איזה מטען מצברים

איזה מטען מצברים

בניתי בנק מצברים של 390 אמפר ( מצברי חומצה ), איזה גודל מטען מומלץ לתת לבנק כזה. קראתי בעתון שייט שמומלץ לפחות 15% מגודל הבנק , אבל המטען שיש לי עכשיו נותן מקסימום 30 אמפר. האם אני עושה נזק למצברים? תודה אופיר.

לא יהיה נזק למצברים....

אבל המטען יעבוד בקצה יכולתו, מה שעלול לקצר את חייו, תלוי באיכותו.

אמפר נמוך לא שורף את המצברים וגבוה שורף

ולפי דעתי עדיף אמפרג" נמוח מאשר גבוה בעיקר שהמצברים הם לצרכנים קטנים ולא לסטארטר .והם צורכים הרבה פחות מ30 אמפר אז המטען שלך מספיק..אמפר גבוהה רק מקצר את זמן הטעינה ולא יותר ..ולנו יש מיזה הרבה מעוד....

הסתיגות....

מטען גדול יותר לא שורף כלום. מצברי עופרת חומצה אפשר לטעון בזרם של עד 25% מהקיבול.

למצברים מסוגים שונים יש משטר טעינה שונה שאפשר לבטא אותו בגרף. אני דווקא נעול היסטורית על 10% (0.1C) ולא על 15%. בספרים יש נתונים מדוייקים. מטען חכם - לעולם לא יטען בזרם יתר גם אם הוא מסוגל לספק אותו. באזור מאמרי הפורום ישנו מאמר של אלכס33 שישפוך הרבה אור על טכנולוגיית הטעינה. בהצלחה.

השאלה היתה עים 30 אמפר זה טוב

לפי דעתי זה מעולה אני מתוך ניסיון טוען שאמפר נמוך וקצת יותר גבוה מהצריכה המכסימלית של הצרכנים בסירה זה טוב ומספיק ולא צריך לבזבז כסף"

gb228

Active member
אין קשר בין צריכת הזרם של הצרכנים למטען

לפחות לא קשר ישיר. זה תמיד המכפלה של זרם הצרכנים בזמן שהם עובדים בין הטעינות. אם יש צרכן של 5 אמפר שיעבוד 20 שעות בין טעינות, ידרש זרם טעינה גבוה יחסית לאורך זמן ארוך יחסית. אם יש צרכן של 100 אמפר שעובד 5 דקות בין טעינות המצבר כמעט ולא מתרוקן וזרם טעינה נמוך ימלא את החסר בזמן קצר יחסית.

צריך בשביל זה ללמוד חשמל...

אבל, על רגל אחת, אם המצברים מחוברים במקביל? תמיד או לפעמים? והקיבול (גודל) לא אותו דבר? או מצברים מסוגים שונים? ואין דיודות הגנה? המצברים יתפרקו אחד לתוך השני!

Atlantis Marine

New member
גודל המטען

מטען קטן יטען את המצברים לאט יותר,אבל לאחר שהם מלאים זה כבר לא משנה גודל המטען. מה שחשוב זה הצריכה בסירה. אם הצריכה הקבוע היא למעלה מ- 30 אמפר אז המטען קטן צריך לחשב את הצריכה של כל המכשירים, תאורה,מקרר,משאבות מיים,משאבת שרותים חשמלית וכו...... במידה וזה לא עובר את ה- 25 אמפר, לא צריך מטען גדול מ- 30 אמפר

gb228

Active member
לא מדויק

לפי מה שכתבת לגודל הבנק אין משמעות ולכאורה בהינתן צריכת זרם צרכנים מסוימת ניתן להשתמש באותו מטען לבנק של 100 א"ש או בנק של 500 א"ש וזה לא נכון. הרי למה מתקינים בנק גדול - כדי שניתן יהיה לעבוד ברציפות לזמן ארוך בין טעינות. וכשמגיע שלב הטעינה נדרש מטען שיחזיר את הבנק למצב מלא בזמן סביר וזרם טעינה מתאים. במקרה הספציפי הבחור נמצא על הגבול - למיטב ידיעתי מרבית יצרני המצברים דורשים מטען שייתן לפחות 10% מהקיבולת ובכל מקרה לא פחות מ 5%. הדוגמה שנתת נכונה אך ורק למקרה (הלא אופייני) שבמקביל לצריכה מתבצעת באופן רציף טעינה.

אופיר,הבעייה שהצגת היא תיאורטית בלבד -אם בכלל הנתון היחיד של 390AH תחת הנחה שזו באמת הקיבולת האמיתית הסופית של הבנק. ושהמצברים הומוגניים. כמובן גם בהנחה שהמטען יכול להגיע ולהוציא 30A עפ"י הפרמטרים של המצברים. אגב - לא סיפרת מהו משטר ההפלגה הנפוץ של הספינה. הבעייה היחידה שיכולה להיווצר היא ביציאות תכופות מהרציף ושייט מרובה בים בעיקר על מפרשים. אם אתה מגיע ומתחבר למתח חוף אז על פי הגרף בתאוריה במקום 0.1C שזה 39A הוא יוציא 30A - הטעינה תמשך 13 שעות במקום 10 - לא קריטי. הבעייה בדר"כ נוצרת בהפלגה ארוכה/ממושכת על מפרשים והתנעות קצרות אבל אז המנוע מצוייד באלטרנטור שמסוגל להוציא 60-150A. בכל מקרה בניגוד למה שמישהו כתב כאן קודם, אין מצב שתשתמש בספינה ב 30A או יותר בבת אחת, ברגע אחד, וכל הצרכנים הגדולים הם רגעיים ממילא - כך שאם לרגע אפילו נצרכו 100A (לא ברור איך איך בהפעלה רגילה - חוץ מסטרטר וחרטומן) המצברים יעמדו בזה בקלות.

תודה למגיבים. אני נשאר עם המטען שלי.

אני מפליג פעם עד פעמיים בשבוע ל- 3 עד 4 שעות על מפרשים. אך בקיץ אני מתכוון להפליג לחודש ליוון. האלטרנטור שלי טוען עד 55 אמפר שעה. המצברים הקודמים היו 280 אמפר והחזיקו 4 שנים תודה אופיר

למעלה