איזה מחשב כדי לי?

raz248

New member
איזה מחשב כדי לי?

טוב אז ככה, אחרי התלבטות בין מחשב נייח לנייד, החלטתי שאני צריך מחשב נייד. אני כרגע חייל, אני עושה יומיות בין תל אביב וירושלים ולאחרונה החלטתי להשאר יותר בבסיס בתל אביב ולחזור לירושלים בסופי שבוע. עכשיו, אני רוצה מחשב שאני אוכל ללמוד ולעבוד איתו בבסיס. הוא צריך להיות חזק, מומלץ 4 ג'יגה כדי שאני אוכל להשתמש בvirtual PC. בנוסף אני רוצה ללמוד על המחשב תכנות, כמו C#, PHP וגם פלאש. אם אפשר (אבל לא הכרחי) שהמחשב יוכל להריץ משחקים. טווח המחירים שאני מוכן להוציא הוא בין 2000 שקל ועד 6000. אין לי מושג במחשבים ניידים, על דגמים וכאלה, אז אני צריך ממש עזרה בקטע הזה. זה בכלל ריאלי מה שאני מבקש? כמה מחשבים ניידים עמידים? ואולי בכלל כדי לי לעבור לנייח? צודה מראש על העזרה

יאיר B

New member
קודם כל אתה צריך 3GB ולא 4GB

אלא אם כן אתה הולך לעבוד על מערכת הפעלה של 64 ביט. מבחינת מחיר: ניידים סבירים מתחילים ב-4000 ש"ח למשהו פשוט. נראה לי שתצטרך לכוון לכיוון ה-6000 יותר. משחקים זאת בעיה - כרטיס מסך רציני ייקר את המחיר. ניידים הם עסקת חבילה - לא ניתן להחליף את החומרה (אפשר להוסיף זיכרון - עד 4GB אם כי רק 3GB אפקטיבי + להחליף דיסקשיח). כל הכרטיסים לא ניתנים להחלפה+ מעבד שנשאר במקום (ואם אפשר לא תמיד משתלם כלכלית). תיקונים של ניידים עולים הון כסף וצריך מעבדה - לא ניתן לתקן לבד כמו בשולחני (חלקי חילוף יחודיים). לכן קונים ניידים עם הרבה אחריות (בדרך כלל כדאי 3 שנים שזה לרוב המקסימום). ניידים גניבים מאוד (בסיס צבאי... מותר בכלל להכניס לשם נייד?). במחיר של נייד פשוט תוכל לקנות נייח רציני. אחרי שאתה יודע את כל זה - תחשוב שוב אם אתה רוצה נייד.

raz248

New member
וואו באמת זה לא משתלם...

טוב, אני ויתרתי על הרעיון... תודה על ההכוונה...

יאיר B

New member
אני תמיד אומר: נייד רק אם חייבים ניידות

לא ל"פוזה" ולא לסיפורים אחרים. יש כאלה שחייבים ניידות (כמוני למשל) והם מוכנים לשלם על הנושא. בגדול, מחשב שולחני יהיה זול ופשוט יותר לתחזוקה וטיפול.

gili667

Member
המחירים די דומים של שולחני ונייד

אני קניתי שולחני ב1000ש"ח עם מעבד דוקור דור ראשון וכרטיס מסך מובנה 2גיגה זכרון , וצורב דיוידי וללא מערכת הפעלה מחשב נייד כזה עם מסך ומערכת הפעלה הוא בסביבות 3000ש"ח ופחות - כך שההפרש איננו גדול ההבדל העיקרי הוא באחריות וקלות הטיפול בבעיות ומחירן(לטובת השולחני ) מנגד הנייד יש לו גם קוראי כרטיסים מובנה , ניתן לנייד אותו בלי בעיות ואף לגלוש בנקודות חמות את הנידים צריך לסווג לקטגוריות: 1. מחשב רגיל אשר פשוט ניתן להעבירו ממקום למקום בתיק 2. מחשב נייד אמיתי קטנים וקלים (עד 1.3כ ק"ג) כגון X60 בדרכלל יהיה במשרד על תושבת ומשם לקחת אותו פשוט מוציאים מהתושבת , 3. מחשבי בינים בין הנ"ל 4 המחשבים החדשים כגון וינד של MSI נידים אמיתים במשקל ובגודל אך יכולות מוגבלות ומחיר נמוך, מאמין שתוך שנה יהיו באיכות מספיק טובה לאינטרנט וורד

יאיר B

New member
קורא כרטיסים = 50 ש"ח. יש גם מובנה

בשולחניים במקום כונן פלופי. הווינד בסדר גמור לאופיס ואינטרנט כבר היום (במיוחד שהוא בא עם XP).

למעלה