איזה יופי

סמסרה1

New member
איזה יופי ../images/Emo50.gif

במקרה, יעני, בטעות מצאתי את הפורום הזה והתחלתי לדפדף ולקרוא ומאוד מאוד נהנייתי. כל הכבוד למי שהגה את הרעיון להקמת הפורום הזה. אבי ילין פולין. עלה ארצה כפליט של צבא אנדרס נדמה לי שב-1943 . מצד אימי אני דור ששי בארץ. וגדלתי לרוב על סיפורים מארץ ישראל. אך לא עוזר דבר, באופן טבעי כל מה שקשור ליהדות פולין מעניין אותי. ודוקא עם השרידים ממשפחתו של אבי שנמצאים מעבר לים יש לי קשר הדוק. בקיצור ולעניין, כיף לי כאן.

סמסרה1

New member
ודבר קצת פיקנטי ../images/Emo151.gif

בן זוגי, כלומר בעלי מזה שנים רבות נולד במרוקו והגיע ארצה בגיל חמש. אז איזה מישמש יש בחיי, אה?

ora11

New member
../images/Emo99.gifברוכה הבאה

בוקר טוב אנחנו באותה סירה אני בת לפולניה ובעלי שיחיה נולד במרוקו. והילדים מעורבים צברים.

באיה

New member
ברוכה הבאה סמסרה 1 ../images/Emo39.gif

כשכתבת על צבא אנדרס, זה הזכיר לי סיפור עצוב. דודי (אח של אבי) גם היה ברוסיה באותן השנים ועדיין היה רווק. כששמע אל קריאת גיוס לצבא אנדרס ניסה להגיע אליהם. כשחצה איזה גבול, אני כבר לא זוכרת איזה, הרוסים תפסו אותו, וזו הייתה הילה מספקת להושיב אותו ל10 שנים במחנה בסיביר. למזלו הוא היה צעיר ושרד את המחנה. ב1956 הגיע לארץ דרך פולין (שהה אצלנו). כשהשתחרר מסיביר הוא היה מנותק מכל העולם ולא ידע עם משפחתו שרדה מהמלחמה, ומי מהם. אבי ידע שהוא חיי ברוסיה וניסינו לאתר אותו דרך הצלב האדום. הרבה שנים הצלב האדום לא סיפק לנו אינפורמציה כי רוסיה הסטליניסטית לא שיתפה פעולה. כאשר דודי השתחרר מהמחנות, גם הוא התחיל במלאכת החיפוש, ורק על על פי בקשתו, הצלב האדום מצא אותנו למענו. למעשה כל מי ששרד את המלחמה ובפרט הפולנים, סיפוריהם יכלו למלא ספריות עולמיות. לצערינו הרבה שתקו הן מפאת הטראומה, והן מפאת רצון לשכוח, והרבה סופורים מרתקים ירדו לתמיון. המשך יום נעים לכולם

שרה16

New member
מזדהה עם כל מילה

אימי היתה אישה חכמה ובעלת חזון,היא ברחה לפני המלחמה לרוסיה ושם הושמה במחנה עבודה בהרי אורל(רק בגלל היותה יהודיה שחצתה את הגבול אל החופש). כשחזרה לפולין לא נותר איש ממשפחה עניפה
היא לא סיפרה לנו ,לא על משפחתה ולא על החיים במחנה עבודה,הכל הודחק..וגם אנחנו כילדים לא רצינו לשמוע סיפורים על גלות ומצוקה ורעב,דיי התבישנו שאנחנו משם ורצינו להיות צברים חוצפניים ומשוחררים מכל טראומה כמו כולם. אני זוכרת שאסרתי על אימי לדבר אלי פולנית ליד חברותי..כל כך התבישתי בגלותי.

סבי וסבתי

מעולם לא דיברו על ימי נעוריהם,כשהגיעו לארץ הם החליטו לסגור את הגולל על העבר ועל מה שהיה שם למרות שכל השנים הפצע בתוכם תמיד נישאר פתוח. שלכם חנה גונן

מי צי

New member
מזכיר לי את הורי

עלו לארץ, סגרו את הפרק הקודם והתחילו פרק חדש. הסיפורים שהם נידבו לנו, כילדים, היו מעטים, וגם מה שסופר, היה בדרגת "קושי" נסבל (לא להזיק לילדים...). אני גם לא בטוחה שהסביבה היתה מעונינת לשמוע על מה שהיה, וכך הצטרפנו, בלית ברירה, לקשר השתיקה. היום, כשהורי כבר לא בין החיים, יש בי רצון אדיר לשמוע, לדעת, להבין וכמובן שאין את מי לשאול...

כן תתפלאי כמה מידע תוכלי לקבל

מהפורום בכל יום יש תוכנית רדיו ברשת ב' בין 4:45 - 5:00 "חיפוש קרובים" לפעמים תוך כדי נהיגה אני מקשיב לתוכנית, אנשים מבקשים מידע על המשפחה שלהם ולפעמים אני בשוק מכמות המידע שזורמת לידיעת כולנו, האינטרנט התחילה כרשת להעברת מידע ושיתוף מידע בין אנשים והפורומים של היום הם לעניות דעתי הקרובים ביותר לשיתוף מידע נכון ברשת תנסי

לפי נסיוני

אבי ז"ל לא רצה לדבר על העבר גם סבתי ז"ל לא רצתה לדבר על העבר, כי אולי העבר הציק להם והם רצו להיות יותר ישראלים מישראלים ושלא יקראו להם "סבונים" ...

סרפד

New member
אבא שלי דווקא די פתוח בנושא

כשהיה בריא הוא סיפר לי לא מעט. אבל בשיח שלו יש בד"כ מידה של ריחוק רגשי מהדברים, הוא מדבר לרוב על פרטים קונקרטיים ולא על איך שהרגיש, למשל הוא מתאר את הסלקציות בלי לדבר על האימה אל מול ההכרעה מי לחיים ומי למוות, ועוצמות האובדן ואימת המוות המרחפת תמיד נותרות לדמיונו של השומע. וכמו יהודי אמיתי הוא גם נוטה להתבטא על הדברים בהומור (אירוני), כך שככל שזה ישמע מוזר ומעורר חלחלה, הסיפורים שלו מעוררים לעיתים פרצי צחוק, אבל זה נותן להם עוצמה מסוג אחר.

שרה16

New member
מזכיר לי את הסרט :"החיים היפים"

להתעמת ולהתאמת עם זוועות השואה בדרך קלילה והומוריסטית.. את הורי זה היה מקומם,אבל למי שלא היה שם,וגם הריחוק בזמן ובמקום מהאירוע עצמו,מחייב אמירה פחות ישירה ובוטה של הארועים...אבל עדיין להעביר את המסר ,למען יראו וייראו..

סמסרה1

New member
אולי ../images/Emo92.gif

היי ידוע לי, שאין זה פורום לחיפוש קרובים, אך אולי במקרה אצליח למצוא משפחה לאבא שלי בזכות פורום זה. האם מישהו מכיר או יודע על שריד או צאצא ממפשחת מנטילמכר Mantelmacher להלן הכתובת בפולין: Wierzchowiny Siennica-Rozana Krasnystaw Lublin תודה תודה

למעלה