איזה יותר עדיף

royturbo

New member
איזה יותר עדיף

אני מעוניין לרכוש אופנוע ולהסב אותו לסופר. אני מתלבט בין ktm 400 sc או 400egs ממודל 97 האופנוע אמור לשמש אותי ביום יום (לימודים עבודה) וגם בסופי שבוע ובשאיפה במגרשים. שאלה נוספת בנושא אם כבר אני שואל. מה אתם חושבים על 620sc גם 97. תודה מראש רועי

yules

New member
המלצה

בדוק טוב טוב, אבל ממש ממש טוב טוב את מערכת החשמל בקטומים מהשנים הנ"ל לפני קניה. חיפוש קצר בפורום שטח יוביל לשרשורי זוועה ואימים שמספרים על ריקבון מתקדם, סלילים נשרפים ומחירי חלקים היסטרים. ראה הוזהרת.

royturbo

New member
עוד פרטים

לא מצאתי דיון בנושא אולי אתה יכול לתת קישור או לפרט יותר

yules

New member
החיפוש לא ממש עובד

אבל - בקש בפורום שטח חוו"ד על ה400 הקטומים מ97 ותבין. מ00 נדמה לי שהם התחילו להשתמש במערכת חשמל יפנית אמינה יותר.

45degrees

New member
סופרמוטו אמין = סופרמוטו עם המון

שמן במנוע. => EGS עדיף על SC למטרות יומיום.

royturbo

New member
אני מאוד מתלבט

בין שניהם אבל יותר חשבתי על ה SC כי הוא יותר חזק אתה אומר שזה ממש משמעותי? מה הטווח מרחקים בנסיעה שאפשר לעשות אם שני הכלים בלי לאמץ את המנוע . יש הבדל משמעותי בין השניים. ומה בדבר ה 620 SC ? באותא נושא. מצטער אני מפגיז בהרבה שאלות פשוט החלטתי לרדת מאופנעי כביש ואני מחפש סופר מוטו שיש לו גם פוטנציאל שיפורים וגם שאפשר לנסוע איתו ביום יום. תודה רועי

dbug

New member
לפי דעתי כמו שאמר 45 הegs עדיף...

יותר שמן,אמין ויהיה יותר כל לחיות איתו ביום יום.

45degrees

New member
יש לפחות SC אחד בארץ שגמר מנוע

תוך חודשיים מהרגע שהוסב לסופר... ב KTM הכל זול יחסית לכלים היפנים (בטח אלה שהיבואן שלהם הוא מטרו), עד שמגיעים לחלקים הפנימיים של המנוע. אז המחירים של החלפים מאוד גבוהים, בייחוד אחרי המקפצה שהיתה ביורו. כמות השמן היא קריטית מאוד לאמינות המנוע: שמן למנוע הוא כמו דם לבנאדם. איך אתה מסתדר עם 2 ליטר דם פחות מאשר בד"כ? עוד דבר שצריך לדעת: העומס על מערכת ההינע הוא הרבה יותר גדול בסופרמוטו מאשר בגלגלי שטח, לכן הגיר, המצמד, הגג"ש, השרשרת, מיסבי הגיר וכד' חשופים לבלאי יתר הרכבה יותר כאשר האופנוע מוסב. המשמעות של כמות השמן המוגדלת ב EGS נמדדת בכמה פרמטרים: 1. תכונות השמן נשמרות יותר זמן במצב יעיל (סיפור ארוך, בקצרה - השמן מתבלה יותר לאט) 2. קרור השמן עדיף בזכות אחסון השמן בשלדה (משמשת כמצנן שמן גדול וחצי-יעיל) 3. תחלופת השמן נמוכה יותר בזמן עבודת המנוע הדבר מתמטא ישירות באורך חיי החלקים הפנימיים. המנוע של VBMF נפתח אחרי יותר מ 100K קילומטר, ובפנים היה במצב חדש, למעט מיסב הטלטל שנפגע. הכל היה במצב תקין לחלוטין: גיר, מצמד, משאבת שמן, גל ארכובה (למעט מיסב טלטל), ראש, צילינדר וכל השאר... (בוכנה נפגעה משבבים של מיסב הטלטל). זו המשמעות של המון שמן במנוע. אם אתה רוצה את הכלי רק למגרשים - SC זה לא רע, בתנאי שתקפיד שלא יתחמם השמן מעל המידה (יש מדידי שמן עם מד-טמפרטורה), ותחליף שמן כל 2 אימונים אינטנסיביים (לפחות). עדיין - הוא פחות עמיד מאשר ה EGS.

Le Duke

New member
נצל"ש: תדירות החלפת שמן?

כל כמה ק"מ/שע"מ בהנחה שרוב השבוע נוסע מנהלתית ומסתובב במגרש פעם בשבוע בממוצע? לדבוק בהמלצות היצרן? מה עם הפילטרים?

royturbo

New member
תודה רבה

על התשובה המפורטת.אני ירדתי מהSC נלך על EGS לפי המלצתך. אגב לאיזה אופנוע יש בסיס יותר גדול מבחינת התפתחות הרכיבה שלי. 620EGS-E או ה400EGS תודה שוב רועי

KTM620SM

New member
והנה דיעה הפוכה:

אז נכון - יש ל SC פחות שמן והוא מחזיק מעמד פחות זמן (השמן) - אז תחליף יותר - לא נורא. אם נסיעות הכביש לא ארוכות ולא קורעים אותו כל הזמן בפול גז, גם ה-SC יחזיק לאורך זמן. במגרש, מול ה-EGS, יש לו 10 קילו פחות, אין לו בלנסר (גם ככה הרוב כבר הורידו אותו), ומנוע חי יותר. לדעתי - עדיף מצב כלי ספציפי מאשר האם הוא SC או EGS - שניהם בהמות, ה EGS יותר. אם אין לך הגבלת רשיון, לך על ה-620. יותר כבד, מסתובב יותר קשה, אבל נוסע. אוה, אוה, איך שזה נוסע. בהצלחה

למעלה