יוצר אותו

את רוב הפחדים השכל יוצר, רוב הפחדים נובעים מהנחות. יש כנראה כמה מולדים, אך הם בטלים בשישים וכמעט ואינם קשורים לחיי היום-יום. ולכן בוודאי שהשכל יכול עליו. יחד עם זאת, אין צורך להתגבר על הפחד. זו טעות לעשות משהו בגלל הפחד או למרות הפחד - בשני המקרים הפחד נוכח כמניע. לא טוב. אפשר לשים את הפחד בצד ואז לעשות. הערה כללית על פחד: בניגוד לדעה הרווחת, פחד אינו מנגנון הגנה. פחד קרוב יותר למנגנון השמדה. לדוגמה (המקור אצל מ. פלדנקרייז), כל אחד יכול לעמוד על הריצפה בשטח כשל שולחן אוכל גדול. ללא בעיה. מה קורה כשהשולחן מנצא בגובה 200 מטר ומסביב להבות אש? כמה יציב אפשר לעמוד אז? עדי

כל כך הרבה מילים מצויינות ומדוייקות

ומה נשאר לי להוסיף? פחד אמיתי או פחד מדומיין - לעיתים זה כך ולעיתים כך. ובהתאם צריך לעבוד איתו. גם כשהפחד מדומיין - חשוב לבחון למה מדמיינים אותו. למה זה מוביל, מה רווח, מה ההגנה, מאיפה זה בא? לעיתים הפחד מתחבר לאמונות מגבילות ואפשרי לעבוד עם האמונות, לבדוק אותן ולשנות אותן (בN.L.P. יש יופי של טכניקות) ובכך להפטר מהפחד.

תלתלית3

New member
לא הייתי מכניסה פחד לשיפוטיות

אולם פחד יכול גם לסייע לנו. כשאנו נמצאים בסכנה: אנחנו בורחים, קופאים או נלחמים - הפחד ויכולת ההישרדות משמרים עלינו. מצד שני כאשר אנו רוצים לעשות שינוי ולהתקדם בחיינו הפחד משתק אותנו. עלינו פשוט להסתכל על הפחד בפנים ולבדוק האם הוא משרת אותי או לא ואם התשובה שלילית אזי לעשות משהו בנדון. בב' טליה

tapuachcoach

New member
התמודדות עם פחד

העליתי סרטון קצר שמנתח את הסיבות לפחד ונותן דרך אפקטיבית להתמודד איתו http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3777850 או ביוטיוב http://www.youtube.com/watch?v=sTYASWEPaUA -- -- ישראל בן דוד I מאמן אישי ועסקי -- תפוח - אימון רוחני עסקי I מאין באת ולאן אתה הולך www.tapuach-coach.com I 050-3143422 תפוח בפייסבוק: www. Facebook.com/TapuachCoach ערוץ תפוח ביוטיוב: www.Youtube.com/TapuachCoach --

למעלה