איזה טמבל "מקיטה"!

frodo1

New member
איזה טמבל "מקיטה"!

למה אני כותב "מקיטה" במקום "וג'יטה"? כי הפעם זה התרגום הישראלי! היום בבוקר ראיתי שוב את הפרק של אתמול ונזכרתי שרציתי לכתוב משהו על הצרחות של "מקיטה". כשהוא מנסה להפוך לסופר סאיין (ואני בטוח שזה רק בגרסא הישראלית) הוא משמיע מין נביחות כאלה של כלב פינצ'ר, למי שלא שם לב.

Silver Surfer

New member
fool

כן כן תאשים את הדיבוב העברי למה לא? הדיבוב האנגלי הוא פי מליון יותר דפוק! בעברית לא משנים את המוזיקת רקע ותוקעים בדיחות מסריחות שלא מצחיקות אף אחד. ועוד משהו, אני מוכן להתערב איתך שבגירסה היפנית הוא כן צעק.

king kazabubu

New member
קודם כל באנגלית הוא גם צועק

דבר שני אני חושב שהבדיחות שלהם דווקא די טובות.

frodo1

New member
לא אמרתי שהוא לא צעק

אמרתי שהמתרגמים הישראליים הפכו את הצעקות שלו לנביחות מגוכחות. אני יודע שהוא צעק, זה ברור.

king kazabubu

New member
נכון.

אני מסכים. המתרגמים הישראלים הרסו את הקטע. ולא יעזור מה שתגידו על הדיבוב האמריקאי אפילו אם הצעקות שלהם לא כמו ביפנית הן הרבה יותר טובות מהעברית.

Piccolo

New member
צודק..

חוץ מגוקו... שהוא דיי מוצלח בהרבה מהאמריקאי.. אולי גם של טראנקס.. מי יודע... בטח בסוף טל מוסרי יעשה אותו :X

yoo

New member
בקשר לעניין של הבדיחות...

זה לפי טעם... האמרקנים מאוד אוהבים בדיחות מילוליות ומשחקי מילים כאלו...הם מסוגלים לשנות את העלילה לכמה שניות, ואת הטקסט של הדמויות בשביל עוד איזו בדיחה, או אמרה שמתיימרת להיות שנונה... אותו דבר בפוקימון ובכל אנימה מדובבת אחרת. חוץ מהרציניות שבהן... לפעמים זה באמת מצחיק, אבל לפעמים זה גורם לך לבהות במסך עם טיפה על המצח בסגנון אנימה... :) לעומת זאת היפנים אוהבים בדיחות פיזיות, (קולות מוזרים, נפילות, קטילות, טיפות מסוגים שונים, צרחות מוטרפות) וזה דיי נחמד! אני מת על זה... אבל הכל עניין של טעם... ולגבי הצרחה של "מקיטה" שלנו... חחחחחחח זה היה קורע מצחוק, אני חייב להודות... למרות שזכור לי שבגרסא היפנית זה היה קטע רציני ומותח... לא יכולתי שלא לחשוב על עמי מנדלמן (התמני המשופם שדומה לסדאם חוסן) עושה את הקולות האלו מול המקרופון!!! (מעניין אם הוא ביקש ממשהו לבעוט לו בכל הכוח בביצים עם נעליים צבאיות כדי שיצא לו הקול הזה)

roychu

New member
בדיחות פיזיות רוקס!

^^; אני הכי אוהב את הטיפות+פרצוף כחול וראשים גדולים ברגעי כעס (ע"ע וג'יטה צורח על גוקו שיראה לקאי את הציצים של צ'יצ'י)

king kazabubu

New member
אני ממש אוהב את ההלצות (רוי....)

של האמריקאים.. זה ממש משעשע אותי... בכלל אנגלית זו שפה מאוד מצחיקה. לא שאני לא אוהב את הנפילות סגנון אנימה וכו' אבל כשמשלבים את זה עם "משחק מילים משובח(המלך קאיו)" זה פשוט קורע.

Silver Surfer

New member
?

אתה מדבר על הדיבוב העברי? אם כן אז תדע לך שהמדובב העברי של גוקו הוא אחד מבין המדובבים הכי מתאימים לדובב אותו (יש לו קול כזה נשי והוא יודע לצעוק כמו שצריך). ובקשר ל"ווג'יטה", אולי הקטע של אתמול לא היה הכי טוב אבל חייבים להודות שהמדובב שלו ממש טוב (יש לו קול של רשע אמיתי, שלא כמו הגירסה האנגלית {חייבים לציין}). מה שכן אני חייב להגיד שהמדובב האמריקאי של "פיקולו" הוא טוב. אני יודע שכל אחד רגיל לגירסה שלו אבל מכאן ועד לרדת על הגירסה העברית זה ממש בושה.

Taker Sucks

New member
הקול של וג'יטה ממש גרוע

הקול שלו בכלל לא מתאים לאישיות..נתנו לו קול של ערס צעצוע. הקול באנגלית דומה בהרבה לקול שבגרסא היפנית.

trunks ssj1

New member
התירגום זה עוד לא נורא...

אבל הקולות! וגיטה צעק מול פריזה כאילו דופקים אותו בתחת!!!!!! ולגוהן יש כל של ילד אם פיגור סיכלי P: לקרילין יש קול של מתרומם והקול של פיקולו... וגם של גוקו... אבל לריקו הם נתנו קול יותר טוב משהאמריקים נתנו לו.

yoo

New member
טוב...הקול של גוהאן באנגלית טוב יות

ר? הוא נשמע כמו אשה בת 30 שמנסה לעשות קול של ילד!!! (משהו דומה לאש מפוקימון בגרסא האנגלית) תגיד, אם אתה לא ממש אוהב את הגרסא היפנית...אז למה לעזעזעל אתה קורא לעצמך SSJ? (סופר סאייה ג'ין?)

frodo1

New member
ל"מקיטה" אין כל של רשע אמיתי

יש לו כל של שיכור אמיתי. וגוקו באמת צועק כמו חתול מיוחם. אבל ראיתי איזה קטע שאח שלי הוריד מקאזה שבו רואים את גוקו בסופר סאיין 4 ווג'יטה באוזרו מוזהב (אני חושב שזה היה וג'יטה) נותן לו מכה ואז גוקו צועק כמו איזה חתול שהוציאו לא את העיניים.

The Ragnarok

New member
לגבי הקול של גוקו...

הקול של גוקו נשמע בכוונה נשי, אקירה טוריאמה חשב כנראה שזה יהיה מאוד משעשע שלגיבור השרירי והבלתי מנוצח של הסידרה יהיה כזה קול... (ואני נוטה להסכים איתו) ות'אמת כאן אני חושב שהמדובב העברי של גוקו עשה עבודה מצויינת, הוא נשמע דיי דומה למדובב היפני, בניגוד למדובב האמרקאי שבחר לדובב את גוקו עם קול הירואי מעצבן וממש לא מתאים לדמות.

yoo

New member
מעבר למצחיק...

הוא עשה את זה בצורה גאונית... לאבא של גוקו בארדוק, לגוקו עצמו כצ'יבי (קטן) וכמבוגר, לגוהאן ואפילו לגוטאן, יש קול מאוד דומה...(המדובב הזה אדיר! הוא שיחק כל כך הרבה דמויות!!!) מה שמראה על הקרבה שלהם! לעומת זאת באנגלית מי שצופה בדרגון בול ובדרגון בול זי ולא מבחין בדמיון הויזואלי בין גוקו הצ'יבי לגוקו המבוגר, לא יכול לדעת שזה אותו הבנאדם! הקולות שלהם שונים לגמריי!!! כך, אי אפשר לראות קשר משפחתי לפי הקול לכל בני משפחת סון. לעומת זאת, ביפנית רק לפי הכל אתם יכולים לדעת שיש קשר משפחתי בניהם. וגם הוא מדובב את זה כל כך טוב...נגיד, לגוהאן הקטן בתחילת דרגון בול זי ובסרט הראשון היה לו קול קטן ויללן, של פעוט קטנטן פחדן וחרשן... לעומת זאת לקראת הסאגה של נאמק, אפשר לשמוע עוד קשיחות בקולו, ככל שהוא מתבגר ממש אפשר לשמוע עוד ועוד קשיחות ובגרות רק בקול! ובסוף כשהוא גדול, תוכלו לשמוע את אותו הבטחון של גוקו... (אותו הדבר עם גוקו הצ'יבי וגוקו המבוגר) זה ממש מדהים משחק הקולות היפני, חייבים לשמוע כדי להבין!

למעלה