איזה מזל

ברור

כואב ופוגע ומעצבן. הייתי שם. כולנו היינו שם. עם השנים אתה מוצא את האנשים שעונים להגדרה "חברים". הם אלה שאתה תעמוד לצידם כשקשה להם, והם יעמדו לצידך כיהיה לך קשה. הם יהיו שם לידך כשיהיה לך הכי טוב ואתה תהיה שם לידם. אבל בדרך לשם, יהיו הרבה כאלה שלא. לא אחד, לא שניים, הרבה יותר. בינתיים, בשביל מה שזה שווה, קבל
וחיזוקים ותשתדל לחשוב קדימה. בסוף תמצא את הקומץ שאתה צריך ומחפש. זה לא פיתרון. ואין לי עצה חכמה. מצטערת.

Shadowmage

New member
תודה.

אני יודע שאין לזה פתרון חכם. אני יודע שצריך לחפש את המתאימים ושיהיו הרבה כאלה שלא. פשוט..סתם, הרגשה מגעילה כזו. ובכל אופן, תודה לכולכם.

בזמנים קשים אני הרבה פעמים

לבד. מעט מאוד אנשים יהיו שם תמיד. אם אני אזרוק את כל מי שלא יהיה לידי בעת צרה לא יהיו לידי כמעט חברים גם בשמחות. תחשבו על הביטוי "נפגש בשמחות" הוא בעצם אומר " אלל תתקשר אלי כשיש לך בעיה , אנחנו חברים לשמחות בלבד" הרעיון הוא לדעת מי שייך לאיזה קטגוריה ולדאוג שזה יהיה הדדי, כלומר לא להשקיע במישהו את הנשמה כדי לקבל ממנו בחזרה "צליל תפוס" כשצריכים אותו. אם החברה שלך עשתה קולות של חברה לעת צרה ובעצם היא חברה של שמחות בלבד, על תתן לה לתפוס טרמפ על השמחות שלך. שתמצא לעצמה שמחות משלה.

Shadowmage

New member
לא הבנתי.

מצד אחד את אומרת שאם אני אעיף את כל מי שלא עוזר לי כשאני צריך אני אהיה בודד. מצד שני את אומרת לתת לה למצוא את השמחות שלה. מה המסקנה?

שכל עוד יש

הפרדה בין התחומים וברור לך מי זה מי. מי יהיה שם לצדך ומי לא- הכל בסדר. אבל אם מישהו מתחזה ומצפה שאתה תהיה שם בשבילו ולא עושה ההפך , זה כבר לא תקין. אני רק אוסיף יש מקרים בהם לגמרי במודע אני אעזור למישהו שאין שום סיכוי שיעזור לי מתישהו. אני לא גאה בזה ולא חושבת שזה נכון הגיונית אבל זה ככה

orrrr

New member
אתה צריך ../images/Emo23.gif חברה חדשה...

אם אין לה זמן בשבילך, מצא לך מישהו שכן יש לו זמן. ויש כאלה!

ליאן.

New member
אתה מבין שזו תקופה קשה גם לה..

אבל בכל זאת מוסיף קשיים.. אני מניחה שהיא מחפשת אנשים שיתמכו בה ואין בה את האנרגיות. אל תתעלק ואל תדרוש. שניכם במצב דומה ועדיף שלא להשען עליה כרגע. אם תתעלה על עצמך ותמצא בך את האנרגיות לעשות לה דבר נחמד במיוחד שיקל עליה את המצב כרגע איכשהו כמו לשלוח פרחים או כל דבר שיעלה בה חיוך, ייתכן שהיא תעריך ותכבד אותך יותר ואפילו תמצא עצמה מפנה עבורך כמה רגעים להתעדכן ולעזור. סבלנות והבנה.

Shadowmage

New member
מה שאני לא מבין

זה למה כשלי רע ולי קשה אז אני צריך להתחשב בכולם וכמה רע להם. כשלי לא טוב ולי בקושי יש חשק או כוח לדברים שלי אני עוד אמור להבין אותה? להשקיע ממעט הכוח שלי בה? ברוב הזמן הייתי מסכים איתך מכיוון שאני חושב שלעזור למישהו, גם אם אין סיכוי שהוא יעזור לי בחזרה זה חשוב וזה מגדיר אותי כאדם. בנוסף, אני מספיק בוגר בשביל להבין שלאנשים יש דברים אחרים על הראש חוץ ממני. אבל בכל זאת, ציפיתי לקצת השקעה (אחרי שאני עזרתי לה מספר פעמים), קצת עזרה גם כשאני על הפנים ומרגיש רע ולא כ"כ כיף להיות איתי. בכל מקרה זה לא חשוב. כמו שאמרתי, את כל המלחמות שלי נלחמתי לבד עד היום ומן הסתם, אלחם לבד גם בעתיד - זה כנראה הלקח.

ליאן.

New member
למה להתפנק, כן! להתפנק, על מישהי

שיש לה מספיק צרות משלה? יש לך הסבר??? אם היית אומר שהכל נפלא אצלה ואתה מרגיש חרא וכשאתה צריך אותה, היא לא שם בשבילך, היינו שנינו מקללים אותה...אבל זה לא המקרה. אל תשכח שהיא לא זו שאחראית לצרותייך ולא אותה אתה צריך לחפש להאשים כרגע. קח אחריות על החיים שלך ואם אתה מחפש להשען או לקבל תמיכה, עדיף שתפנה למי שיש בו את האנרגיות בשביל זה. אל תהיה למעמסה נוספת, גם לה קשה, אתה יודע. היתה לי תקופה שהייתי צריכה את התמיכה של חברות קרובות, אבל הרגשתי שאני מתעלקת עליהן ושאני קרצייתית אמיתית.. ידעתי שגם להן יש את הצרות שלהן ושאני האחרונה שארצה להיות להן למעמסה. הן אומנם לא אמרו על כך כלום, אבל הרגשתי שאני לא תורמת ומקשה. אולי זה ישמע מוזר, אבל העדפתי לפנות לחברים קרובים פחות עם הבעיות האישיות שלי ועקב כך נוצרה קירבה מסוימת אליהם.

Shadowmage

New member
זה לא מקובל עליי.

כל הרעיון בחברים קרובים זה התמיכה שהם מעניקים בזמנים קשים (כמו בקבוצת תמיכה). אני לא מצפה ממנה שתעזור לי, לבעיות שלי אין פתרון קסם, אבל קצת תמיכה. להרגיש שאני לא לבד, שיש אנשים שאני חשוב להם, את מבינה? גם אם אצלה המצב קשה זה הופך את זה לאפילו יותר חזק, כי אז אנחנו יכולים לעודד אחד את השני. אני יודע שזה מה שאני הייתי עושה במקומה וזה מה שעשיתי מספר פעמים בעבר. בעצם, עכשיו שאני חושב על זה, אולי זו הבעייה. ציפיתי ממנה לתגובה כמו שאני הייתי מגיב באותו מצב. מה עבר לי בראש? אה...כן. אני יודע, חשבתי שיש הדדיות בקשר שלנו. כמה מטופש מצידי.

Barbie

New member
מצד אחד, הבעיה היא בך.

אתה מצפה מאנשים להתנהג כפי שאתה היית מתנהג. מצד שני, ישנם כללים בסיסיים בקשר. נימוס אלמנטרי (שנינו יודעים שחברה לשעבר תתנהג יםה יותר לשיכור ברחוב, שפרץ לה את האוטו, מאשר אליך). אני מציע שתישן על זה כמה לילות. בלי קשר למשבר שלך (גם אם הוא יסתיים) תחליט על צעדייך. בהצלחה.

IDstorm

New member
כל כך דומה ..!

קרה לי בדיק מה שקרה לך עם ידידה שלי (רק שמההתחלה היינו ידידים, כחצי שנה) רוב העצות שקראתי פה הן של "שחור ולבן" במקרה שלי גם אני ראיתי שחור ולבן, אבל אחרי כמה זמן היתבהרה התמונה, העניין הוא ששנינו "עשויים מאותו חומר", אנחנו מאוד דומים, והבעיה היתה שמצד אחד היא רצתה שנהיה ידידים, אבל כשניסיתי להיתקרב, היא ראתה בי צדדים שהיו גם בה, והיא שנאה אותם. ולכן היא פשוט ברחה ממני, כדי לא להיסתכל במראה. אבל בהתחלה חשבתי שהיא רק שקועה בבעיות שלה ואין לה זמן ואנרגיה בשבילי. תנסה גם אתה לברר מה הבעיה ביניכם, ולא תמיד הדרך הישרה היא הכי טובה, תסמוך על תחושות וניחושים, אולי אפילו היא לא יודעת מה הבעיה. אם אתה מכיר מישהו שמכיר אותה טוב אולי כדאי לשאול אותו (מה שאני עשיתי וזה מאוד עזר לי להבין את המצב). מקווה שבסוף הכל יסתדר לטובה
איליה

Shadowmage

New member
סוף טוב?

היא התקשרה. התנצלה. "אני יודעת שלא הייתי איתך כשהיה לך קשה..." אמרה שהיה לה בלאגן גדול. 5 דקות שיחה על הבלאגן שלה והיא מיהרה לנתק. נשמע בסדר, לא? מראה שיש הגינות כלשהי. מה עוד יכולתי לבקש? לא יודע. אולי משהו שיעלים את התחושה המגעילה שיש לי מאתמול.

למעלה