איזה מנוע כדאי?

guys234

New member
איזה מנוע כדאי?

רציתי לדעת ,בשביל טיסן שמיועד למנוע 60-90 ,חשבתי על 2 אפשרויות: מנוע OS 91 2 stroke שלפי המפרט שלו מוציא 2.8 כ"ס ב- 15000 סל"ד או Saito 100 ארבע פעימות שלפי המפרט שלו מוציא גג 1.8 כ"ס? שניהם שוקלים אותו דבר, מסובבים פרופים דומים וטווח המחירים של שניהם דומה. על פניו ה- OS91 יותר חזק אבל נראה שהרבה אנשים מעדיפים את הארבע פעימות. רציתי את דעתכם המושכלת, מה עדיף ? (גם מבחינת תחזוקה ואמינות המנוע). גיא.

frisbeeee

New member
אממ יש לי תושב הבשבילך אבל אני לא יודע כמה

מקצועית היא... פשוט לפי הבנה שלי.. מנוע 2 פעימות נותן יותר מהירות ופחות כוח. מנוע 4 פעימות נותן יותר כוח עם פחות מהירות..

נועם ח

New member
התשובה באמת לא נכונה

ההבדל הוא (בין השאר) במומנט. המשחק עם כח ומהירות הוא המשחק בין גודל הפרופלור לפסיעה שלו.

guys234

New member
הכוונה בעבור טיסן 3D למנועי 60-90

ואיזה מנוע יתן את הביצועים הטובים ביותר ל-3D?

guys234

New member
לטיסן מסוג...

extra עדיין לא יודע של איזה חברה אבל למנועי 60-90.

td12

New member
זה משתמנה מטיסן לטיסן, זה לא משנה השם...

בד"כ לטיסנים כאלה לוקחים את המנועים בטווח הגבוה שמומלץ ואף לפעמים יותר גדולים. זה רק ברמת העיקרון, וזה יכול להשתנות מטיסן לטיסן. תמצא טיסן ספציפי שמוצא-חן בעיינך ותשאל לגביו.

guys234

New member
אני רוצה לדעת באופן כללי מה יותר כדאי

ברור לי שעדיף לגבי טיסן ספציפי אבל באופן כללי מה כדאי? לגבי הטיסן שפירטתי הנ"ל

td12

New member
נו אז עניתיי לך, המנוע הגדול בטווח

המומלץ...במקרה שלך מנוע 90 2 פעימות או 100-120 4 פעימות.

guys234

New member
אתה לא מבין שזה בדיוק ההתלבטות שלי?

תקרא שוב את ההודעה הראשונה... אני רוצה לדעת מה ההבדל המהותי בין 4 פעימות ל -2 פעימות? כביכול נראה ששניהם טובים....

td12

New member
אוקי...אני ממליץ על 4 פעימות

כמו שאמרת גם 4 וגם 2 פעימות ניתן להתאים בצורה טובה, לא לכל אחד זה יהיה קריטי. מנוע 4 פעימות הוא בעל מומנט גדול יותר ממנוע 2 פעימות מקביל, הוא מסובב פרופים גדולים יותר ובעל אופי של יותר כוח מאשר מהירות, מה שמתאים סגנון הטיסה של טיסני אקסטרה. מעבר לזה יש לך את הבדלי האסטטיקה, בכדי לצייד טיסן בסגנון אקסטרה במנוע 2 פעימות רצוי שתרכוש גם אגזוז פיטס, למרות שכיום המנועי 120 של os מגיעים עם ספייסר שמשנה את כיוון האגזוז ב 90 מעלות, ובכך בעצם מדמים אגזוז פיטס. יש גם את הבדל הרעש, מנוע בעל 4 פעימות מפיק רעש יותר סקיילי, שגם בעל חשיבות בטיסני אקסטרה לדעתי. עד כאן זה ההבדלים שמתייחסים לגבי התאמת מנוע לטיס,ן בלי השוני באיך שהמנועים האלו עובדים וגם במחירים וצריכת דלק וכו'.

fuli2

New member
מניסיון שלי עם 4 פעימות

הם גם מגיבים מהר יותר ומדוייק יותר מאשר 2 פעימות ההכשה יותר טובה דבר שיעזור לך בתרגילי 3D.

isbarak

New member
קאט במנוע

ארבע פעימות הרבה יותר נדיר. אני הייתי הולך על 4 פעימות

GOSFRABA

New member
לדעתי 4 פעימות.

כמו שנאמר יש להם יותר מומנט- כך שניתן לסובב פרופים בעלי קוטר גדול יותר. מעבר לכך שאופי המנוע פשוט שונה, ב 2 פעימות מירב הכוח מגיע במצערת מלאה. ב4 פעימות כבר בחצי מצערת המנוע מספק חלק ניכר מההספק. בכלל הסאונד ממכר, ובטיסני סקייל יש לכך חשיבות. האמינות תהיה תלויה בדיוק כמו ב2 פעימות במפעיל וכיווני סיכה. לרוב מנועי ה4 פעימות חסכניים מ2 הפעימות. תחזוקה? יש להם (4) יותר חלקים נעים, ולכן הסיכוי לתקלה מכנית הוא סטטיסטית גבוה יותר. ומחיר החלפים אינו נמוך. מצד שני- המנועים האלו מחזיקים שנים רבות (הרבה יותר מ2 פעימות סטנדרטי).

למעלה