איזה חלום!!

gggssshhh

New member
איזה חלום!!

אתמול בלילה קראתי קצת באתר של החלומות הצלולים, הסתכלתי בפרק השני - איפה שכתוב על יומן חלומות וזכרון חלומות, אז ניסיתי את אחת השיטות של שיפור זיכרון החלום ו.. זה עבד: רציתי לקום בשש וחצי, אז כיוונתי את השעון לארבע וחצי לפנות בוקר, ובכוונה שיניתי את הצליל של השעון שלי לצליל מרגיע שמתחיל ממש חלש והולך ומתחזק. אז הוא העיר אותי בארבע וחצי, פתחתי לרגע את העיניים, רק כדי לכבות את הצלצול, וסגרתי אותן מהר. עם עיניים עצומות שלפתי את המחברת והעט ממתחת לכרית שלי ופשוט העברתי בראש את כל החלום. ידעתי שאם אני אפתח את העיניים ואתחיל מיד לרשום, אז את ההתחלה אני אזכור, אבל את הסוף אני אשכח, אז נשארתי עם עיניים עצומות, וחילקתי את החלום לראשי פרקים - לכל פרק יש מילה/צירוף מילים. כתבתי גם את כל השמות של האנשים שזכרתי מהחלום. אחרי שרשמתי את כל זה, פתחתי עיניים והתחלתי לפרט על כל נקודה, וזה ממש עבד, כי הראשי פרקים האחרונים הזכירו לי את סוף החלום.. זה היה חלום כ"כ ארוך! הכי ארוך שהיה לי בחיים... אמנם הוא לא היה צלול, אבל זאת התחלה טובה. אני עדיין לא רוצה להגיע לחלום צלול, אני רוצה קודם רק לעקוב אחרי החלומות שלי ולזכור אותם ממש טוב - ככה להמשיך איזה חודש, ואז כשכבר יהיה לי מאגר של חלומות, אז אני אתחיל עם בדיקות מציאות. שני עמודים החלום הזה תפס לי! וזאת מחברת גדולה!!! הא!

Esho

New member
יפה!

אני לעומת זאת דיי עצלן אז אני מדלג על המון פרטים בחלומות שלי אך, אם אני ממש משקיע חלומות שלי יכולים להגיע ל3 - 4 עמודים ביומן.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo207.gifחלום מעניין.

היה לי איזה סיוט חברתי מפגר, וסיוט זה בד"כ הטריגר שלי לבדיקת מציאות (אני לא מתאמן על הנושא בימים אלו). העניין הוא שכל פעם שהסתכלתי בשעון, שכחתי מה הייתה השעה בפעם הקודמת שהסתכלתי, לדוגמא: 21:10, הייתי שוכח, מסתכל ורואה שזה 23:10, מה גם שהיה אור יום. אחרי כמה פעמים כאלה והתחלתי ממש לפחד שנתקעתי באיזה מימד חסר זמן. תמיד רציתי להרגיש איך זה קורה והבנתי שזה לא כיף (ז"א ככה שכנעתי את עצמי כי זה היה סיוט, אם הנסיבות היו אחרות סביר להניח שהייתי חושב ההפך). ממש אחרי הרבה פעמים הסתכלתי שוב והבנתי שאני חולם, והתעוררתי (כנראה זה היה כבר הסוף של תקופת הREM).

Bluescale

New member
כל הכבוד אבל

אני בכל מקרה ממליץ להתחיל עם בדיקות המציאות כבר עכשיו כדי להרגיל את המוח. אחכ זה פשוט יקח זמן עד שיצליח לך עם dild. אבל מזל טוב על החלום והמשיכי כך :)

gggssshhh

New member
תודה אבל

לא לא, אני עוד לא רוצה חצלול, קודם כל אני שיהיה לי מאגר של חלומות רגילים, שאני אוכל לחקור אותם קצת ולראות מה הם מסמלים.. גם זה מעניין! לחלום הצלול נגיע יותר מאוחר.. חוץ מזה, כל הנושא הזה עוד קצת מפחיד אותי.. אני מפחדת להגיע למצב שאתחיל להפוך את המציאות לחלום.. פשוט, אומרים שהחלומות הצלולים כ"כ מרגישים מציאותיים, ככה שאנשים כבר לא יודעים שהם במציאות, גם כשהם נמצאים בה! ככה הם נהיים תלויים בבדיקות מציאות.. לא תודה, עוד לא.

Esho

New member
מה? זה ממש לא ככה.

הקטע הוא שבחלום המוח גורם לנו לחשוב שהחלום זאת מציאות, ככה זה תמיד וזה למה עושים בדיקות מציאות. אבל החלום הוא לעולם לא עד כדי כך מציאותי שבמציאות אנחנו באמת נחשוב שאנחנו חולמים. הקטע בבדיקת מציאות זה גם אם אנחנו יודעים שאנחנו במציאות, להרגיל את המוח לעשות בדיקה מידי פעם אף-על-פי שהוא יודע שזה מציאות, כדי שבחלום (כי בחלום בד"כ אנחנו חושבים שזה מציאות) נעשה בדיקה. בכל מקרה בהמשך למה שאמרתי לפני הנ"ל, שחלום הוא אף פעם לא עד כדי כך מציאותי, אני מתכוון לזה שאפשר לדעת בקלות שאנחנו לא חולמים במציאות לפי ההרגשה (אנחנו עושים את זה כל הזמן). למי שהיה לו חלום צלול ממש מציאותי יבין מה שאני אומר עכשיו: היה לי פעם חלום צלול מאוד מציאותי ועשיתי בדיקת מציאות, והבנתי שאני חולם. אמרתי לעצמי וואו הכל כל כך ברור, ממש יפה, כל כך מציאותי ועשיתי את הדברים שעשיתי. אחר כך התעוררתי ופתאום הירגשתי את המציאות נופלת עלי, אחרי זה מזה התבאסתי שאני עדיין לא חולם, אבל זה כבר לא משנה. בקיצור מה שאמרתי למעלה זה שרק בחלום אפשר להתבלבל בין מציאות וחלום. במציאות אבל אי אפשר להתבלבל אף פעם (אלה אם הבן-אדם חולה במחלת נפש כמו סכיזופרניה או שלקח סמים מסויימים).

gggssshhh

New member
בכל זאת

נכון, בכל החלומות שהיו לי עד עכשיו - הכל היה מאוד מציאותי ומוחשי, אבל ברגע שאני במציאות - אין מקום לספקות, אני ישר מזהה אותה. אבל אומרים שחלום צלול הוא יותר מוחשי מחלום רגיל.. (נכון? אומרים?), מישהו שהצליח כבר להגיע לחלומות צלולים אמר שמרוב שהחצלולים שלו מציאותיים, הוא לפעמים נמצא במציאות ולא בטוח בזה... כנראה שהוא סתם מגזים.. אבל עדיין... לא משנה, תודה בכל מקרה!

למעלה