איזה סוגי אוכל

סולה1

New member
איזה סוגי אוכל

איני מבינה בתרופות אבל אני מבינה שהרטלין עשוי מחומרים שנותנים להורמונים מסוימיים לעבוד על מנת לשפר את הריכוז. שאלתי: האם יש במוצרי מזון מסוימים חלק מחומרים אלה על מנת להרבות באכילתם, אם כן איזה מוצרים? האם מישהו ברר או יודע? תודה.

שש שבע

New member
ונגיד שכן, אז מה?

מה זה חשוב? בגלל שמישהו נותן לו שם שנראה לך מפחיד? תסתכל על הגדרת הורמון כפי שרשמתי ותחליט אם זה מפחיד או לא.

לא הבנתי. הריטלין לא מפחיד אותי

ואין שום קשר בין פחד או אי פחד מריטלין לבין קשר או חוסר קשר להורמונים. אגב, בזמנו עברתי קורס של שלוש יחידות לימוד על המערכת ההורמונלית.

zivadina

New member
השפעת התזונה על ADHD

לא ידוע לי שהריטלין קשור להורמונים. הוא קשור להשפעה על מנגנוני העברת מידע בין תאי העצב. הריטלין הוא מעורר, וניתן להשיג עוררות גם על ידי אכילת מאכלים מעוררים כמו שוקולד, קפה, סוכר, קולה, על ידי עישון סיגריות ועל ידי עיסוק בספורט. המאכלים המעוררים אינם מומלצים, היות שהם גורמים לעוררות בלתי מבוקרת ולחוסר שליטה בהתנהגות. לכן, בדרך כלל, ממליצים לאנשים ADHD לא לאכול אותם אבל כן לעסוק בספורט. מה כן מומלץ לאכול? הדיאטות שהומלצו בעבר לא הוכיחו חד משמעית שהן משפיעות על שיפור בתפקוד של אדם עם הפרעת קשב ורכוז, ולכן מומלץ אוכל בריא כמו לשאר האוכלוסיה. מצורפים סיכומים מתוך כנס "תזונת ילדים - מזון למחשבה" שהתקיים בבי"ח "דנה" ב-6.4.2005 . יש שם פרק שעוסק בתזונה ו-ADHD.

שש שבע

New member
הורמון

הגדרת הורמון במדעי החיים היא "חומר המיוצר באיבר אחד בגוף ופועל על איבר מטרה אחר בגוף" אם זה עונה על הגדרת הורמון, אז זה הורמון. אבל כמו כל דבר, אינסולין הוא הורמון, למה אנחנו לא נמענים מלטול אותו כשצריך? ואלטרוקסין כנ"ל. וכן הורמון גדילה... הורמון הוא הורמון, וזה לא חיב להיות קשור למין, יש גם הורמוני מין, אבל הם לא קשורים לריטלין. אין שום בעיה יהיה הוא הורמון או שלא, צריך - נותנים.

יש גם תרופות שלא קשורות להורמונים.

ואם אני אגיד לך שלגבס רגל פצועה זה לתת הורמון? אז מי שישאל אותי אם אני בטוח שזה קשור להורמונים כאילו יביע דיעה על גיבוס רגליים? אני בעד ריטלין כשצריך וזה לחלוטין לא קשור לשאלה ''האם הוא קשור למערכת ההורמונלית?''.

למעלה