איזה כיףףףףףףף

**Blue-Lagoon**

New member
איזה כיףףףףףףף

הלוואין היום!!!! אני לגמרי בספיריט.. יש לי תחפושת אתמול הכנתי דלעת וואי אני כל כך מאושרת.... אז חג שמח לכם אנשים יקרים שבגולה!!!

חווהלה

New member
תגידו לא נורא התחרפנתם?

בלי לפגוע אישית באף אחד אבל האם הלואין הזה לא חג של גויים? האם אף אחד לא זוכר את הפרעות שנעשו ביהודים בחסות החג הזה? חברים אותכם למורה להסטוריה..

Yaniv-DC

New member
או... סופסוף...

מישהי עם הגיון... כבר כמה ימים אני כותב את זה וזוכה לקיתונות של רותחין... זאת הסיבה שאני לא יוצא במחולות בחג הזה... אגב, זה החג האמריקאי היחיד שבתי הספר היהודיים פתוחים בו למרות הכל, בגלל האנטישמיות שקשורה בחג הזה.

חווהלה

New member
המנהל החביב עלי ועכשיו אני יודעת

למה.. אולי למדנו אצל אותה מורה?

מורןLA

New member
זה אולי חג - אבל זה הפך למנהג

מי בכלל יודע מה המקורות שלו? אנחנו בשנות ה2000 - זה לא מה שהיה פעם. לא שאני מצדיקה - אני שונאת חגים.... אבל זה נחמד לראות את החגים האלו מגבשים אנשים - ויוצאים בתהלוכות נחמדות ומחלקים סוכריות לילדים...

Yaniv-DC

New member
מורן היקרה

כל עוד לסבא´לה שלי יש מספר על היד, מעניינים אותי המקורות של החג הזה. אפשר להקצין את הציניות שלי ולהגיד שגם המצעדים הצבאיים הנאציים היו הרבה יותר שווים מאלה של צה"ל, זה מנהג יפה, למה לא להחזיר...

Gefen

New member
מצטרפת לבקשה של דניאל..

כבר כמה ימים אתה רומז על הקשר של הלואין לאנטישמיות - ואני, כ"מומחית" להיסטוריה של העם היהודי, נצרות וימי הביניים..מעולם לא שמעתי על קשר כזה..ואולי המרצה שלי באוניברסיטה פספס בגדול..? (כן שמעתי על הקשר של פסחא-אנטישמיות) לכן אשמח לקבל יותר מידע בעניין, אולי תצליח לשנות את דעתי בעניין... ואגב,אתמול שמעתי מאיש זקן אחד בחדר הנדסת חשמל, את המשפט הבא: "ברומא תהיה רומאי....."
אז אני , היום, הולכת להיות רומאית גמורה ולטייל עם הבן שלי ברחבי השכונה, להנות מהאורות..מהמכשפות ומן הממתקים...אולי זה יישמע לכם מטורף, אבל אני לא מרגישה שזה רע..אני רק ככה קצת מתמזגת באוירה הכללית ומחפשת סיבה למסיבה...
..וזה לא משנה כהוא זה את עובדת היותי יהודיה חילונית אדוקה.. גפן שחוגגת הלואין

מורןLA

New member
אני לא מבינה גדולה

בחגים ואנטישמיות, למה לא לחיות את ההווה והעתיד במקום את העבר?

TheLostSoul

New member
יניב...חווה...

אולי תתנו לנו קצת רקע...על זה שהחג אנטישמי...? מבוא כמו שנקרא... ומורן לא מסכים איתך שאנחנו בשנות האלפיים ושזה היה מזמן... מיס מורן להזכירך עדין יש אנטישמיות...בכל רחבי העולם על קהילות יהודים...שנות האלפיים אה?!? דאק.

MARMELAD

New member
אז לגבי האלווין ואנטישמיות :

אין לי מושג. אבל זה כזה חג חמודי. והרי בכל חג נוצרי נערכו פרעות ביהודים... או בכל חג אחר. אז אני בעד להתחפש, ללכת לבקש "בקשיש" מהגויים ובכך תהיה נקמת העם היהודי!

Yaniv-DC

New member
אז ככה.

האנטישמיות גם אצלי במחשב! היה לי על זה קישור במחשב, בימים שלפני הוירוס והקישור הלך ביחד עם כל דבר אחר שהיה בו. עכשיו מצאתי קישור אחר, אבל... לינק שבור! ועוד ב-MSN! מה זה אם לא אנטישמיות? בכל מקרה, זה כל מיני דברים שהיו בעבר באירופה, ואח"כ ה-KKK קצת אימצו כאן. מי שבוחר לחגוג - לבריאות, תהנו, באמת. רק גפן - איך זה מסתדר עם המשפט "לא לקחת ממתקים מזרים"?

Idit- KS

New member
גם חוגגים

הילדים שלי קטנים כך שמה שהם יזכרו זה רק את הממתקים. גם אנחנו הלכנו מדלת לדלת כמה דקות וזהו מחר יש כבר דברים חדשים שיענינו אותם. כשנחזור לארץ לא ישאאר מזה כלום. אז כל עוד אנחנו פה אנחנו נהנים משני העולמות.

למעלה