איזה מצווה הכי חשובה לכם?

avivbarnoy

New member
איזה מצווה הכי חשובה לכם?

מעניין אותי לדעת אצל אנשים שונים, איזה מצווה אנשים (מסורתיים) תופסים כ'יהרג ובל יעבר'? ולמה דווקא זאת?

avivbarnoy

New member
אני מדגיש את 'לכם'

לפי חוקי הפורום אין מקופם לדיון ב'איזה מצווה הכי חשובה' ולכן זאת לא הכוונה- הכוונה היא מה הי חשוב עינכם, ולמה?

aphrodita19

New member
המצווה החשובה בעיניי היא ביום כיפור

אני תופסת מיום כיפור כהיום הכי חשוב לי מבחינה דתית במשך כל השנה. הצום, השקט וחוסר המעשה + חשבון הנפש עושים משהו. מחברים אותי לדברים שרוב השנה אני לא חושבת עליהם והאווירה כולה מרגישה 'טהורה'. זה היום שבו אני מרגישה הכי מחוברת למסורת היהודית שלי.

lior02010201

New member
בהחלט גם לי זה ככה...

מאותם הסיבות... אני חושב שזאת גם המצווה היחידה (לפחות בין אדם למקום) שאני מבצעה עד הפרט הקטן ביותר... לא מפספס שום תפילה ושומר במלא מובן המילה

lady h

New member
יש כמה

כשרות: לא אוכלת טרפה ושרצים או בשר לא כשר, לא אוכלת בשר וחלב. בפסח לא אוכלת חמץ ובזה אני מאוד מקפידה- אין גרגיר חמץ בבית, משתמשת בסט כלים מיוחד וכו'. בשבת אני משתדלת לא לבצע מלאכה. ברב השבתות אני מצליחה אבל כשיש מבחנים אני לומדת. בטח יש עוד אבל לא עולה לי כרגע. חוץ מזה, ישנן כמה מצוות הקשורות לבית המקדש ולקורבנות שהן לא כ"כ רלוונטיות כיום.

avivbarnoy

New member
אבל למה דווקא אלא?

מה שאולי יותר מעניין מה'מה?' זה ה'למה?' את מרגישה משהו מיוחד במצוות האלה? הם מסמלות משהו מיוחד בעיניך? או שפשוט אלא נראות לך הכי חשובות כי הם הכי חשובות מבחינת ההלכה?

הכשרות חשובה בעיני

משום מה זה מסמל בעיני את המסורתיות כאילו שכשרות מבדילה את המאמין מהלא מאמין במובן של כוח הרצון להחזיק באמונה. שלך חנה גונן

lady h

New member
מכמה סיבות

אלו דברים שחינכו אותי לבצע אותם. תמיד חגגנו בבית חגים כהלכתם, אפילו ערבי חג שני (לדוגמא סוכות או פסח) שהרבה אנשים לא חוגגים. גם בט"ו בשבט, שזה חג שהרבה אנשים לא חוגגים, אנחנו מתכנסים ומברכים על הפירות. זה מאוד מחבר אותי למסורת היהודית. חשוב לי לא לבצע מלאכות בשבת. אני זוכרת את עצמי מחפשת עבודות תוך כדי הלימודים ובחיים לא עבדתי בעבודה שדרשה שאעבוד בסופ"ש. זה חשוב לי כי כמו שה' ברא את העולם ב-6 ימים וביום השביעי שבת ממלאכתו, ככה אני רואה לנכון גם לעשות.

adidas88

New member
לדעתי

אם כל כמה שזה נשמע קיטשי אני באמת מאמינה בזה. המצוות הדתיות פחות חשובות בעיני....לדעתי יותר חשובות כל המצוות החברתיות...

וואי יש הרבה, שלום לכולם

אתן מעט פרטים כללים על עצמי אני בן 38 נשוי +2 אישתי דתייה וילדיי לומדים במסגרת דתית, אני מסורתי פלוס מינוס נגדיר את זה כך, האווירה בבית היא דתית לא חרדית, יש טלויזיה מחשב וכו.. לא מנותקים מהעולם, אני לא הולך עם כיפה אם כי גדלתי במישפחה דתית רגילה והייתי ממש דתי עד גיל 16 בערך, מצווה שאני מקפיד עליה זה לא תגנוב (אמנם יש עוד אבל זו אחת מהן) לדוגמא, לפני מס שנים הוצאתי לדודה שלי כסף דרך בנק הדואר הפקיד נתן לי בטעות 200 ש"ח יותר, חזרתי אליו ונתתי לו אותם חזרה, בקניות שעשיתי הביאו לי מוצרים לא שלי, כשאמרתי לשליח שזה לא שלי הוא אמר מתנה ממני, חזרתי לחנות והחזרתי להם אמרתי שלא שילמתי על זה, לפני מס שנים לאותה דודה הבאתי את גיעסי שיתקן לה את החשמל, וכשהיינו בחנות לחלקים הוא סחב לו מברג ונתן לי אותו, אחרי כמה שנים חזרתי לאוןתה חנות ושילמתי על אותו המברג, יש לי המון דוגמאות, אני לא יכול לחיות בהרגשה שמישהו הפסיד בגללי גם אם זה היה בשוגג אבי נועם

למעלה