איזה מאזן לבחור?

Shark1

New member
איזה מאזן לבחור?

שלום לכולם. אני רוצה לקנות מאזן חדש , ומתלבט בין Superhawk של Scubapro לבין Unlimited של SeaQuest . אשמח לקבל כל דעה.

זהרון

New member
טוב ששאלת, התלבטותך הסתיימה ../images/Emo100.gif

המאזן הכה מקסים וידידותי לצולל של ScubaPro העונה לשם המלא SuperHawk NT הוא אחד הטובים, הנוחים והאיכותיים שתוכל למצוא כצולל אם תוכל למצוא בעבורו מכסת ג´ובות לא קטנה. כמובן שכל שאני אומר נאמר על ידי טובים ממני, אבל בתור בעל המאזן הנ"ל אני יכול רק להסכים ולחזק. שים לב, אני אסביר זאת רק פעם אחת (או שתיים או עשר אם יהיה צורך). הסופרהוק הוא מאזן המשלב את היתרונות היחסיים של מאזנים קונוונציונליים עם שק אוויר - כנפיים - תכנון השאוב מהמאזנים הטכניים. גם הזיגל בנוי במבנה דומה, שניהם לא ספרטניים כמאזנים טכניים קלסיים אך לשניהם הנוחות ושאר היתרונות המובנים במאזן ציפה בעל כנפיים. ההסטוריה של סקובה פרו עם המאזנים הטכניים החלה כשרכשו את הידע של DiveRite חברה שאין עוררין בפורום הזה על איכותם המעולה של מוצריה. אולם בד בבד לקחו סקובה פרו את הקונספט ושכללו אותו עד לרמה הגבוהה ביותר של המאזנים הטכניים שלהם. אני לא יודע של מי הרעיון הגאוני לשלב את המאזן הטכני עם סדרת המאזנים הקונוונציונלים של סקובה - ומי שצלל עם ה- Glide יודע בדיוק על איזו איכות מדובר שם ולייצר את המאזן המרשים, הנוח והיעיל מכולם: SuperHawk NT. רשימת היתרונות שלו גדולה כמעט כמו שק האוויר שלו, אבל אני אנסה לתמצת אי אילו שורות: שק אוויר אחורי, כנפי פרפר, נוחות באיזון. שק אוויר גדול יחסית, יכול לתמוך בצלילות טכניות בשלבים הראשונים. מודולריות ויכולת שינוי להגדלת שק האוויר. כיסים נוחים כבמאזן רגיל. נוחות והתאמה מקסימליים, מרגיש נוח באופן יוצא מגדר הרגיל על הגוף. רצועות וואבוס (אשכים) שיכולות הן לייצב את המאזן על הגוף והן לשמש פתיון למורנות תורכיות. אינפלייטור מאוזן ! הכנסת אוויר למאזן באמצעות האינפלייטור מתבצעת על ידי כפתור הרגיש ללחץ... תלחץ חלק האוויר ייכנס לאט לאט, תכנס מהר, בתוך שניות מעטות ביותר שק האוויר שלך מלא. שסתומי שחרור הן בתחתית הכנף והן על הכתפיים (שלושה שסתומים סך הכל). כיסי משקולות הן אינטגרלים והן מאחורי גב המאזן לצידי חבק המיכל לשיפור האיזון על ידי פיזור המשקולות ו/או הוספת משקולות. והכי הכי הכי (טוב אולי) חשוב... שק האוויר של מאזן זה הוא מעגלי. בד"כ שקי אוויר של מאזנים טכניים מורכבים משני תאים הבנויים ככנפיים ומחוברים למעלה, מה שמצריך התיישרות במים לריקון אוויר יעיל מהמאזן, במקרה של הסקובה פרו, שק האוויר שלו מעגלי מה שאומר שהאוויר ניתן לשחרור יעיל גם בשאר התנוחות אותן תבחר לבצע מתחת למים שכן האוויר זורם חופשי בכל חלל הכנף האחורית. שום המלצה רצינית לא תהיה כמובן בלי מספר מינוסים... 1. המאזן לא זול 2. אם תקנה אותו מקדם ה- cool שלי יירד ואפתח בפואמה סוריאליסטית - הייחודיות לאן ודבר מה נוסף חשוב לא פחות כשאתה קונה ציוד, במיוחד ציוד כזה שחייך תלויים בו, אתה רוצה לדעת גם מי ואיפה מטפל בך ואיך הוא עושה את זה. אני חושב שלא תמצא פה בפורום הזה מילה אחת רעה על היחס ואופי הטיפול של עמית ואלון מסנפיר. ואם תמצא איזה סנג´ר אחד... אז בטח הגיע לו. נזכרתי בדבר ההסתגלות למאזן הנ"ל מיידית, הוא מרגיש מאוד נוח במים הן לתפעול והן לאיזון ויש לי הוכחות :) קניה מהנה וצלילות מהנות יותר ובטוחות לא פחות.

ניב ד

New member
אל תשכח אבל שהוא הציג רק מאזן אחד

המאזן של סקובה פרו אכן נחשב מעולה אם כי לא צללתי איתו. רבים אחרים יגידו לך שזהו אינו מאזן טכני אמיתי אלא יצור כלאיים יקר שלא לצורך. אני אישית גם מחסידי זיגל ריינג´ר שלדעתי נוח מאד ומשלב גם הוא את התכונות הטכניות של שק אויר גדול, כנפי פרפר וכו´ עם יתרונות של מאזן רגיל וכן מודולריות רבה - אתה יכול להזיז רצועות, להוסיף רצועות, לשנות את המידה וכן הלאה. כמו כן הוא זול בכ-1500 ש"ח פלוס מינוס מהסקובה פרו. לפני שתקנה הייתי מאד מציע לך לבדוק טוב טוב את שני המאזנים, אפילו לאו דוקא בצלילה ולהחליט רק אז.

זהרון

New member
ניב, נו באמת... עצור לפני שתעבור

הזיגל נחשב בעינך "מאזן טכני אמיתי"? כשאתה מכנה את הסופרהוק יצור כלאיים יקר ושורה אחרי זה כותב שהזיגל משלב תכונות טכניות עם יתרונות של מאזן רגיל? חשוב לפני שתכתוב (או שתקרא את שכתבתי באופן זהה ומחשיד). אין ספק שהמחיר מהווה מכשלה מסויימת במקרה בו נדרשת בחירה, אך כל מה שאמרת לגבי הזיגל תופס גם לגבי הסקובה פרו... בעצם, זה תופס לכל מאזן, כמעט כל יבואן בארץ ישמח להתאים לך מאזן, להוסיף רצועה פה, טבעת שם וכדומה. כמו שאמרתי, הסקובה פרו מאזן מצויין שכולל את כל מה שצריך כולל שק אוויר מגודל ואפשרות לכל השינויים אותם הזכרת, כולל רצועות אשכים וחגורת משקולות אינטגרלית הגיונית שאינה דורשת תכונות של בתיה עוזיאל לתפעולה. כשאתה משווה מחירים, נא להשוות את המחירים לא לריינג´ר כי אם ל- 911 / SAR שהם הרבה יותר קרובים מבחינת התכונות והתוספות לסופרהוק וכן כן כן גם במחינת המחיר. כמובן שניתן ללכת בעקבות השייח, ולעשות זאת נכון בעצמך אבל לאנשים בעלי ידיים שמאליות כמוני עדיף לקנות זאת מוכן או לתפור בשבא ים. וכל זאת עוד לפני שדברנו על והבנו את ההבדל (המהותי) באינפלייטורים ובשק האוויר (המעגלי כפי שציינתי). אני מאוד לא ממליץ לצלול עם הסופרהוק, במיוחד לא לפני או אחרי צלילה עם מאזן אחר, זה מזיק ללב, לכיס ולבלוטת הדמעות, במיוחד אם אתה נאלץ להפרד ממנו ואין לך במקרה מטפחת יבשה למחות את הדמעות. אני מצד שני בחור טוב לב ונדיב, עובדה הידועה לכולם ולכן אתן לך לכפר על טעותך הנוראית בהודעה הרשומה לעיל על ידי כך שארשה לך להזמין אותי ועוד חמישה חברים נבחרים להקרנת הבכורה של שר הטבעות שתיערך ביום חמישי הקרוב בבית קולנוע הקרוב למקום מגורי ואל תשכח להמליח את הפופקורן. למען הסר כל ספק אני מציין בזאת כי ברשותי יש מאזן סופרהוק ולניב מאזן זיגל ומכאן המחלוקת, אבל כולם אנושיים ולכן לניב מותר לטעות מדי פעם.

ניב ד

New member
כן כן לא לא

אם כבר, אז אין כמו חגורת המשקולות של הזיגל, ובמיוחד אופצית השחרור המהיר שהזיגל ייחודי בה מכל המאזנים האחרים. מקווה לא לנסות זאת לעולם. לגבי יתר הדברים - קטונתי מלטעון שהוא אינו מאזן טכני אמיתי, דיעה של מומחים לענין - לא שלי. כמו כן אל תשכח שאתה ניסית SAR 911 שעבר שפצורים והתאמות ע"פ אסכולת פליקס, ולא היה במצבו הבתולי והטהור כפי שיצא מהמפעל. ובענין שר הטבעות - מאד מקוה לזכות בכרטיס בשאלון של וואלה, אם כי נראה לי שאלפי אנשים כבר מילאו אותו לפני... בכל מקרה, אשמח אם נלך יחד עוד כשבועיים. פופקורן עלי.

קותי

New member
../images/Emo32.gif רק תודיעו מתי, יכול להיות

שארצה להצטרף לחבורת הטבעת במבצע הצפיה.

זהרון

New member
לא לבכורה, כן לעוד שבועיים

מוכן לדחות את ההליכה להקרנה בשבועיים במיוחד לאור ההתחייבות הפומבית של ניב להאביס אותי פופקורן והאפשרות שקותי יצטרף. האמת? אשמח אם עוד כמה חבר´ה מפה שלא יכולים לעמוד בפיתוי יצטרפו אלינו למפגש יבש ואפל בנוסח עדות טולקיין.

קותי

New member
../images/Emo32.gif בעוד שבועיים אני אשמח ללכת

להקרנה וחברת צוללים קוראי טולקין תנעם לי.

Astro The Dude

New member
שאלה ?

אתהיכול לקבוע את מפתח הכנפיים (להרחיב או להצר כדי להתאים גודל או מס´ מכלים לא סטנדרטי) ? יש אפשרות להחליף פנימית (נשמע אולי בעיה בשק אוויר עגול) ? יש אפשרות לחבר מס´ שקי אוויר ? אני לא מכיר את המאזן אבל הוא נשמע דומה קצת לאיזה דגם של מארס שלא אהבתי...

s_vadim65

New member
מאזן

במה הוא שונה מזיגל? המכיר של SuperHawk NT בארץ בשמים!!! יותר מ1000$!!! אבל צדקת ברקש ליחס ושירות ב "סנפיר" ומה לגבי צלילות טכניות מתקדמות ER? הוא מתאים?

Shark1

New member
שאילה לזהרון

האם ניתן לצלול עם SuperHawk בלי רצועות וואבוס ?

זהרון

New member
אפשר, בוודאי, אבל למה לך?

הרצועות מאוד נוחות ולא גורמות לשום בעיות. אל תשכח שמאזנים בעלי כנפיים ונפח הצפה גבוה נוטים להרים את המאזן מהגוף ולכן הרצועות מומלצות (ומצויות בכל המאזנים הטובים בעלי שקים גדולים). הייתי אומר שאם לא היו לך רצועות ביצים היית מארגן לעצמך. אבל תמיד אפשר להוריג... :)

למעלה