איזה יופי!

איזה יופי!

היי! אני ממש שמחה לגלות את הפורום החדש הזה (בד"כ אני לא פותחת את ההודעות של הנהלת הפורומים על פורומים חדשים, והפעם במקרה פתחתי והגעתי לכאן
) אחד הדברים שאני ממש רוצה לעשות מגיל צעיר הוא לדובב. אף פעם לא ידעתי איך להגיע לזה. הבנתי שהכל זה קשרים וכאלה וזה די ביאס אותי. אני זוכרת שכילדה הייתי מסתכלת בסוף של הכתוביות בשביל לראות איפה התכניות דובבו, ואז פתחת דפי זהב ושלחתי מכתבים לאולפנים. מיותר לציין, לצערי, שלא חזרו אליי... עכשיו אני בת 21 ומקווה שזה לא מאוחר מדי להתחיל. בינתיים אני עוסקת במשהו אחר לא קשור, אבל באמת שאחד החלומות שלי זה לעסוק בדיבוב וברדיו. (יש לי ניסיון בקריינות, אבל לא בדיבוב). אני אשמח לקבל טיפים ממה כדאי להתחיל, ולקרוא סיפורים וחוויות של מי שכבר עוסק בזה.

הרבה חולים לדבב

אני לא יודע. דיבוב זה כמו... זה כמו משהו כזה שכל כך מאתגר והתוצאה כל כך מדהימה, שאי אפשר שלא לחלום עליו, ובטח שבגיל צעיר. אחרי הכל כל אחד מאיתנו צפה בסדרות המוירות שאהב וחלם להיות אחת הדמויות. אבל אם אפשר להיות דמות מצוירת... אז היי! למה לא לדבב אותה? בגלל זה החלום הזה נפוץ אצל המון אנשים בארץ. הפורום הזה באמת מיוחד במינו ואחד מסוגו לדעתי. גם אני כמוך, בגיל 12 אולי חלמתי עלזה. אני לא אשכח לעולם את היום ההוא שבו הכל התחיל (ביקשת חוויות? אז הנה!): צפיתי בפרק של הסדרה פוקימון. זה היה לפני משהו כמו שלוש שנים. פרק של העונה השישית אם אני לא טועה. במשך שנים התלהבתי מהדיבוב העברי... ועצם המחשבה על כך שאולי יישמעו אותי בטלוויזיה... בתוק דמות מצוירת. זה עשה לי הרגשה מיוחדת על הלב. היתה הי מן תחושה של אושר. לא יודע למה... אני מניח שפשוט הרגשתי את זה כבר אז... הרבה אמרו לי שהקול שלי מתאים לדיבוב ושאני יודע לשחק, ושיש לי קול רדיופוני (כן, גם אני מנוסה קצת בקריינות). אז אמרתי לעצמי: למה פשוט לא לנסות? ואז באותו פרק של פוקימון - זאת היתה הפעם הראשונה שחיכיתי לסוף! ובאמת בסוף ראיתי את שמם של האולפנים שדיבבו את הסדרה לעברית. מיד הקלדתי את השם "אולפני נ.ל.ס" בגוגל ובמקרה מצאתי גם את מספר הטלפון שלהם. צלצלתי, דיברתי עם מזכירת ההפקה (היתה מישהי לפני לבנת) ודיברתי איתה על הכל. אמרתי לה שכל כך התרגשתי רק מהטלפון הזה שעשיתי אליהם כי אני מאוד רוצה להיות מדובב. הרגשתי שהטלפון הקטן הזה היה התחלה של משהו גדול מאוד. וצדקתי. כי בזכות זה שהתקשרתי אז - היום אני כבר מדובב שלאט לאט מתפתח וצומח בתחום. תוך חודשיים מרגע ביצוע הטלפון הזה -וכבר נרשמתי לקרוס הדיבוב שנערך באולפנים אחת לחצי שנה (ככה זה היה אז P: ). ומה אני יכול להגיד? הקורס הזה היה אחד הדברים ה-גדולים שעיתי בחיים שלי. הכרתי אנשים מדהימים מהאולפנים (נוריתתת וגבייי למשל חח), וכמובן שהיו איתי ארבעה ילדים נפלאים :) וזהו, ככה עברו להם עשרה שבועות של קורס. ובשיעור האחרון, נורית, המדריכה שלנו אמרה לי "רמי, אני ללא ספק רואה שיום אחד עוד תחזור לפה ותישאר פה בקביעות". והמשפט הזה עשה אותי מאושר. ובאמת מאז עברו להן שנתיים וחצי וכבר קיבלתי כמה תפקידים בסדרות שונות ו... אני באמת מרגיש שהאולפנים הפכו לבית השני שלי. ולא לסתם עבודה. כי דיבוב זאת לא סתם עבודה. זה הרבה יותר מזה, ומי שנמצא בתחום יעיד על כך. אין הרגשה נפלאה יותר מלראות את השם שלך בכתוביות ולדעת ש... וואלה, זה אתה! ועוד יותר כיף כמובן לשמוע את הקול שלך בוקע מפה של דמות מצוירת. ושאנשים מבחוץ אומרים לך שאתה ממש מגניב ומוכשר... אין, זה מדהים, פשוט... מדהים P: וכמו שאמרתי, שלוש שנים עברו מאז יומי הראשון באולפנים וממש בימים אלו אני אפילו מרגיש סוד של צמיחה וגדילה באולפנים. אני ממש מקווה שאשר בתחום עוד המון שנים. ולגבייך - אף פעם לא מאוחר מדי כדי להתחיל לדבב. אין כזה דבר גיך מסוים. יש מדבבים מגיל 9 ועד גיל 50 ואולי אפילו יותר. זה לא תלוי בגיל, אלא בכישרון והיכולת בתחום. ואני תמיד מסתכל על דיבוב כתחום שבו האנשים אף פעם לא מתבגרים. כמו פיטר-פנים קטנים חחח... כי אנחנו אולי מבוגרים והכל.ץ אבל בפנים תמיד נישאר הילדים הקטנים האלו שמשתוקקים לתת את הקול לדמות מצוירת אהובה.

Stageman

New member
היי רמי..

כיף לשמוע את מה שאתה אומר במיוחד שעכשיו שאני קורא כאן וזה עשה לי בדיוק את מה שזה עשה (ועדדין עושה) לך - כל ההתרגשות וההתלהבות הזו. חוץ מזה, אני שחקן ולומד משחק ומאד רציני בתחום.. ואני חושב שזו אחלה דרך לרכוש עוד ניסיון. תחום מדהים. אני ממש שמח שהפורום הזה נפתח. ונעים להכיר כמובן
רק רציתי לדעת, מכיון שאני לומד פעם בשבוע בתל אביב (אני לא גר בתל אביב, חצי שעה משם) בבית ספר למשחק ניסן נתיב, וזה עולה ממש הרבה כסף - ולמרות שאני מת להירשם לקורס, האם להתחלת הצעדים התחום הדיבוב חייבים להתחיל בקורס? כלומר, בלי קורס - אני לא יכול להיות מדובב? נראה לי שאני אתחיל לחסוך
כי בלי שום קשר, אני מת לעשות את הקורס הזה.

היי גם לך! אבל... איך קוראים לך?

סתם כדי שיהיה קל יותר לפנות אליך. בכל אופן, כן זה באמת עושה טוב לאנשים. בייחוד כאלה שבאים מתחום המשחק וממש מטורפים על זה. אני לא למדתי בניסן נתיב אבל כבר עשיתי כמה טלפונים ואני מקווה להירשם לקורס השנתי שלהם. אחרי הצבא אני כבר אלך על זה עד הסוף, אעבור לגור בת"א ואירשם ללימודים קבועים שם. והדיבוב לא רק מהנה - אלא גם מאתגר. אין מצב שלא תקום יום אחד אחרי הרבה זמן בתחום ותגיד: "טוב הייתי דמות כזאת וכזאת... עכשיו בא לי ללכת רחוק יותר ולנסות דמות מופרעת ושונה לחלוטין! לנסות משהו אחר. משהו חדש שעוד לא הייתי!" להתפרע עם הדמויות זה הכי כיף. וזה באמת ממש כמו משחק ואפילו תורם לזה. חחח רק שדיבוב, בשונה ממשחק (תלוי איזה, כמובן) זה יותר OVER ACTING מאשר רק ACTING חחח... זה לא סתם לבוא ולשחק. אלא ממש לנשום ולחיות את הדמות והמצב שבו היא נמצאת. זה ממש לשים את עצמך בתוך המסך ולהגיד שעכשיו אתה לא מדבב את הדמות אלא שאתה ה-דמות. וזה באמת כיף אחרי שמתרגלים וצוברים ניסיון. אין דרך אחרת לתאר את זה... צריך להיות שם כדי להבין. לגבי הקורס. יש מצבים שאפשר להיכנס לתחום גל בלעדיו. אבל הקורס יותר תורם כמובן. הקורס מקנה לך את כל הכלים החשובים ביותר לפני שאתה נכנס לתוך עולם הדיבוב. והוא שווה כל אגורה, כמו שהרבה אמרו פה. מקווה שתצליח! :)

Stageman

New member
חחחח ../images/Emo9.gif

אני אליאור. נעים מאד. ואו יש לך תוכניות מצוינות להמשך, כל הכבוד והמון בהצלחה
אני מאד מחפש משהו שיאתגר אותי ומשהו חדש כבר המון זמן, וזה נראה לי אחלה תחום להתרחב אליו. אובר אקטינג זה הכי כיף בעולם, דמויות סטראוטיפיות סה"כ הכי כיף לשחק... אני מקווה שאני אסתדר איכשהו עם הקורס כי ממש בא לי

Bar391

New member
לרמי...ולכולם..חח

זה כל כך נכון מה שכתבת גם אני מרגישה ככה וזה נורא נחמד שעוד מישהו ובטח עוד הרבה ילדים שמדובבים מרגישים ככה ...אני כל כך אוהבת לבוא לאולפנים ולדובב זה הכי כייף בעולםם וגם לי אמרו שיש לי קול מתאים לדיבוב כי יש לי כזה קול של ילדה קטנה כזאת חחח ואני כל כך מקווה שיזמינו אותי לעוד דיבובים וסדרות חדשות
ובקשר למישהי שרשמה שהיא בת 21 (אני פשוט לא יודעת איך קוראים לך אז תסלחי לי ) אני חושבת שבטח שאת יכולה לדובב ויש גם קורסים לאנשים בגיל שלך אז את יכולה ללכת לקורס ולהיכנס לתחום !!!! זה משש כייף ואני מציעה לך ללכת לשם !!!

איזו תשובה מקסימה ../images/Emo13.gif

ממש נהניתי לקרוא את מה שכתבת. זה רק גורם לי עוד יותר לרצות
יש חלומות, שכשגדלים נראים פתאום רחוקים ולא אפשריים,ואז מוותרים עליהם. לצערי, עם הזמן, גם אני התחלתי לחשוש שאני אאלץ לוותר על זה ושזה יישאר רק בגדר חלום. ופתאום ראיתי את הפורום הזה שנפתח והבנתי שכנראה יש עוד סיכוי אם ככה. אין מצב להתחיל לדובב בלי הקורס? (לצערי זה קצת יקר לי כרגע...) ואיך הולך הקורס? כל יום? אחה"צ/ בוקר?

Bar391

New member
ל-"ההיא עם המטפחת " חח

שאני הייתי בקורס אז זה היה כל יום רביעי מ6 (בערב)עד 9 וממ לא ניראה לי שהם יכולים לעשות לך אודשין בלי קורס ...כי אם אין לך ניסיון אז כדאי לך לעבור את הקורס .....אז פשוט תתקשרי אליהם ותבברי פרטים ותישאלי אותם את השאלות שאת רוצה לדעת והם יענו לך !! [=

Bar391

New member
לההיא עם המטפחת ..איך קוראים לך??

שאניה ייתי בקןרס אז זה היה כל יום רביעי מ6(בערב) עד 9 , וזה 9 מפגשים. אני לא יודעת אם את תוכלי לדובב בלי לעבור את הקורס אם אין לך ניסיון ...אז פשוט תתקשרי אליהם ותשאלי אותם את כל השאלות שאת רוצה לדעת והם יענו לך !! [=

Bar391

New member
../images/Emo6.gifאווקי יעל [=

עכשיו יהיה יותר נחמד לפנות אלייך [=

למעלה