איזה סוג מדרסים?

Honey Bunny

New member
איזה סוג מדרסים?

שלום, אני סובלת מפלטפוס, כלומר קריסה של כף הרגל וגם עצם נביקולר נוספת. בצבא זה התחיל להפריע לי בצורה משמעותית, כאבים בכל עמידה\הליכה ממושכות. אפילו טיול ברמה קלה כבר גורם לי כאבי תופת (ואני מתכננת לטוס בקרוב לחו"ל ובתקווה גם לטייל). עשיתי קצת בירורים באינטרנט, ונתקלתי ב3 שיטות עיקריות להכנת מדרסים - EFS, וAAG (שפותחה בארץ) ומשהו ביומכאני. רק לציין בעבר הרחוק עשיתי בשיטת הגבס, אבל אני לא יודעת מאיזה חומר היו עשויים המדרסים עצמם, ובצבא עשיתי את המדרסים הפושטים של תבנית הספוג. נתקלתי בנוסף במאמר (הקצת ישן אמנם..) הזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3163783,00.html אז מה אתם חושבים מנסיונכם על השיטות האלה? איזו מהן באמת מצדיקה את ההבטחות והמחיר? הייתי אצל מישהו שאינו אורטופד אבל מספק פתרונות אורתופדיים, והוא הציע את שיטת הגרפיט (AAG), ואני תוהה לגבי השיטה הזאת לעומת הEFS. אשמח לשמוע דעות :)

מדרסים

שלום, תחום המדרסים בישראל לצערי יצא מכל פרופורציה בהשוואה למקומו מבחינה רפואית. ישנן אינדיקציות בודדות להתאמת מדרסים אך קיים מנגנון שיווק משוכלל שגורם לאנשים לקנות מדרסים משוכללים ויקרים בלי אינדיקציות. פלטפוס, באופן כללי ביותר, היא אינדיקציה למדרסים. המדרסים צריכים להיות מותאמים לרגל ולתת תמיכה לקשת בצורה הטובה ביותר. החומר ממנו עשוי המדרס משפיע באופן ישיר על המחיר אבל לא בהכרח על טיב המדרס. אני לא איש מדרסים ולכן לא אוכל להמליץ לך על החומר אבל אין סיבה לשלם אלפי שקלים על מדרס. מדרסים בהתאמת גבס לדוגמא נוחים לרוב המטופלים ומספקים מענה טוב בד"כ. בברכה,

למעלה