איזה כיף לי

איילת1974

New member
איזה כיף לי

היי לכם; כפי שחלקכם יודעים אני מנהלת פורום חופש, שעוסק בכפייה דתית. מחר מוקדם בבוקר, אני
טסה לפאריז, ויבלה שם את השבוע (לא רק פאריז גם נורמנדי ועמק הלואר). איזה כיף לי, לא רק שאני לא אהיה כאן ביום כיפור- אני טסה לפאריז עם חברי הטוב ביותר.

רננה 18

New member
ואיזה כיף לי......

לא נעים לי לשבור לך את הכיף- כי שלי הרבה הרבה יותר כיפי. מחר, אני מתכוונת להגיע לבי"כ ל"כל נידרי". להישאר בארץ ולצום. פעם בשנה. בשביל זה לא אוציא מאות $ -להתחמק....

רננה 18

New member
הנה אני מוסיפה לך עוד מושג ביהדות

כל נידרי- פעם בשנה. לא מוותרת על כך. אחת מהתפילות היפות ביותר שחוברו. כל כך הרבה משמעות לתפילה זו. שווה עיון....

הנה את עוד פעם לוקחת בעלות על היהדו

תפילת "כל נדרי" פותחת את תפילות יום הכיפורים,עיקרה הוא ביטול תוקפם של נדרים, שבועות והסכמות לסוגיהם שקיבל אדם על עצמו. ממש מרגש ונוגע ללב - ביטול התחייבויות בחסות הקב"ה

רננה 18

New member
נו, תגיד. לא תפילה יפה????

שום בעלות על יהדות. כולם יהודים. כל נידרי --תפילה שבימים טובים כאשר היו אנשים רבים מסורתיים--לא ויתרו בשום אופן על תפילה זו. מי יתן ויחזרו אותם ימים....

yo c

New member
כולנו יהודים ואיש לא יכתיב לנו איך

להביע ולשמר את יהדותנו זו. גם לא את! אכן כל נדרי יצירה יפה, ועם חזן מוכשר זה גם נשמע לא רע, כך גם המיסה קריאולה, והאווה מריה כולל בתרגום העיברי, ושירי הגוספל בכנסיות השחורות אבל כמו כל דבר בתרבויות שהתפתחו אחרי האינקוויזיצה ולפני החומניזם ירצו יאכלו, לא ירצו לא צריך, כך לגבי הצום, וכך לגבי תפילה זו או אחרת, וצפיה בTV או הליכה לים או צום ותענית.

Prince of Wales

New member
את דימאגוגית

חחח מגי מגי אם את הנציגה של הציבור הדתי, ישמרם אלוהיהם.

Prince of Wales

New member
אפילו לכתוב את לא יודעת ?

באמת יש גבול לרמת הנבערות שאנשים מהמגזר שלך מייצגים. "כל נדרי" לא "כל נידרי". את בטוחה שאת יהודיה ?

אנדרי ז

New member
ואם כבר מדברים על זה...

אז נגלה לכם גם שמדובר עליי. כך שאני משאיר אתכם בידיו האמונות של גרשון עד לתחילת חול המועד. תיהנו מהמשך החגים, ולמי שמתעקש - צום קל!

איילת1974

New member
נכון שכיף לנו?

ידידי אמר צום רל לכל מאמין, אני רוצה להצטרף אליו, ובאותה נשימה לאחל למי שלא- צום טעים!

gershon17

New member
די עם הצום קל הזה!

הוא מפספס את המטרה! צום לא אמור להיות קל...

רננה 18

New member
למה? אם ממילא אתה לא בעסק הזה

אז מה איכפת לך שמישהו אחר יתפלל ויצום ביום זה? כל כך קשה לך לעכל סממנים יהודים ועוד "יום כיפור"? אוי, לאן הגענו....

אנדרי ז

New member
התכוונתי ברמה האישית

מי שרוצה לענות את עצמו, זכותו. לי דווקא אין בעיות עיכול כמו שציינת...

למעלה