איזה נוסטלגיה

Freemee

New member
איזה נוסטלגיה ../images/Emo58.gif

התחלתי לראות את הסדרה הזאת באיזה גיל 12 כשאפילו לא היה לי כבלים והייתי הולך לחבר שלי לראות אותה אצלו בערוץ הילדים. חבר שלי הקליט את כל העונות מערוץ הילדים על קלטות וידאו!! עדיין יש לו מדף שלם עם ספרייה של כל העונות :) זאת הייתה סדרה כל כך טובה ואני כזה עצוב שהיא נגמרה ובמיוחד שהיא נגמרה באופן שהיא נגמרה. זה מה שקורה עם כל הסדרות, העונות הראשונות הן היפות ואחרי זה מתחיל ההרס. יש המון תיאוריות למה הסדרה כשלה ואומרים שהמפיק שהגיע בעונה השלישית היה אידיוט גמור שהרס אותה. עם כל הכאב והצער על הסדרה עדיין אין ספק שזוהי אחת מסדרות המדע הבדיוני הכי אהובות עלי אם לא הכי טובה. אני חוזר מהצבא ונהנה לראות את הפרקים שמעלים זכרונות יפים מן הילדות. שיהיה בהצלחה לפורום הזה וכן ירבו צופי גולשים בזמן שיקבלו קצת תרבות מהסדרה המדהימה הזאת.

rocket

New member
מה שקרה אחרי העונה השלישית -

הרי הסדרה היתה בסכנת ביטול ואז ערוץ sci-fi רכש אותה והפיק 2 עונות נוספות. בגלל שמדובר בערוץ מדע בדיוני הפרקים התחילו לעשות הרבה יותר במדע בדיוני, בהרבה יותר אפקטים, והרבה פחות עלילה וענין לטעמי. היו פרקים יפים בעונות 4-5, אני לא אגיד שלא. אבל אין כמו העונות הראשונות. בכל פרק הצופים זוכים לראות טעימה של מציאות חלופית - מה היה קורה בעולם אילו לא היתה אנטיביוטיקה, לא היה נשק גרעיני, נשים היו בשלטון וכו .. הרבה פרקים גרמו לי אישית לחשוב ולנסות להבין למה אצלנו דברים עובדים אחרת והאם אפשר לשנות את זה. העונות המתקדמות כמו שאמרתי עסקו בחייזרים, יצורים, ספינות מעופפות ... לא היתה כמעט התיחסות להסטורית העולם שבו נחתו הגולשים ולא שום "מוסר השכל" . אני מסכימה מאוד עם המשפט "וכן ירבו צופי גולשים בזמן שיקבלו קצת תרבות מהסדרה המדהימה הזאת" כי באמת יש מה ללמוד ממנה.

למעלה