איזה חלק בליכוד

koby83

New member
איזה חלק בליכוד

מייצג את תנועת ארץ ישראל השלמה? איזה חלק יש לתנועה במפלגה?

Zack DA

New member
הליכוד מייצג את תנועת הליכוד

אולי אפשר לומר שהגורמים הימניים יותר בליכוד מזוהים עם תנועת א"י השלמה. למשל פייגלין.

koby83

New member
הליכוד

מצאתי את זה באנציקלופדיה: גוש של מפלגות ותנועות ישראליות שהתאחדו ויצרו רשימה אחת ערב הבחירות לכנסת השמינית (1973). הרשימה כללה את גח"ל (גוש חרות ליברלים), הרשימה הממלכתית, המרכז החופשי והתנועה למען ארץ-ישראל השלמה. הליכוד דוגל בשמירה על שלמות הארץ וביוזמה חופשית בתחום בכלכלי. כנראה צריך לעדכן את האציקלופדיה.

koby83

New member
הליכוד

מצאתי את זה באנציקלופדיה: גוש של מפלגות ותנועות ישראליות שהתאחדו ויצרו רשימה אחת ערב הבחירות לכנסת השמינית (1973). הרשימה כללה את גח"ל (גוש חרות ליברלים), הרשימה הממלכתית, המרכז החופשי והתנועה למען ארץ-ישראל השלמה. הליכוד דוגל בשמירה על שלמות הארץ וביוזמה חופשית בתחום בכלכלי. כנראה צריך לעדכן את האציקלופדיה.

eviv

New member
לא לא ולא....

פייגלין הוכתר בהצלחה בתור האדם הראשון שנפסל מלכהן בתור שר בY-NET פורסם שפסלו את מועמדותו של פיגליין בגלל שלא עברו 7 שנים מאז הרשעתו בהמרדה מה שאני לא מבין למה הליכוד נותן לעבריינים עם קלון להיבחר מטעמו למען היותם חברי כנסת

Zack DA

New member
זאת לא הפואנטה

(אגב, פייגלין עדיין חבר ליכוד) בכל אופן הכוונה הייתה שהליכוד מהווה מגוון של דיעות. חלק מהן מזוהות עם א"י השלמה וחלק לא.

eviv

New member
התעלומה שעדיין לא הבנתי...

היא בעצם ששרון אומר שהחזון שלו זה מדינה פלסטינית בעוד שהמרכז של הליכוד מתנגד להצעה הזאת בנוסף אם שמעת במשך השבוע על המקרה ששרון תקף את הנגבי בגין זה שלא עומד מאחוריו בעניין דיעותיו הפוליטיות אני יחדד את השאלה אם אני יצביע לליכוד מה מחר יעשה הליכוד יתן מדינה לפלסטינים או שלא יתן האם ינהג לפי דעות נתניהו או יתנהג מתון יותר כמו שרון?

Zack DA

New member
אתה בהחלט צודק באבחנה

יש כאן סיטואציה בעייתית. מצד שני, כששרון אומר שה"מדינה" צריכה להיות מפורזת ובבערך חצי מהשטח שרה"מ לשעבר ברק הציע - לא נראה לי שהוא יגיע להסדר כלשהו.

eviv

New member
אז עכשיו אני שואל אותך

איזה מבין הצדדים לא מעוניין במשא ומתן יאסר עראפת מנהיג שקרן ולא מונה מפיגועים להתממש או ראש ממשלתנו שלפי התנאים המקדימים שלו בכלל לא מתכוון לדבר מפי ההשוואה הזאת יוצה ששני המנהיגים לא רוצים לדבר לא שרון שנון הצעות שאף אחד לא היה מקבל ויש את יאסר עראפת שהטרור רק מחזק אותו הליכוד לדעתי דיי מבלבל אנשים הם שומעים בערב את הנגבי ובבוקר את שרון ולא יודעים למי להאמין כמה שהתנועה רחבה אידיולוגית היא צריכה להחליט בעד מה היא יש דברים שיש מרווח בהם אבל מדיניות הביטחון? המרווח בין מדינה פלשטינית ולא מדינה כזאת הוא רחב ביותר הכולל גם את השמאל בתוכו.

Zack DA

New member
לא להתבלבל, שרון רוצה שלום

אבל כנראה מבין שבתנאים של ברק זה לא יקרה. ערפאת עוד לא הפנים זאת. אולי ה"עם" הפלשתינאי יפנים את הדבר הזה - כבר היום הוא רואה לאן הטרור וערפאת הובילו אותו. צריך לתת להם זמן להבין איפה הם עומדים (וזה בבוץ עמוק ביותר).

eviv

New member
מסתבר שכן...

על פי הכתבה נראה שכן הכתבה התפרסמה בYNET והקישור שלה באשכול אחר " פייגלין, איש תנועת "זו ארצנו" לשעבר, הורשע בשנת 97´ בעבירת המרדה וכן בעבירה של פירסום דבר המרדה. על עבירות אלה נשפט לשמונה עשר חודשי מאסר, מתוכם שלושה חודשים בפועל. בנוסף הופעל מאסר חופף על תנאי לחצי שנה שהיה תלוי נגדו. פייגלין לא הגיש ערעור וריצה את העונש בעבודות שירות. על פי השופט חשין עבירות אלה נושאות קלון ולכן פייגלין לא יוכל להיות חבר כנסת בשלב זה. "

למעלה