איזה מתח...(המלצה).

T h e G r i m

New member
איזה מתח...(המלצה).

חבר שלי שבא אלי (לרגל חגיגות היומהולדת שחל אתמול אהמאהמאמה
) הביא לי את הדי וי די של הוגפאד'ר, סיימתי לראות את הפרק הראשון ומחר אני אראה את חלק 2 (זה 3 שעות בכולל)...אני רק יכול להגיד שאני נהנה מכל שנייה שעוברת, זה מדהים לראות איך דמויות ודברים שאתה מדמיין הופכים מול העיינים למציאות ובצורה שדומה ממש ממש למה שדמיינת (הבמאי עשה שם עבודה נהדרת).. לא קראתי את הספר (קראתי את כל המתורגמים ועכשיו עברתי לאנגלית...כרגע אני קורא את סול מיוזיק) אבל בלי קשר (ואני בטוח שמי שקרא את הוגפאד'ר בטח היה נהנה יותר.. אני ממליץ בחום לב ממש לראות את הסרט... קשה לי לחכות למחר לחלק 2..

TheBursar

New member
"היה כבר"

אבל עדיין טוב לראות שאנשים נהנים מהסרט. האמת שלדעתי הספר יותר טוב והם טיפה שינו קצת אבל עדיין אני אהבתי את הביצוע. הסרט (מיני סדרה יותר נכון) עשוי טוב ונהניתי מכל רגע. המשך במעבר שלך לספרים באנגלית ובהצלחה במעבר ממצרי לבריטי

ויימס

New member
וווייי! איזה כיף לך!

איזה כיף לך! |מקנאה| ולגזבר- אולי כבר היו אנשים שראו, אבל זו הפעם הראשונה שמישהו משיג את הסרט באופן חוקי... שמור על הסרט היטב! יום יבוא ואני אגנוב לך אותו! (עד עכשיו אני כבר הבטחתי לגנוב את הקומיקס של דביר ואת של ברק, אז אני אוסיף אותך למסלול |צחקוק מרושע|) כמה הDVD עלה?

TheBursar

New member
ויימס....

חוקי או לא חוקי... למה להתעסק בקטנות?

חוץ מזה - אני בתהליכי בירורים בדיוק היכן החבוב גר כי באמת חשבתי שזה יהיה נחמד שיהיה לי DVD מקורי של הסרט....

ויימס, אם תתנהגי יפה

אני מוכן לשקול להשאיל לך את הקומיקס (שאגב, הגיע היום) ואת מוזמנת גם לקבל עותק לא חוקי של עותק לא חוקי של הוגפאד'ר. קפצי לפקולטה שלי אחרי השביתה.

ויימס

New member
אוי, אתה מהאנשים היצירתיים האלו

שסוחבים קרטונים לכל מקום, ואז מדביקים הרבה בקבוקי פלסטיק ביחד מסיבות בלתי ברורות?

igreenwald

New member
איזה ספר מתווך בין תרועת מוות להוגפזר?

כלומר מזביר איך סוזן הגיעה לעלם ומה טיב קשריה עם מוות ובכלל

סדרת מוות לפי סדר:

Mort (תרועת מוות) Reaperman (איש הקציר) Soul Music Hogfather Theif ot Time Soul Music הוא הספר שבעיקר מתמקד בסוזאן ומערכת היחסים שלה עם מוות... איש הקציר לא ממש קשור, אבל זה סתם ספר מעולה (לאמור, "אוף, הטרי פראצ'ט הזה כתב עוד ספר גאוני", בקלילות).

igreenwald

New member
האנגלית של Soul Music

אני בגדול 'מיצרי' אך מאחר ומתחיל להישבר מבצורת התרגומים מחד, מאידך מילון לא ממש יעזור לי לקרוא דיבור טרולי עילג או את הדיבור הסקוטי של HAT FULL OF SKY וכן מספר מקומות נוספים של משחקי מילים - אי לכך רציתי לשאול : עד כמה יש משחקי מילים ב Soul Music לפחות יחסית לפראצ'ט?

טוב, זה לא הולך ככה...

אני לא יכול לעבור על כל הספר ולספור לך משחקי מילים... באופן כללי, בכל הספרים של טרי פראצ'ט יש משחקי מילים ואנגלית מעט מתוסבכת שצריך להתרגל אליה. וכן, זה אומר שאם אתה לא רגיל אנגלית כזאת, אתה תצטרך בספר הראשון להסתובב עם מילון כל הזמן (או לחילופין, בבילון). הדיבור של הטרולים וכל היצורים המוזרים הוא לא בעיה... הוא פשוט מסתמך הרבה יותר על איך שמילה באמת נשמעת מאשר איך כותבים אותה... לדוגמה, הטרולים אומרים "dis is a fing" ואפשר להבין שהם בעצם אומרים "this is a thing". יש עוד כמה דיבורים מתוסבכים שכאלה, כמו הדיבור של הנומים שיושבים בתוך המצלמות (לקח לי די הרבה זמן להבין שכשהם אומרים "s" הכוונה היא ל-"yes") וכאלה, אבל אחרי כמה ספרים מתרגלים. בהצלחה.

igreenwald

New member
האם יש אותם מאפייני דיבור לשדונים

האם יש אותם מאפייני דיבור לשדוני מרזבים ולשדוני מצלמות? אנשי המשמר ראינוע

ויימס

New member
לא,

במקרה של גרגולים הבעיה היא אחרת, הם פשוט לא יכולים להזיז את הפה, אז הם נוהמים.

אני לא יודע למה צריך בכלל לפתוח בדיון הזה...

נכון, אנחנו פראצ'טיסטים וכאלה, אנחנו אמורים למלא את הפורום בדיונים משעממים על אופני דיבור של יצורים שונים בספריו של פראצ'ט, בצירוף מילון נלווה ואגרון כיס. אבל מצד שני, זה די חסר תועלת... הרי ברור שפראצ'ט סתם ממציא את זה כי זה משעשע אותו לכתוב בצורה שתענה את הקוראים ותגרום להם לחשוב "כמה כבר אפשר לעוות מילה מסכנה???" יש המון המון יצורים אצלו שצריך להתאמץ טיפה כדי לקרוא את מה שהם אומרים - שדונים, גרגוילים, טרולים, איגורים, זאבים (כשגספוד מדבר עם זאבים מאוברוארד, נראה לי בפיל החמישי, יש להם מבטא גרמני מוגזם) ועוד כהנה וכהנה... זה לא ממש משנה, לכולם אפשר להתרגל, אפילו בשביל אנשים כמוני, שמקבלים חושך בעיניים ברגע שהם רואים שגיאת כתיב.

ויימס

New member
חה, אתה יודע כמה זמן לקח לי להבין

מה זה inna bun?! הו, אני לא חושבת שפראצ'ט ממציא את זה כדי לענות קוראים... נדמה לי. הוא לא היה עושה כזה דבר, נכון?

למעלה