איזה עולם מחורבן

נועם@בת

New member
איזה עולם מחורבן

כבר כמה חודשים שוו' מסתובב מפוחד, מנסה להגן על אמא שלו כי אבא שלו איים לרצוח אותה. גם אותו האבא איים לרצוח, כי הוא מגן על אמא. אמא שלו העזה להתלונן במשטרה, השוטרים פנו לבית משפט, אבל השופט הסתפק בצו הרחקה של 200 מטר מהבית. וו' מת מפחד, הוא סיפר לשוטרים שאבא מסתובב עם סכין, אפילו ישן איתה. היום בצהרים השוטרים באו לבית הספר לספר לוו' שאבא שלו הצליח, הוא רצח את אמא שלו בדקירות סכין. הוא מיד אמר להם- אבל אמרתי לכם שהוא יכול להרוג אותה
ואני חושבת לעצמי אלוהים אדירים, מי ישמור עכשיו על וו'? אין לו אמא, בעצם אין לו גם אבא. יש עוד אחים קטנים בבית. מי יגדל אותם. אתם צריכים לראות את הילד הז. שנה וחצי בארץ, מסתובב עם ציציות בחוץ וחיוך מנומס וביישני. מותק של ילד. בחודש האחרון החיוך כבר לא היה אותו חיוך. היו ימים שהוא לא בא לבית הספר או הלך מוקדם, לשמור על אמא שלו. איזה עולם זה שילד בן 13 צריך לשמור על אמא שלו, ואיזה חיים יהיו לילד הזה ש"לא הצליח" לשמור על אמא שלו. ומי השופט המחורבן שנתן לאבא שלו אפשרות לרצוח. ומי השוטר המחרובן שלא הצליח למנוע את הרצח למרות שהעובדת הסוציאלית פנתה למשטרה שעתיים קודם ואמרה שהאשה בסכנה. עכשי הם אומרים שהיתה תקלה. אמא לששה ילדים נרצחה ואתם קוראים לזה תקלה? תקלה??. אני חושבת על וו' ' ושוב אני בוכה, אמא שלו בטח היתה אשה מיוחדת, כי לגדל כזה ילד קסום כשאת אשה מוכה, עולה חדשה וחרדה לחייך זה לא משהו מובן מאליו. ועכשיו וו' נשאר בלי אמא. מה יקרה לו עכשיו? ישלח לפנימיה? יעבור לאחותו הגדולה? יתפרק? יתחזק? בתיה

דינהלה1

New member
אוי ואבוי

יש אנשים שלא מבינים שברגע אחד הם חורצים גורלות, הם בכלל לא קולטים שבגלל שיקול דעת מוטעה יש כאלה שישלמו על הטעות שלהם שנים רבות או אפילו כל החיים בעוד שהם ימשיכו בשלהם.

ר ע נ נ ה

New member
נורא ואיום

טרגדיה גדולה - גם משפחה שנהרסת בהנפת סכין אחת וגם אוזלת יד של המערכת. מתי כבר יעשו משהו נגד בעלים אלימים? מתי יבינו שלא האישה היא זאת שצריכה לברוח למעון לנשים מוכות אלא הבעל הוא זה שצריך להיות מורחק? הוא זה שצריך להיות מוענש ומפוחד ולא האשה והילדים. מפחיד שהתופעה כל כך נפוצה שכל אחת מאיתנו בטח מכירה לפחות מקרה אחד כזה באופן אישי. הלוואי שהשופטים והמשטרה ילמדו פה לקח אבל לצערי אני סקפטית.

a17

New member
בינתיים מצאו את הרוצח תלוי בגן ציבורי אחר

הבעל הרוצח התאבד...הילדים נשארו לבדם, זהו עוד סיפור על אלימות המשפחה שנגמר כמו רבים לפניו ואחריו בשתי גופות וילדים יתומים... כל כך הרבה שגיאות נעשו ונעשות בקליטת העולים מאתיופיה, כלום לא נלמד ועם נלמד לא מיושם....איזה כאב לב.

נועם@בת

New member
אוי אלוהים אדירים

תגידו לי מה יעשו הילדים האלה? איך הם יחיו עכשיו? אני לא יודעת כמה אפשר ללמוד וליישם, הקליטה אכן קשה והאוכלוסיה שונה ממה שהכרתי עד היום. אני יכולה להגיד שמנסים לעשות הרבה, אבל יש הרבה קשיים בדרך. בתיה

אוזלת היד שלהמערכת

תמיד היתה תקלה או שהם לא היו "ידועים למערכת" אז אם הם ידועים מדובר בתקלה כולם מתנערים ואף אחד לא עושה כלום

מזעזע פשוט מזעזע

לשמוע את המילה בחדשות ...גרונה שוסף,... ולשמוע שכמעט כל שבוע נרצחת אזה על מה שנקרא "אלימות במשפחה..." לחשוב על הילדים המסכנים- כמו ו' - שגם קודם בוודאי חייהם לא היו חיים.. ולדעת כמה קצרה ידי כל המערכת להואיל לו רק היו כולאים לנצח כל מי שאיים- היה המצב נפתר - אבל זה חלום או אוטופיה וגם הרוצחים- לבסוף יוצאים בעונש מגוחך בגלל "עסקת טעון"... כזו או אחרת הלב כואב

נועם@בת

New member
בהחלט מכירה

זה תלמיד שלי. ילד מקסים שכל מי שמכיר אותו מאוהב בו. ילד כל כך רציני, כל כך מתאמץ למרות קשיי השפה ועכשיו אני יודעת שלמרות קשיי החיים.
בתיה

דינהלה1

New member
זה כל כך מתסכל

הרשי לי לפרגן לך על המסירות והאחריות שלך כלפי התלמידים. הלואי וגם במשטרה היו אנשים כמוך או אז הדברים היו נראים אחרת. אני מקווה שהילד הזה ימצא את הכוחות כדי להמשיך ושתואר לו הדרך ולך בתיה אומר שהלואי והיו לנו בישראל הרבה מורים כמוך.

אוי

איזה סיפור עצוב. לא מקנאה בילד הזה. בטח הוא יסתובב עם רגשי אשם נוראיים. כל כך מקווה שלפ]חות תמיכה הוא יקבל כמו שצריך.

מי שצריך להרגיש אשם זה לא הוא

מי שצריך להרגיש אשם הוא השופט שהוציא צו הרחקה של 200 מטר מי שצריך להרגיש אשם זו המשטרה שקיבלה התראות בלי סוף מי שצריך להריש אשם הוא זה שתפקידו היה לשמור על האמא ונרדם בשמירה ילד בן 13 לא צריך להרגיש אשם בגלל אוזלת ידה של המערכת.

אמת.

אבל, הוא לצערי הרב ירגיש אשם על כך שלא שמר על אמא. ולכן דברתי על מתן עזרה לילד. תמיכה . וגם הוא כמוך וכמוני יבין שהואלא אשם. שהוא תפקידו היה להיות ילד.... בקר טוב!

למעלה