איזה נחמד...

BiAAcH

New member
איזה נחמד...

לפני כמה זמן התחלתי קורס פרחי רפואה כירוגי, בשיעור שהיה ביום חמישי למדנו לקרוא אק"ג וגם בלייף פק, אז יום אחרי זה הייתה לי נסיעה ברגיל, לאים עם הפרעות קצב, אז חיברנו ללייף פק וראינו כל כך בבירור שהיה פרפור עליות, אז היה לי די נחמד, לאבחן דברים קצת חדשים....

berrale

New member
אסור

לתשומת הלב, למיטב ידיעתי אסור בתכלית לחבר בתכלית את הלייפאק כמוניטור אלא אך ורק במצבי דום נשימה/דופק.

BiAAcH

New member
אבל...

אם זה היה פרפור חדרים ולא עליות?? ואם לא היינו מחברים את הלייפפק ומאבחנים הוא יכל למות....

orend123

New member
שניה

על איזה לייף פק אתה מדבר?? על החצי אוטומאטי?? אסור בחיים לחבר אותו לבנאדם בהכרה! גם אם הוא הולך לאבד הכרה! (מי אמר הוא יאבד גם דופק?). בשום מצב לא ניתן שוק לאדם עם דופק (חוץ משוק מסוכרן). אם אתה מדבר על הלייףפק 12 של הנט"ן ראה הודעה זו מבוטלת.

alondr

New member
לא מדוייק בכלל

יש לייפפק 500 (צהוב) שמיועד לדיפיברילציה חצי אוטומטית בלבד- כלומר יחובר בזמן דום לב בלבד. וכמו שאורן ציין חלק מהוראות הבטיחות שלו שאסור בהחלט לחברו לאדם בהכרה.(דרך אגב מכשיר כזה יש היום בארצות הברית על פי חוק במקומות ציבוריים - קניונים שדות תעופה וכו' והם מיועדים לתגובה מהירה להתמוטטות ע"י מזדמן בלי הכשרה רפואית) יש לייפפק 250 שהוא כנ"ל חצי אוטומטי עם אותם הגבלות (כאשר עד לפני מספר שנים הוא היה גם באטני"ם ונטני"ם בשם לייפפק 5 -שהיה בעצם יחידה מודלורית עם כל מיני קומבינציות יכולת לחבר מוניטור ודיפיברילטור ידני-למתן שוקים בנוכחות רופא או מוניטור ודיפיברילטור חצי אוטומטי- כאשר אין אישור לתת שוקים בלי נוכחות רופא) ויש לייפפק 300 שהוא דיפיברלטור חצי אוטומטי משולב מוניטור יש לו שני כבלים אחד למוניטור 3 לידים והשני לדיפיברילציה עם שני לידים(לא ניתן לביצוע בו זמנית) את המוניטור ניתן בהחלט לחבר לחולה בהכרה ולאבחן הפרעות קצב למיניהן. מקווה שעזרתי

berrale

New member
תשובה

(למיטב ידיעתי) ע"פ הוראות מד"א כל לייפאק, באשר הוא, באמבולנס רגיל, יחובר אך ורק אם אם החולה מחוסר הכרה ללא נשימה וללא דופק. יוצא מן הכלל, הוא אך ורק אם פראמדיק מתלווה לנסיעה ומחליט לחבר המכשיר לחולה. במקרה של פרפור חדרים, ע"פ רוב יימצא החולה מחוסר הכרה ללא נשימה/דופק ועל כן מתקיימת האינדיקציה לחיבור המכשיר. כך שבכל מקרה, לחולה בהכרה אסור בתכלית לחבר המכשיר. נכון להיום. אני מניח כי יבוא יום וגם חובש בכיר יוכל לעשות שימוש מושכל בחיבור מוניטור לחולה בהכרה. אגב, אף שהמכשיר קרוי "חצי אוטומטי" אין סכנה שהמכשיר יפעל ספונטנית ויתן שוק חשמלי, שכן הוא מופעל בכל מקרה ע"י המשתמש.

BiAAcH

New member
את האמת...

היה איתי פראמדיק בנסיעה הזאת והוא עשה את השיקולים, אני לא מתווכח...

amitzahavi

New member
מישהו יכול בבקשה...

להביא לי מקור מידע אולי שעוסק בלימוד להבנת ECG? הורדתי איזה תוכנה ResusSim PreHospital שהיא בעצם סימולאטור של מקרים וכתוב שחלק גדול מהבנה של מה קורה ניתן להבין על ידי ה-ECG שמוצג בסימולטור (הוא ממש ממש טוב דרך אגב, כאילו ממש בשטח עם נהג ופאראמדיק עם כול הציוד האפשרי וגרפיקה יוצאת מן הכלל) אז אשמח לקבל הסבר על המכשיר בכלל וקריאתו בפרט. תודה

M0RPHEUS

New member
אתה יכול להביא קישור

אתה יכול להגיד מאיפה הורדת את זה ? זה נשמע מעניין

nsr

New member
המלצה שלי

"the only EKG book you'll ever need" שווה כל אגורה.

למעלה