איזה כיף לי..

אסמרלדה

New member
ר ג ש ו ת

בדיוק הקטע הזה הפריע לי. אגב, רק עכשיו שמתי לב לגיל הכותבת, אם הייתי רואה את גילה קודם לכם, הייתי מגיבה אחרת. יחד עם זאת, אני חושבת שאין כל יהירות בדברים שכתבתי. ניסיתי להגיב באותה מטבע...האם מה שהיא כתבה לא פוגע??? בהתייחס לגילה יותר קל לי לקבל את דבריה. אהבתי את ההסבר - "אהבת החוכמה" וחוכמה מה היא?? האם חוכמה היא לא דבר יחסי?? ויש לי שאלה לכולם - מה ההבדל בין חכם למשכיל?? האם אדם משכיל מאד הוא גם חכם בהכרח??? האם אתם מסכימים שגם אנשים שלא למדו יכולים להיות חכמים?? מאד מסקרנת אותי דעתכם - - - ושיהיה ערב נפלא לכולם, במיוחד לפילוסופרית.

shabaz

New member
נו באמת...

למה לא להתנשאות? כמו שאמרת "מהי חוכמה" אני אשאל אותך "מהי התנשאות" יותר נכון אני חותר לכיוון של האם היא קיימת, אך הבנת את כוונתי <<כמובן שהבנת>> אני אישית לא מקדם את שיעורי הפילוסופיה שלומדים בבית ספר מתוך נסיון אישי שלי. סתם בולשיט...יכול להיות שאצלה זה יהיה אחרת. בכל אופן, מה שאסמרלדה אמרה, שמאוד שעשע אותי בגלל ההסכמה שלי עם זה באופן מסוים, הוא, למה את צוחקת עליה כשלך עצמך אין הרבה מושג מדברים שונים ומגוונים שאת מתיימרת להבין בהם? זה תמוה בעיניי... ניחא.

d_style

New member
זאת לא דעתו של אסא כשר

זה הפירוש המילולי של המילה פילוסופיה ביוונית- "אהבת החכמה".

איל1לשם

New member
מינוח

דומנישעשית שימוש בשורה משיר של מאיר מאיר אריאל(במידה ולא התכוונת לזה כלל עמך הסליחה) השורה שנדמה לי שהתכוונת אליה היא כל אהבתילדעת כל תאוותי להוודע. שורה זו מבדילה בין לדעת ולהוודע. כאשר היא "אוהבת לדעת" אך "מתאווה להודע" התאווה מסמלת רע הרי אין הנאה אמיתית ברצון להוודע( שלא לצורך כמובן). ולעומת אחד הדברים שבדלים את האדם מהבמה זה הרצון לדעת(אריסטו)

Philosopher

New member
אני רק רוצה ליישר את ההדורים

בכנותי אותן "ערסיות, פריחות" לא שיקרתי ולא פגעתי, רק ציינתי עובדה. והסיבה שיש לי "כעס" מסוים כלפיהן הוא רק בגלל האטימות הילדותית שלהן, שזה דבר שאני לא סובלת אצל בני אדם. הן לא יודעות מה זה פילוסופיה, ומתבכיינות על איך היתה לבית הספר החוצפה להכניס לנו להגברה את המקצוע, וכולן התחילו להפגין ולדרוש לבטל אותו, והצהירו בתוקף שהן לא יהיו נוכחות בשיעורים. מילא- בגיל 16 לא לדעת מה זה פילוסופיה, אבל להגיד שאתה לא סובל את זה וזה משעמם מבלי לנסות קודם?! זה מה שהפריע לי. אני לא מחפשת התנשאות מעל אף אחד. לפעמים אנשים דורשים את זה.. בכל אופן היום מאוד נהניתי ..יש לנו מורה אחלה, מאוד אנרגטי שיודע איך להעביר את השיעור, ואני מאוד מקווה שהבנות שלא ידעו מה זה לפני כן, דעתן השתנתה..

shabaz

New member
משעשע בהחלט.

את עכשיו מתגוננת, את שמה לב. אני לא בטוח אם את מודעת לזה <<כנראה שלא>> אבל גם אם הכותב היה בן 84.5, האם זה היה משנה באמת משהו בעינייך, או שמא זה נסיון ארוך טווח לגבי משהו מסוים? <<הו, סתם הגיג שכנראה לא תבינו>> משעמם לי. אם את מסכימה שאת לא יודע מה היא חוכמה, אז למה את שואלת אם אדם יכול להיות חכם גם כשלא למד? הרי אין לך מושג לגבי חוכמה מה היא... תמוה בעיניי.

Philosopher

New member
איזה כיף לי..../images/Emo98.gif

השנה אני מגבירה ספרות קולנוע, ולא מסתדר ממש הקטע של הקולנוע אז "דחפו" לנו 2 יחידות פילוסופיה!! איזה יופי.. רק רציתי לחלוק את האושר.. מחר יש לי שש שעות פילוסופיה!! איזה תענוג..
טוב, בהזדמנות אני גם אחלוק עמכם את טיפשות חברי(חברות) המגמה.. רובנו בנות, רובן פריחות, ערסיות וכל מיני אוצרות כאלו, אין להן שמץ של מושג ירוק מה זה פילוסופיה(!) והן בכו איזה שעתיים למורה של המגמה ולסגנית מנהלת למה דחפו לנו את המקצוע המשעמם(!) הזה, בניגוד לרצוננו, כי אף אחד לא מתחבר אליו..ואז מיררו בבכי(לא ממש בכי אני מגזימה), אבל זה היה ממש מעורר רחמים.. איך אפשר לא לחוות משהו ולהגיד שאתה לא אוהב אותו? סתירה כאילו?! בכל אופן, אני מאושרת עד הגג מהסידור החדש, והשנה אני גם עושה בגרות בשתי היחידות האלו..בהצלחה לי...

liransa

New member
תתפלאי אבל

אפילו שהן לא ניסו את זה קודם מותר להן לא לרצות את זה. לא חובה לנסות כל דבר ורק אח"כ לשלול אותו. אין להן כח להשאר שעתיים נוספות בבית ספר ולך אין שום זכות לשלול את זה מהן.

ל נ צ ח

New member
<< הפילוסופים רק פירשו את העולם >>

<<<<< המשימה היא לשנות אותו >>>>> * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

shabaz

New member
חחחח, עכשיו שעשעת אותי בצורה

על חושית. באמת שכן. "והסיבה שיש לי "כעס" מסוים כלפיהן הוא רק בגלל האטימות הילדותית שלהן, שזה דבר שאני לא סובלת אצל בני אדם." איך אני אוהב את האנשים הללו שאומרים דברים כאלה. לומר משפט כזה כשלעצמו מראה על אטימות, אבל בסדר. נבליג. אני לא רוצה שתתחילי עוד פעם לעשות סצינות בגלל שאני מעליב אותך באמת.

אסמרלדה

New member
הלו פילוסופרית -

בכלל חשבתי שאת "הוא" - Philosopher אולי תספרי לי מה בעצם יש לך נגד כל ה... טיפשות, פריחות והערסיות שלא מבינות בפילוסופיה?? מענין לי לדעת מה את מבינה בפילוסופיה - אולי בכלל תנסי להסביר לי מה זה "פילוסופיה" בעינייך? את חושבת שהפילוסופים למיניהם השתמשו בביטויים הפילוסופיים שלך? מיהוא בעינייך פילוסוף? האם את חושבת שאת טובה יותר בגלל שאותך מעניינת הפילוסופיה? מהי פילוסופית החיים שלך? ואף על פי כן מאחלת לך להמשיך להיות מאושרת - על איזה גג מדובר?? שלך - פילוסופית ב - שקל

shabaz

New member
הממממ....

למרות שההודעה הזאת משובחת בעוקצנותה העל חושית, היא באמת שלא רלוונטית... אם כבר היית שואלת אותה, נניח: "ואם נניח היה שיעור גזענות בבית ספר שלך, והיית מסרבת ללמוד בו, ומשכנעת את המנהלת לא לשים את זה, האם הילדים שאוהבים גזענות לא היו חושבים אותך למטומטמת? הרי מי אומר שגזענות זה משעמם ודפוק?!" זה ממש נחמד למען האמת... תפוז הדפוקים הללו!!! אם אני רוצה לשנות את הפרטים שלי אני חייב להזין תאריך לידה שלי, ואני לא רוצה לעשות את זה <<גם לא זיוף>>!!! והיו לי כמה שנינויות חדשות... בלאט...הם מונעים ממני את זכות הבחירה! מוות לדיכוי! ליברליזם! אנרכיה! הקץ לשלטון הדיקטטורי המדכא! בעד לבלטות מדרכה על פרצוף החיוך העקום של האנשים מלמעלה!

Philosopher

New member
ההבדל הוא שאני יודעת

מהי גזענות- לפחות פחות או יותר. אני בטוחה שאפשר לפרש את המושג כשלעצמו בהרבה רבדים שונים. אבל להן מצד שני, אין מושג מהי פילוסופיה, כלום, נאדה. לא שמעו על המילה.

פיפסון

New member
שיהיה לך בהנאה

pursuit of wisdom b : a search for a general understanding of values and reality by chiefly speculative rather than observational means

למעלה