איזה סופר?

45degrees

New member
לאו דווקא. למי שיש את הסבלנות,

הדרך הראשונה היא אולי יותר טובה. על בסיס LC4 בסיסי שנקנה באזור ה 20K, ומוכנסים בו עוד 30K שיפורים (שלא יחזרו במכירת האופנוע ככל הנראה) מתקבל כלי הרבה הרבה הרבה יותר טוב מאשר כלי חדש ב 50K. חסרונות: 1. ההשקעה לא חוזרת. 2. צריך לדעת מה לעשות ומתי (לא סיפור פשוט בכלל). 3. כמות גדולה מדי של שיפורים פוגעת בשימושיות היומיומית.

LONEY

New member
בדיחה עם מוסר השכל

אחד נכנס למחסן הדברה ומבקש רעל לג'וקים. נותן לו המוכר 10 גרגרים ואומר: אתה פותח לג'וק את הפה מכניס לו גרגר אחד, לא צריך יותר, ותוך שניה, שניה וחצי הוא מת. אומר לו הקונה: אם כבר תפסתי אותו ,אני יכול פשוט לדרוך עליו ,לא ? עונה לו המוכר: גם שיטה.

כ לוין

New member
בחייאת ראבק, מה קורה איתך?

תגיד, זה שהמנה האישית המומלצת עליי היא פיצוץ גזים נטול עקבות על אופנוע לא חוקי- גורם לי להמליץ לבחור חדש בתחום לעשות את אותו הדבר כי זה הכי טוב בשבילי? לא!!! אז למה אתה חושב שכל מי שהרגע שמע על תחום הסופרמוטו צריך להכניס את הראש הבריא והלא מנוסה למיטת השיפורים/הסבות ושאר טכניקות מגניבות ת'תחת? לאט לאט, בן אדם. הדגש בהכוונה והמלצות לשואלים הוא קצת להבין מה הם צריכים, ולתת להם להחליט, אבל מה למישהו כמו השואל ולאופציה של לשפר אופנוע בסכום של 150% מערך הקנייה שלו, שאח"כ אם זה לא הופך להיות מרכז עולמו הוא תקוע איתו כמו עצם בגרון?... אני יודע שהייתי תוקפני, אבל זאת לא פעם ראשונה שלך...ובנוסף, השם שלך בכחול, לא שלי, ולכן אתה הוא זה שצריך לשים את האחריות על הודעותיו בראש מעייניו. חוץ מזה, הרגע התעוררתי.

45degrees

New member
בטח גם לא פעם אחרונה

איש הישר בעיניו יעשה. באשר לשיפורים - כל אחד ותפיסתו. מקצוענות תמיד מדיעה יותר רחוק עם כלים מותאמים לרוכבים מאשר עם כלים סטנדרטיים לחלוטין. דוגמא קטנה ונפוצה לאחרונה: מערכות ברקס בשווי אלפי שקלים פר אופנוע נוחתות בארץ כמו פטריות אחרי הגשם... מה ההבדל? תפיסתי בלבד: האם להתחיל עם אופנוע יקר ואז כל הזמן להשקיע עוד ועוד כי הוא לא מתאים? (מערכות ברקס עוד יותר יקרות, מצמדים עוד יותר יקרים וכדומה) בשיטה זו התקציב פתוח - כל הזמן זורקים עוד כסף על האופנוע. או להתחיל מראש עם תקציב סגור, ולהחליט שרוצים להגיע לאופנוע הכי טוב (טוב זה עניין סובייקטיבי כידוע) שאפשר במסגרת תקציב זה. אחרי שפעם אחת צעדתי בדרך הראשונה: לוקחים כלי וכל הזמן מגלים שצריך עוד שיפורים, והלכתי איתה מאוד רחוק, היום אני יודע בוודאות שהדרך השניה עדיפה. כאמור, איש הישר בעינייו יעשה.

כRובי

New member
עכשיו זה סתם נשמע כמו תרוץ לתשובה

לא נכונה - החלטת להשתתף בשרשור ולענות לאדם ששאל שאלה וביקש להתייעץ - עכשיו אתה מסביר זאת כ"איש הישר בעיניו יעשה" - אבל לא הסברת זאת לבן אדם שתקציבו מוגבל יחסית. אתה לא שונה מאלו שעונים לשאלה "מה עדיף ZZR600 או VFR 750" בתשובה "רק R750"! וכששואלים אותם למה הם עונים : "כי זה מה שאני אוהב באופנועים ולי אין בעיה לטייל מעל גבי אופנוע ספורט"... או שאתה עונה לעניין, או שלא. לבוא ולהחליט עבור רוכב חדש שהוא רוצה לשאוף לרכיבה מקצוענית בתחום הסופרמוטו זה פשוט מהלך אטום ומתנשא מצד אחד, ומגוחך מצד שני. ועוד אח"כ לתרץ ולהסביר את התשובה מתוך מניעים סובייקטיבים ואישיים לגמרי, זה פשוט לא לעניין. אם הוא היה רוצה לשמוע את דעתך האישית לגבי האופנוע שלך ודרך ההתקדמות (?) שלך ברכיבה מקצועית, הוא היה פונה אלייך - אבל השאלה שלו, כרגע פחות, היא כללית יותר ומופנית לפורום כולו - הוא מבקש מידע שהוא כעת בסיסי. תשובות כמו שלך יכולות, במקרים הרעים, אף להרחיק רוכבים מהתחום! (רוכבים שבסך הכל רצו בפתרון שימושי ליומיום לצד פאן מגרשים בסוף שבוע)

MexMex

New member
ויותר מזה...

אין היום שום אופנוע בשוק, לא הישראלי ולא העולמי, שיתן מענה לרכיבת מסלול ברמה גבוהה. אני כמובן מזניח את האדי סיל רפליקה, את הק.ט.מ. פקטורי רפליקה ושאר חיות שעולות ממון רב (מאוד). כל השאר, כולל הק.ט.מ. SMR, נותנים מענה טוב עד לרמה הבינונית, אבל מעבר לזה, שוב נכנסים לעניין של שיפורי מנוע / מצמד / מתלים / בלמים. M.

45degrees

New member
לנקודה הזו בדיוק אני מתייחס!

מי שהולך להתחרות, ורוצה להיות תחרותי כמה שיותר, עדיף אם יתחיל עם כלי זול (אך מתאים) וישפר אותו המון, מאשר יתחיל עם כלי יקר (וגם מתאים) וישפר אותו מעט.

כRובי

New member
לא מסכים.

ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין התשובה הראשונה שלך (שעליה לא מעט התרעמו), לבין השאלה הראשונה של פותח השרשור.

45degrees

New member
כנראה שגם לא תבין את זה, לא משנה

כמה פעמים אסביר (בידידות כן?). סתם דוגמא קטנה: יש בארץ ערימות של ג'יפים משופרים בד"כ למטרות עבירות, ורק איזה פרו-טראק אחד או שניים. למה? אותו דבר בסופרמוטו - יש מלא כלים משופרים קלות, ורק בודדים שעברו שיפורים מקיפים מאוד. למה? זה עניין של תפיסה. יש כאלה ששיקולים כמו שווי שוק, התעסקות מכנית או מול מוסכים, תקציב מוגבל, או פשוט חוסר ידע לא נכנסים מראש לתהליך של אופנוע למסלול כמו שצריך. המונח "כמו שצריך" שונה עבורך ועבורי, מסתבר. בכל אופן, למי שהתקציב עומד לרשותו, ומעוניין להיכנס לרכיבת מסלול בין השאר, אני מציג את התפיסה השניה - שיפורים מקיפים על פלטפורמה זולה. זה הקשר להודעה הראשונה.

אל תשכח עובדה

נוספת וחשובה: הXR בניגוד לקטום לא חוקי עם 17 אינטש, עוד נקודה למחשבה.....

למעלה