איזה טעם יש לחול ?

איזה טעם יש לחול ?

לא יודע, אבל בהמשך שרשור פה שהתחיל פה למטה, בענייני טעמים, אוכל ומוזרויות שונות, זה המקום לפרט איזה מאכלים ניסיתם פעם ובחיים לא תנסו יותר ? או איזה מנה ראיתם ולא יכולתם לעצור לפני שצעקתם 'איככככסססס !!!' אני אתחיל: לפני 3 ימים הזמינו אותי המארחים פה בסינגפור למשחק באולינג ואחרי כן אכלנו במסעדה סינית. המטבח הסיני לא ידוע ברחמים שלו על בעלי חיים (וגם הסינים עצמם לא חזקים בזה). המחיר היה FIX PRICE אז הם לקחו את כל המנות בתפריט: מרק סנפיר כריש, נתחי סלמון על מצע קרח (אתם תופסים ? סלמון במדינה טרופית ???), מלפפון ים עם פטריות סיניות, שרימפס עם כל הגוף שלהם - צריך לפרק את הראש והעיניים, עוף בכל מיני צורות, דג שלם כולו - והם אוכלים אותו כולו, חזה ברווז ומלפפון מגולגלים ברול ועוד ועוד ועוד. לקינוח היה להם ג'לי-מקר של תה. היום אכלתי עוגה מלזית - שכבות שכבות בצבעים זוהרים של אדום-ירוק-לבן במרקם של חצי ג'לי והיא בכלל עשויה מקמח אורז...נחמד ביותר ! בהונג-קונג אכלתי מדוזה שהייתה מגעילה למדי.. ומה איתכם ?

Eldad H

New member
"נתקלת" בפיצה סינית ../images/Emo35.gif

הג'אנק פוד הסינגפורי הזה הוא אחד הדברים הכי איומים שטעמתי בחיי...

sela v

New member
אותי זה לא מגעיל

אחרת לא הייתי אוכל
אני אכלתי באוקטובר במסעדת קרניבור בנירובי. היחוד פה, זהו בשר הציד, כלומר מכינים על האש, בשר תנין, זברה, כל מיני איילות או יעלים או מה שהשם שלהם בעברית מקפצים, ועוד ועוד... רשום בתפריט גם ג'ירפה, אבל נאמר לי שג'ירפה לא כל כך נפוצה, ולכן היא לא מוגשת. אם יש לך כל מיני תמונות של אוכל משם, תשלח לנו. אני אסרוק את התמונה מהמסעדה בקניה, ויש לי גם תמונות מהשוק בצ'יינה טאון בניו יורק.

kogawa

New member
ומה אתה אומר על ה"דיוה" שמגישים שם?

הקרניבור היא מסעדת בשרים נפלאה מחוץ לניירובי - כל פעם שאני בקניה אני חייב להגיע אליה. זוהי מיסעדת אכול בשר כפי יכולתך, ובצרוף משקה המבוסס על ליים, סוכר קנה, קרח ואלכהול (כמעט זהה לוורסיה הברזילאית) במסעדה זאת כשמציעים לכם זברה תבקשו שיחתכו נגד הפסים - שלא יתקעו בשיניים... (סתם..) ותקדישו למסעדה זאת לפחות 5 שעות מעזיבת המלון לחזרה אליו - יש שם תור גדול

sela v

New member
דיוה?

בפעם הראשונה שהייתי בנירובי, פספסתי את המסעדה, והפעם הזו זה היה ה-must. הזמנתי מקום מראש דרך המלון שישנתי בו לילה קודם, ולא היה תור. יכול להיות שיש בעיה בסופי שבוע, אבל אפשר להזמין מקום. ואם רוצים לאכול הרבה בשר, מומלץ לא לאכול הרבה מהלחם, המרק, ותפוחי האדמה שמגישים לפני. המחיר גם לא כזה נורא, יצא 150 ש"ח, וצריך להוסיף עוד כמה דולרים (נדמה לי 5 לכיוון), עבור המונית ממרכז נירובי. דרך אגב, ממש ליד יש סופרמרקט ענק, ממש מפתיע לראות סופר כזה אחרי שיטוט בנירובי. הסופר חדש, ונראה לי שהייתי שם ב-96 עוד לא היה משהו בסדר גודל כזה.

מעדיף 'פיצה דומינו'

לא ניסיתי פיצה סינית, אבל זה נשמע משהו עם פוטנציאל גדול להיות מבחיל. מה שכן, לקינוחים הסינים יש נטייה לזכות בתואר המפוקפק של מנות המוזרות ביותר שאכלת. הרבה מהם מכילים שעועית אדומה (למשל מרק שעועית אדומה), הם נוזליים ומכילים ירקות למיניהם. אה..והם אוהבים ג'לי בכל מיני צורות בקינוחים שלהם.

למעלה