סט בדיקות : כרטיסי אשראי
שלום רב,
נקודה ראשונה שאתה צריך לבדוק זה בדיקות אבטחת מידע על כל היבטיה (פריצות, INJECTION, תקיפת המערכת, יצירת מנגנוני הגנה והתראה)
מכיון שאבטחת מידע הוא מקצוע בפני עצמו מומלץ להתייעץ עם יועץ אבטחת מידע אשר יש לו את הידע הרלוונטי מעבר לרמה של הבודק הידני.
אני אתמקד בבדיקות תוכנה (QC)
ברמת הבודק הידני ניתן לבצע את הבדיקות הבאות (כפי שציינתי הבדיקות אמורות להיות זהות - לפחות מרביתן):
1. לבצע עם אותו משתמש מכמה מכשרי מובייל ו/או BROWSERS תשלומים במקביל מאותו כרטיס אשראי (אם המערכת לא מבצעת התראה או חסימה אני ממליץ להעלות זאת כהצעה לשיפור המערכת)
2. לבצע את סעיף 1 אבל עם משתמשים שונים גם במקביל וגם ברמה תורית (queue) (אם המערכת לא מבצעת התראה או חסימה אני ממליץ להעלות זאת כהצעה לשיפור המערכת)
3. האם ניתן להרשם כמה פעמים למערכת עם אותו כרטיס אשראי (במידה והכנסת פרטי כ.אשראי זה חלק מתנאי הרישום במערכת)
המלצה: לבקש להכיר את הממשק שממנו מועברים פרטי האשראי וגם המערכת שמקבלת את פרטי האשראי ולנסות לאתגר אותה ביחס למאפיינים העסקיים שלה, לדוגמא:
בדיקות ממשקים: לייצר קבצים שעומדים בקרטיונים של הממשק המקבל מבחינת מבנה קובץ, גודל, ותוכן - ולשנות כל פעם אלמנט אחר אשר לא עומד בקרטריון (מבנה, כמות מידע, המידע) ולוודא שהממשק המקבל מחזיר משוב שלילי.
מקווה שעזרתי,
http://itschool365.wixsite.com/itschool365