איזה כיף!

bargr

New member
איזה כיף!

היה לי הלילה את החלום הצלול הראשון שלי! זה היה קצת מוזר וקרה ממש בטעות. אני כבר שבועיים רושם יומן חלומות ועושה בדיקות מציאות מלא פעמים ביום והלילה התעוררתי באמצע הלילה מחלום ואז ניסיתי לחזור לישון וחשבתי לעצמי בראש "יואו איך בא לי שיהיה לי חלום צלול" והתחלתי לחשוב על רעיונות שבא לי לעשות בחלום וכל מיני כאלה, זה ניראה לי יצא כמו סוג של מילד כזה אבל לא מתוכנן. ואז כשחזרתי לישון אחרי כמה זמן מצאתי את עצמי בתוך חלום! לא עשיתי בדיקות מציאות או משהו פשוט ידעתי שזה חלום לא יודע איך. וראיתי את הרקע והכל ובהתחלה ממש התלהבתי מזה שהכל צבעוני ואמיתי כזה ואז גם ניסיתי לעוף והצלחתי להגיע רק לגובה של כמה ס"מ מעל הרצפה, אבל עדיין היה כיף :) אחרי כמה זמן באוויר הרגשתי שאני מתחיל לאבד את זה אז ניסיתי להגביר את הצלילות כמו שקראתי באחד האתרים שעושים ושפשפתי את הידיים אחת בשנייה. מה שקרה זה שמצאתי את עצמי במיטה שלי משפשף את הידיים במציאות. אז פשוט הסתובבתי וחזרתי לישון. בבוקר כשקמתי ונזכרתי בהכל חשבתי בדיעבד שאולי לא באמת שפשפתי את הידיים במיטה במציאות אלא שזה היה התעוררות לתוך עוד חלום, יש מצב שזה קרה? קיצר היה ממש כיף ומוזר כזה, למרות שזה היה רק כמה שניות העיקר שזה היה, זה עשה לי חשק להמשיך ולהגיע לרמה יותר גבוהה :) יש לי שאלה לאנשים היותר מנוסים בפורום- כמה זמן היה החלום הכי ארוך שלכם? וכל כמה זמן אתם חולמים כזה חלום ברמה גבוהה?

ravehor

New member
כל הכבוד! לבסוף ההשקעה משתלמת ../images/Emo24.gif

אין ספק שיש קשר בין החצלול לעובדה שהתעוררת וחזרת לישון. לאחר ההשקעה שלך ביומן החלומות ובבדיקות המציאות, זה היווה את "יריית הפתיחה" שלך לחצלול הראשון. ההסבר לכך הוא קודם כל מספר שעות השינה שכבר צברת, וכך המוח יכל להתפנות לחלומות מורכבים יותר. חוץ מזה, ההתעוררות שלך והחשיבה על חלימה צלולה, העלתה את המודעות וגרמה לך להיכנס לחצלול מיד עם הירדמותך. לפי התיאור שלך עברת חצלול ראשון עם מודעות טובה, וההצלחה שלך לשבור את חוקי הפיזיקה ולעוף מעט מעידה על כך. להבא נסה קודם כל להביא את עצמך למצב של הירגעות. קח לך רגע כשאתה מגלה שאתה בחלום, תרגיע את הנשימה, דפיקות הלב, מקד את המחשבות על הגברת הצלילות. המטרה היא למנוע מדברים לעורר אותך, וממחשבות מהירות ולחוצות להוריד את הצלילות. לגבי שפשוף הידיים - זו בהחלט דוגמא לשיטה שאמורה להגביר צלילות. אתה צריך להרגיש את החום, וזה יגרום למח להתרכז בתחושה הזו ולאבד עניין בגירויים חיצוניים שיכולים להפריע. אבל שוב, חשוב לעשות את זה ברוגע, אחרת יש לזה פוטנציאל לערער את יציבות החלום. זה מה שקרה במקרה שלך, השיטה גרמה להעברת החלום למקום אחר (המיטה שלך) ולאובדן צלילות בסופו של דבר. קשה לדעת בדיעבד אם ההתעוררות במיטה הייתה חלום או מציאות. לדעתי סיכויים גדולים שזה היה חלום, והעובדה שהתעוררת כשאתה משפשף ידיים מאוששת זאת - אם זו הייתה המציאות שיתוק שינה היה מונע ממך להתעורר בעודך משפשף ידיים. התעוררות כוזבת מאוד נפוצה בחלומות צלולים וזה גם בד''כ קורה כמו אצלך, העברת חצלול למיטה שגורמת לך לחשוב שהתעוררת. אבל כמו שזה נפוץ, כך קל לטפל בזה - בכל פעם שאתה מתעורר במיטה הקדש כמה דקות לבדיקת מציאות מדוקדקת, ובחצלול הבא כבר לא תיפול בפח הזה. וכמובן, המשך ביומן ובבדיקות לאורך היום והחצלול הבא יהיה אפילו יותר טוב. לגבי השאלות שלך, תחושת הזמן בכל חלום מעט מבלבלת. החצלולים הטובים שלי נדמים שאורכים 20-30 דקות. אבל שוב, זו רק הרגשה. וחלום ברמה גבוהה תלוי במידת ההשקעה. יש תקופות שאני משקיע יותר בבדיקות וביומן, ואז התדירות גוברת והיו תקופות שהיה לי חצלול כל יומיים. מצד שני, בתקופות פחות טובות יש יובש מחצלולים לכמה שבועות. אגב - הייתה לי תקופה לפני כמה שנים שפשוט אמרתי לעצמי שכל יום שישי אני אלך לישון שנת צהריים, ואחלום חלום צלול. המחשבה היוצרת הזאת התגשמה בשיעור שלך 90% מהפעמים אני מעריך, למשך חודשיים שלושה.

DreamAlma

New member
איזה כייף!!

תענוג..... נפתחו שערי החלום :) עכשיו אתה יודע שזה מציאותי ולא רק קישקושים :) אני מציע לך בחום לתכנן את החלומות שלך, רק לדעת מה בא לך לעשות בהם, זה יוריד ממך לחץ, חרדה, התרגשות ויתן לך יותר זמן לשהות בחלום. כשאני חולם חלומות צלולים הם בדר"כ קצרים מאחר ואני מגיע אלהם עם כוונה מסויימת, אני מאוד משתדל להעיר את עצמי מהחלום ולא להתעורר בהפתעה, למרות שזה לא תמיד מצליח לי. כשאני חולם בלי תיכנון חלום צלול כלומר אני לא נכנס לרבדים עמוקים אני חושב שאפשר לימשוך את החלום לאורך כול שנת הר"עמ בסביבות ה-40 דקות. לא זוכר חלום צלול מעל ל-35 דקות אצלי. ולגבי התדירות, ככול שאני מתמיד יש תוצאות, לא מתמיד אין תוצאות.

bargr

New member
תודה רבה!

תודה רבה על התגובות המפורטות :) יכול להיות שאני קצת ממהר אבל מעניין אותי- איך מתקדמים עכשיו? להמשיך לעשות אותו דבר שאני עושה והחלומות פשוט יהפכו להיות יותר ארוכים ויותר איכותיים? ויש לי עוד שאלה- הלילה היה לי חלום שבמהלכו מישהו אמר לי על משהו רע שעומד לקרות ואני חשבתי לעצמי "אין מה להלחץ זה רק חלום אני אקום בבוקר וזה כבר לא יהיה" וכאילו אחרי שחשבתי את זה המשכתי רגיל, החלום לא הפך להיות צלול וגם לא באמת הפנמתי שאני חולם זה היה כאילו חשבתי על זה אבל לא באמת הבנתי את זה אני לא יודע איך להסביר... זה נחשב חלום צלול? ומה עושים כדי שזה לא יקרה עוד פעם ושפעם הבא זה באמת יהפוך להיות צלול? תודה :)

ravehor

New member
כן - להמשיך במה שעשית עד עכשיו

ותהליך השיפור יתמשך. מה שתיארת קורה הרבה פעמים, אזכורים בתוך חלומות לנושא החצלולים, או לעובדה שאתה נמצא בחלום, אך ללא התייחסות לכך. חצלול מוגדר כחלום שבו אתה יודע שאתה חולם ובעל מודעות, וכתוצאה מכך יכול להשפיע על החלום. אצלך אולי הזכרת שאתה חלום, אך הייתה חסרה המודעות. לכן אי אפשר לקרוא לזה חצלול אמיתי, אבל זה כן משהו בדרך, וזה מעיד על כך שאתה בכיוון טוב ושהמוח מועסק בנושא. אפשר כמו עוד הרבה דברים לנסות לעבוד על זה במסגרת בדיקות מציאות, להכריח את עצמך לעשות בדיקות אם אתה חושב שזה חלום.. אבל לדעתי דברים כאלה תמיד יהיו, לצד החצלולים עצמם. יכול להיות שזה קשור גם לאיכות החלום - אם חלמת את זה יחסית בתחילת הלילה, הפוטנציאל להפוך את זה לחצלול באמת היה נמוך יותר ולכן לא התייחסת לעובדה שאתה בחלום.

למעלה