איזה יופי!

איזה יופי! ../images/Emo9.gif

איך זה שלא ידעתי על הפורום הזה קודם (ניבי, אתה בטוח נמצא כאן, אני כועסת עלייך שלא הראית לי את זה לפני..
)?.. טוב, בכל מקרה, על המאוחר אין להצטער, בלה בלה.. קוראים לי נועה, אני בת 15, אם זה משנה, אני שמו"צניקית, מאמינה במרצ ושלום עכשיו (מספיק?) והסיבה היחידה שאני מעדיפה את מרצ על שינוי היא ששינוי הם קפיטליסטים וכל מה שאכפת להם זה לעשות טרנספר לחרדים או משו, ומרצ הם יותר סוציאליסטיים
אקיצר, תהרגו אותי, אין לי כוח לדפדף בארכיון, אזזז.. אני אסביר קצת על הדעה שלי.. אני מקבלת את כל הדעות של כל האנשים בעולם, לא משנה כמה הן מוזרות (הממ.. יש יותר מדי), עד כמה אני לא מאמינה בהם (איסלאם פונדמנטליסטי) או כמה שנאה שיש בהן (מולדת, האיחוד הלאומי..). אבל עוד דבר שאני מקבלת הוא המשפט "איש באמונתו יחיה", והוא אחד המשפטים המנחים אותי בעולם. אני לא חושבת שיש לי זכות להחליט לפרט אחר בעולם (וכן, זה כולל ילדים- המושפעים מחינוך..) איך לחיות את חייו, במה להאמין, אילו מצוות לקיים ובאילו ימים לא לנסוע בתחבורה ציבורית. אין לי שום בעייה שחרדים כל יום שבת בבית ויתפללו, אבל למה בגלל ה8% המזד
נים האלו 92% מהאוכלוסייה צריכה להיענש? למה לכל כך מעט אנשים יש כל כך הרבה כוח? ולמה אנחנו עוזרים בכך ע"י חוקים מפלים דם מדם כמו חוק טל? אני לא בטוחה שאני כ"כ רוצה חרדים בצבא (זה יעלה כ"כ הרבה כסף למדינה..), ואני אהיה זהירה בנושא הזה, אבל חוקים מפלים? חשבתי שאנחנו מדינה דמוקרטית.. בכל מקרה, אני אשמח להשתתף בדיונים ושרשורים ואף לדעת על פעילויות שטח אקטיביות ולקחת בהן חלק.

איילת1974

New member
ברוכה הבאה נועה

שלום לך כפי שראית בורום יש דיונים רבים בכל מה שקשור לכפייה דתית, לרבות: נישואין אזרחיים ורפורמים, ברית מילה, שאלות בנוגע לקיומו של אלוהים, מעמד האישה בדת וכד´... נשמח לשמוע את דעותייך בכל עת וכמובן נשמח אם תפתחי דיונים בנושא. כמו כן את מוזמנת תמיד להכנס לאתר חופש ולקרוא מאמאים בכל נושא שמעניים אותך. שתיהיה לך שנה טובה איילת

את מעלילה על שינוי...

שהם רוצים לעשות טרנספר לחרדים, ואחר כך אומרת "איש באמונתו יחיה"? את מקללת את כל החרדים ואומרת "איש באמונתו יחיה"? את מתנגדת לשנאה ומראה שנאת חרדים? את באמת חושבת שכל החרדים רוצים לכפות עליך להתפלל ולהיות כמוהם? נכון, יש הרבה כאלה, יותר מדי, ולא חסרות תופעות מזעזעות בהרבה אצלם, אבל את לא יכולה להכליל בצורה כזאת... זה מזכיר לי את מה שהחרדים אומרים על "החילונים מעשני הסמים"... בקיצור, זאת היתה הודעה מאוד צבועה לדעתי. אגב, אני בנוער שינוי.

begone

New member
היי נועה

לאור העובדה שאת רק בת 15, אני לא אתקיף אותך בצורה חזקה מדי על ההתחלה. גם אני חילוני. "עוד דבר שאני מקבלת הוא המשפט "איש באמונתו יחיה", והוא אחד המשפטים המנחים אותי בעולם" כל זה טוב ויפה ליחסים בין האדם וחברו. אבל מה לעשות עם המדינה? זה ברור שהאזרחים לא יכולים לכפות זה על זה את אמונתם, אבל מה עושים עם השלטון, עם הממשלה ועם כספי הציבור? הגישה הפסטורלית שלך לא ממש עונה על השאלה הזאת, בגלל שאם כל האמונות זה אחלה ומגניב ומעולה - אז איזו אמונה בוחרים, אם בכלל, וכמה כספי ציבור נותנים לדת (אם בכלל) כדי לגרום לדתיים להיות מרוצים? זו השאלה הקשה בפורום הזה. הרבה חילונים מנסים להיות ´מגניבים´ ולהגיד ´צדיק באמונתו יחיה´, אבל אז הם שוכחים שהחרדים רוצים שכל המדינה תהיה חרדית. זו הפאשלה של הליברליזם האדיש, וכאן מתחילות רוב הבעיות. איך מתמודדת הדמוקרטיה החילונית עם גופים לא-דמוקרטיים ולא חילוניים, ואיך מתמודדת המדינה עם נושא הדת? לשאלה הזו חייב להיות מענה מבוסס, מנומק, מדעי ורציונלי. אחרת אנחנו נהייה כמו איראן.

אל תפחדי.

יש איזו בעיה במר"צ הם ממש, אבל ממש מפחדים שפתאום אפילו מעט המאמינים שלהם יראו שאין להם מה להציע... זה נחמד לצעוק שינוי בלע שינוי רעעעע שינוי חר****** זה אפילו משחרר לפעמים, אבל זה יותר נחמד לראות שהחבר´ה בשינוי לא שונאים את החרדים, לא רוצים לגרש אותם בטח לא להרוג אותם. אז לפני שאת צועקת את כל הרעל ששמעת מיוסי שריד, תביני, תכירי אותנו, אל תוציא את דיבתינו רעה (זה בניגוד לחוק) ובטח אל תשפטי אותנו. רק למען הרקורד, קל לידידינו במר"צ לדבר בגנות חוק טל... את הייתי בת 11-12 כשהקימו את הועדה, יוסי שריד היה שר חינוך אז והוא היה מהאנשים המשפיעים בממשלה שהקימה את ועדת טל, הוא הקים את ועדת טל. אז חמדתי לפני שאת יורה לנו בראש תכירי את יו"ר המפלגה שלך... אנד ריד מי לייפס, אני לא אשב עם חרדים בממשלה.

טוב, כמה דברים

אני לא מסכים עם העניין של מרצ (בלי גרשיים) מפחדים שיאזלו להם הבוחרים. מרצ ושינוי אולי מסכימות בנושא הכפייה הדתית, אבל הן רחוקות מאוד בהרבה נושאים אחרים, והבוחרים של שתי המפלגות מודעים לרעיונות השונים של שתי המפלגות. ולמה אנשי שינוי נפגעים כל פעם שאומרים להם שהם שונאי חרדים? הרי הם יודעים טוב מאוד שהמלחמה שלהם בכפייה הדתית היא בסדר ושהם לא מפנים שנאה כלפי החרדים, אז למה להצטדק כל פעם? מי שחכם מספיק בשביל לבדוק לפני שהוא מדבר יישאר ככה, ומי שלא - הסברים זה לא שיעזור לו.

פלסטיק

New member
יש לך "קצת" סתירות פנימיות

וגם "מידע" לא מדוייק. 1. שינוי אינם בעד טרנספר לחרדים (מאיפה לקחת את הדבר הנוראי הזה?) 2. האיסלם הפודמנליסטי איננו בעסק של "איש באמונתו יחיה" אלא יותר ב"איש באמונתו יחיה בתנאי שיהיה מוסלמי - השאר ימותו" או "דין מוחמד בסיף" 3. את מדברת על שוויון ושחרור חלק מהאנשים מחובות בנשימה אחת. אין שוויון בין שווים יותר ושווים לתחת. אבל סתירות פנימיות זה טוב, מראה שאת חושבת על העניין ולא כל התשובות מוכנות...

למעלה