איזה נוער דביל!

go golan go

New member
איזה נוער דביל!

רוב הנוער לא יודע מי היה מנחם בגין. רוב הנוער לא יודע כלום על המלחמות, ומה עשו כל האישים הגדולים בארצנו, ואיזה ראש ממשלה חתם על איזה הסכם שלום והנוער דביל! איך אני אוהבת את זה שכל המבוגרים יכולים להגיד 'מה קרה לנוער? איך הוא התקלקל ככה? פעם לנוער היו ערכים...' אולי זה שמלמדים אותנו רק לחרוש לבגרויות ולא באמת מלמדים אותנו דברים חשובים, אולי זה שכל שנה עסוקים פה בלשנות את תכנית הלימודים, אולי זה שאנחנו מתים מפחד כי עוד מעט אנחנו הולכים לצבא, אבל כל חברי הכנסת והשרים עסוקים בשחיטויות שלהם ולא באיך לפתור פה את כל החרא מסביב... אולי כל הדברים האלו גורמים לנו לא לרצות לדעת? אולי אם למבוגרים היה יותר איכפת מאיתנו, היה לנו קצת יותר אכפת מהמורשת המפוראת והנפלאה שהם משאירים לנו פה. אולי אם המשפט 'הנוער הוא העתיד שלנו' היה טיפה יותר מסיסמה ממש יפה זה היה משנה משהו. כשכל היום אנחנו צריכים להיות עסוקים בללמוד כמו מפגרים לבגרויות שלא משקפות שומדבר חוץ מעד כמה אנחנו עומדים בלחץ, וכמה אנחנו חרשנים, נורא קשה למצוא זמן להתעסק בדברים חשובים באמת. איזה נוער דביל!כן- הנוער דביל! בני נוער בארץ לא יודעים הרבה דברים שלדעתי היינו צריכים לדעת. אני בתוך הנוער הזה. אני חלק מהבורות הזאת, ואני לא חושבת שזאת בושה שלנו- זאת בושה של דור אחר בכלל. אם היו מתעסקים טיפה פחות בלכפות עלינו למידה, אולי היינו לומדים מתוך רצון לידע. אולי מה שאני אומרת לא מציאותי- אבל כבר נמאס לי לשמוע כל הזמן כמה הנוער מפגר!

אין לי מה להגיד לך חוץ מזה שאני

מסכימה איתך. אבל אל תשכחי שגם חובתנו כנוער לחקור, לבדוק ולהטיל ספק. זה שלא מלמדים אותנו כל מיני דברים חשובים לא אומר שאנחנו לא צריכים או יכולים לפתוח ספרים /אינטרנט וללמוד לבד.

go golan go

New member
ברור. לא אמרתי שלא.

אבל חלאס עם ההאשמות האלו. אנחנו לא האחרים היחידים למצב הזה...

tuty fruty

New member
מסכימה איתך לחלוטין

והיו לי הרבה שיחות עם אנשים על זה. דיברתי עם אמא שלי על זה שאיך למשל בהיסטוריה מלמדים אותנו המון היסטוריה של גרמניה של צרפת של ארה"ב ונכון שאולי זה משפיע גם עלינו אבל למה לא ללמוד על מלחמות ישראל אתם יודעים שאני בת 16 וחצי עוד מעט 17 ויודעת אומנם את השמות של המלחמות ואת השנים שלהם וזהו אני לא יודעת מה הם אומרים ואולי עכשין אני יודעת טיפה יותר כי חקרתי שמעתי סיפורים שביקשתי לשמוע כי חשבתי שזה בורות לא לדעת בגיל 16 מי נלחם במי במלחמת ששת הימים או מה קרה במלחמת יום כיפור... אני יודעת היטב מה היה במשבר הכלכלי בארה"ב ב1929 אבל משום מה אני לא יודעת בדיוק מה הלך פה בתקופת הצנע? ואולי כמה ממכם יבואו ויגידו אם את לא יודעת אז תלמדי תקראי תתענייני נכון שזה תלוי גם בי. אבל אף פעם לא פתחו אותי לנושא הזה אני אומנם עכשיו גדולה ומבינה שאני חייבת לדעת על המלחמות שהיו בא"י בשביל להבין את קיומי אבל אני אמורה לדעת את הדברים האלה מאז שאני קטנה לא מגיל 15. אני חושבת שמערכת החינוך ולא רק מערכת החינוך הבית ספרית בכלל עשתה פה טעות גדולה אני יודעת היטב שהילדים שלי ידעו בדיוק מה הלך במלחמות ישראל ואת כל תולדות ישראל. זה בושה מבחינתי שאנחנו חיים במדינה הזאת ולא מודעים למה שהולך בה.. יכול להיות שאולי אני היחידה שלא יודעת פה על מלחמות ישראל ואני פשוט לא מודעת לזה אבל ניראה לי שההפך הוא הנכון. רשמתי הרבה דברים כי זה נושא שבוער בי אני לא בטוחה שהצלחתי להעביר את מה שאני מרגישה וחושבת ואם לא הבנתם משהו תשאלו ..

michi05

New member
כן גם אני...

מצאתי את עצמי שואלת את אמא שלי כל מיני שאלות על הארץ בזמן האחרון שהייתי צריכה כבר לדעת מזמן... אחותי הגדולה ראתה את התכנית לימודים שלי בהסטוריה ואמרה לי שלהם היה הרבה יותר חומר על הארץ שלנו ולא רק על ארה"ב, צרפת ובריטניה ושהיא לא מבינה למה הם עושים את זה, וזה באמת נכון... עם כמה ששאלתי וניסיתי להבין אני עדיין לא יודעת אפילו חצי מהחומר שצריך לדעת על הארץ שלי...

גם אני

עד לפני כמה זמן בכלל לא ידעתי איזה מלחמות היו באיזה שנה ומה קרה בכל אחת מהן.. ובאמת כמו שאמרו - אני מצאתי את עצמי מדברת עם ההורים שלי ושואלת אותם שאלות על המלחמות (ודברים אחרים שקורים בארץ..) ומה שעצוב זה שזה קרה לפני פחות משנה.. הנוער של היום (וכן! גם אני בו!) פשוט לא מודעים לדברים האלה.. לדברים החשובים באמת.. מה שקרה/קורה בארץ.. וכמו שאלה אמרה - זה אחד הפאקים של מערכת החינוך.. צריכים בגיל צעיר לדבר איתנו על מה שקרה בארץ.. אי אפשר לתת לילדים להתבגר בלי לדעת מה קרה! את ההיסטוריה! ועוד משהו.. בתחילת השנה, בהיסטוריה, הסתכלנו במפה של העולם/אירופה.. ואנשים לא ידעו איפה הם נמצאים (כשהסתכלנו במפה) ועל מה המורה מדברת איתם.. כשהיא שאלה שאלות של התמצאות.. ומה קרה איפה וכאלה.. אז אנשים לא ידעו מה היא רוצה מהם.. וזה היה ממש עצוב.. לא חשבתי שילדים יכולים להגיע לכיתה ט' בלי לדעת מה איפה (בערך לפחות) (תוציאו מכאן את המקרה של טיילר שהוא גם בארץ לא יכול להתמצא.. ראו טיולים צפון בזמן שהוא מחזיק את המפה..
)

ה טמבל

New member
כל מערכת החינוך בארץ דפוקה

דפוקה כל כך אבל עדיין כמעט כל ילד שתשאלי אותו על חשיבות תעודת הבגרות או סיום 12 שנות לימוד יענה לך "זה מאוד חשוב לעתיד שלי וזה יעזור לי" למרות שרובם שונאים את המערכת ואין להם טיפת כבוד אמיתי ל"מחנכים" שלהם אלא פשוט הם יודעים לחרוש בשביל ציונים. אני כבר הפסקתי להתווכח עם אנשים, כי רובם כבר הרבה אחרי שתיפת המוח ובטוחים שהציון הזה(שהוא בסך הכל מספר) זה מה שמייצג אותם ומה שמשקף את רמת המשכל שלהם, אז תעשו לי טובה- כל ילד עם פיגור שכלי יכול לחרוש ולהוציא ציונים טובים, זה לא אומר שהוא באמת חכם. אבל כל החברה שלנו כבר מבוססת על הבולשיט הזה. ועכשיו מגיע השלב שאומרים לי בדרך כלל-"אולי אתה צודק אבל כמו שאתה אומר אין לנו מה לעשות ככה החברה שלנו בנוייה וצריך להיות מציאותיים" אז חבל שאנשים לא מבינים שהם אלו שקובעים את פני החברה, אם אנשים היו מתחילים להתעורר ולהצביע על מה שמסריח אז הוא היה משתנה. אבל למשרד החינוך נוח להמשיך לעשות מאיתנו צחוק כל עוד אף אחד לא באמת מתלונן או עושה משהו. אז תמשיכו להיות כבשים,תתנו ל"בכירים" להכתיב לנו את פני החברה... רק אל תצעקו אחר כך שהכל רקוב במדינה. נ.ב: חשוב לי לציין שאני לא ממליץ לאף אחד לפרוש מביהס או לעשות משהו דומה, אני רק מציע שנתחיל לחשוב באמת ולא להיות כבשים(סליחה רותם) אני החלטתי לפרוש אחרי הרבה חשיבה על הנושא ואני היום שמח מאוד שעשיתי את זה.

צודק מאוד../images/Emo70.gif

אני גם לא חושבת שצריך ללמוד בשביל התעודת בגרות.. אבל בעצם זה מה שאני עושה.. למרות זאת(!) אני לא חושבת שזה מה שייצג אותי ויראה את עד כמה אני חכמה! אני תמיד אמרתי - חכמה לא נמדדת ע"י ידע (או משהו כזה..)(וגם לא לפי צבע שיער
) וכמו שאמרת.. אני גם מסכימה.. השינוי צריך לבוא מתוכינו! אנחנו צריכים לשנות את המצב.. השאלה היא איך? זה שאנחנו נדע על הדברים האלה זה יעזור? הנוער של היום כבר יודע/לא יודע את הדברים האלה.. אז השאלה שלי היא - מה באמת אפשר לעשות? (לא באה ממקום ש"אין מה לעשות, אתה סתם מבלבל ת'מח.." אלא - "רוצה לשנות את המצב.. חושבת באמת מה אפשר לעשות.." אז אל תתקיפו:) יומ.. - תיקון - ערב טוב!

ה טמבל

New member
את קצת מפגרת, אבל לא נורא

לא לעשות מה שאומרים לך בעניים עצומות, לבדוק, להטיל ספק, לחשוב...

אתה מפגרת

וברור שלא לעשות מה שאומרים לי בעיניים עצומות? מה אני מפגרת?
ועכשיו ברצינות - אני אףפעם לא עושה מה שאומרים לי, בעיניים עצומות.. וכמו שאמרת - תמיד בודקת את הדברים לפני.. יש לי דעה משלי..

kedeman

New member
לדעתי

יש הבדל בין האנשים שיש להם קשר לתנועת נוער לבין האחרים אלה שיש להם קשר לתנועת נוער ברוב הפעמים (ולא בכולן לצערי) יודעים יותר טוב את ההיסטוריה של הארץ איך זה קורה? הדרכתי את מחנה ישראלי - אני יודע על התקופה שבין מלחמת ששת הימים להסכם השלום עם מצרים הדרכתי בעקבות? הדרכתי בני ישראל? הדרכתי חומה ומגדל? הדרכתי פלמ"ח? וכך הלאה לטיולים ולמחנות האחרים. וגם החניכים לומדים מזה אבל רוב הנוער לא מחובר. רוב הנוער לא מתעניין מה קרה פה לפני שהוא נולד וחבל ואי אפשר לומר שזאת אשמתנו!!! מגיל מסויים זאת אשמה שלנו שאנחנו לא חוקרים אבל איך אפשר להאשים מישהו שאף פעם לא סיקרנו אותו??? איך אפשר להאשים ילדים שתקועים בבועה שלהם ולא זזים משם שאין להם מושג על מה קורה 10 מטר מהם????? זה מגיע משני מקורות - הורים שמחנכים את הילדים מגיל צעיר ומערכת החינוך ש"לוקחת" את הילדים בשלב קצת יותר מאוחר. וכמה שלא תרצו - מערכת החינוך לא עושה מספיק כדי שתדעו מה קורה מסביב.

שאלה לי אליכם

הייתי היום אצל היועצת ודיברנו על הפרעות קשב וריכוז. אין לי את ההפרעה הזאת [אבל יש לי הרבה אחרות...] ואמרתי לה שהבעיה שלי זה בעיקר זה שאני לא רוצה ללמוד. היא אמרה שכנראה אין לי מוטיבציה ומשהו/מישהו שידחוף אותי להשיג הישגים טובים. אז השאלה היא כזאת- מה גורם לכם להשיג ציונים טובים אם בכלל?

bobby6killer

New member
אצלי-סיפורו של בובי

מכיתה ז' עד כיתה ט' הממוצע נכשלים בתעודה היה 8 לדעתי... והיה לי אותו סיפור של בעיית מוטיביציה ושיט למיניהם... בין ט' לי' הפנמתי תעובדה הפשוטה:אני רוצה את התעודת בגרות וזהו..אין לי כח למשחקים של בתי ספר ושיט אז בין ט' לי' עברתי לבצפר אקסטרני ועשיתי 3 בגרויות לבינתיים וכולם היו קלות ביותר,פשוט צריך להפנים את הצורך בתעודת בגרות לדעתי,זה מה ששינה אצלי

bobby6killer

New member
רוצה להוסיף...

מבחן בגרות בהיסטוריה ב': שאלה על המלחמה הקרה ומשבר הטילים בקובה מזה הבולשיט הזה??? ילדים בכיתה שלי,שואלים אותם: מה קרה במלחמת יום כיפור? הם עונים:הרגנו ערבים... ומה קרה בששת הימים? אאהה אז הרגנו ערבים ב6 ימים!!!

אני חושב

תשמעו... לפי דעתי המרכיבים בהשכלתו של ילד כוללים גם דברים שמקבלים מהבית, לי למשל יש משפחה שכל בכור בכל דור נלחם במלחמה (בטוח גם פה יש כמה כאלה) ככה שאני גדלתי עם סיפורי קרבות של ששת הימים , יום כיפור ושל"ג ככה שדי ינקתי את זה, אבא שלי היה מג"ד בגדוד שכל הזמן היה ברצועת הביטחון ואני זוכר את הנסיעות בשבתות לבקר אותו, לפי דעתי דברים כאלה מלמדים את ההיסטוריה של המדינה הכי טוב....מאנשים ולא מספרים , דרך הרגלים ולא דרך העיינים. בכל מקרה גם אני רואה את ההידרדרות במצב הנוער בארץ ואני מאמין שזה פאק שכמה גורמים אחראים לו: ראשית בתי הספר - כמו שאר החברה פה גם אני חושב שתלמיד חייב ללמוד על ההיסטוריה של עמנו ולא לשים דגש על צרפת וארה"ב , למרות שאני חושב שחקר השואה הוא הכרחי , אני חושב שאולי צריך לשלב במערכת שיעורי היסטוריה של עמנו...לדוגמא במקום ללמוד בכתה ז' שטויות שממילא לא הכרחיות לבגרות להפוך את זה לשיערו ידיעת הארץ , ותאמינו או לא פעם היו באמת שיערוים כאלו בבית ספר. שנית המדיה - הנוער איבד את התמימות שלו, דבר אשר הביא לפחות סקרנות טבעית ופחות רצון לדעת דברים , להפך הנוער רוצה לעשות את המינימום כדי להבתיך לעצמו עתיד יותר טוב , והוא צודק אבל ככה המדינה הפסידה עוד בנאדם. כולם מדברים על ההידרדרות , אני חושב שהמדיה גרמה לנוער להיות יותר מרוכז בעצמו , פחות בן אדם ויותר איזה טמבל שחושב שהמטרה בחיים זה להיות מגניב וקול, ה מצב לא טבעי. שלישית החינוך מהבית - אני לא יודע איך להסביר את זה ... אבל אני חושב שהורה שרואה את הילד שלו מדרדר צריך לעצור ובמקום להגיד "בתקופה שלנו זה היה אחרת", לעשות משהוא. כל מקרה בועז קרעת אותי עם הקטע של ההרגנו ערבים, נוער מטומטם.

למעלה