איזה דכאון!

dvoriz

New member
איזה דכאון!../images/Emo7.gif

בימים האחרונים מספרים לי כל הזמן על חברות בהריון, שרק רצו להכנס להריון וכבר בחודשים מתקדמים. למרות שאני שמחה, זה כ"כ מדכא אותי
, למה זה לא קורה גם לי? בעלי מנסה לנחם אותי וכל הזמן אומר שיהיו לנו ילדים נחמדים ותהיה לנו בע"ה משפחה מאושרת ושמחה, ואני כל הזמן שואלת אותו : למה הבעלים של אותם חברות בהריון לא אומרים את זה? למה להם הכל בא כ"כ בקלות? נורא קשה לי עם זה, וקשה לי להתרכז, תעודדו אותי בבקשה! אני שבורה
.

היי מתוקה../images/Emo24.gif

כל כך מבינה את מה שעובר עליך. התחושה הזו שלכולם זה מצליח בלי בעיות ורק את "תקועה" מאחור מציפה גם אותי לא פעם. בעבר הרגשתי ממש רע עם תחושת הקנאה הזו באנשים שאני ממש אוהבת אבל עדיין מצליחים ללא בעיות לפניי. היום אני יודעת שזה ממש לא מצרות עין. אני ממש שמחה בשבילן ופשוט רוצה להיות שמחה גם בשביל עצמי ובשביל משפחתי. ההתמודדות ממש לא פשוטה ואין לי דרך לעודד אותך אלא רק להגיד- זה בא בגלים וצריך להתמודד עם כל גל בנפרד. מחר דברים יראו קצת אחרת ותהיה יותר מעודדת (כל זה כמובן שוב- עד הדאון הבא- בתקווה שעד אז תהיה כבר בהריון
). שולחת לך מליון
ים ו-
ות לעידוד ותמיכה ותזכרי- את לא לבד, כולנו כאן עוברות את אותו הדבר

מם 1971

New member
אני חושבת שכל אחת

מהנמצאות פה עברה בשלב זה או אחר את מה שאת מתארת. טבע האדם הוא כנראה מאוד דומה באופן הרגשות והתגובות שלו ולכן אני יכולה לומר לך שעל הרגש אותו את מתארת דובר פה רבות בשירשורים אין ספור. הקנאה היא טיבעית והרצון שגם לך יהיה מה שנראה שלאחרים מגיע בקלות הוא ברור לחלוטין. מה שלי קצת עזר למול כל אותן נשים הרות, היא הידיעה שאף אחת מהן לא תפסה לי את התור. גם הילד שלי ממתין לי באיזשהו זמן ומקום. רק לוקח לו קצת יותר זמן. למתוק.

שינובו

New member
דבורי

אני ממש מבינה אותך - לא יעזור כמה שאני אחשוב בהיגיון, אני תמיד קצת כועסת עליהן - על חברות שלי, שלהן זה הלך בקלות, הן אפילו לא הקדישו לזה מחשבה והן לא חושבות שקורה להן נס - הן רואות את זה כמובן מאליו... כמובן שאני לא כועסת עליהן באמת כי כמו שכתבת - הילדים שלכם מחכים לכם, והם עוד יגיעו. מה שלי עוזר מאוד, זו המחשבה שלא ה כ ל בא לכולם בקלות - לכל אחד יש את ה"חבילה" שלו (ולמי שאין עלול להיות לצערנו...) ובאותה מידה אנשים שאין להם את מה שיש לי, יכולים לקנא בנו על הבריאות שלנו, על הפרנסה, הזוגיות וכו' - שכל אלו אני יודעת שזה ממש לא מובן מאליו, ויש אנשים שאין להם את זה... חברה טובה מאוד שלי, שחלתה במחלה קשה אמרה לי: אל תעזי לקנא באנשים או לרצות להתחלף איתם, כי את לא יכולה לדעת מה מסתתר באמת מאחורי הציפוי של "הכל נראה מושלם"... מקווה שעזרתי קצת, ואולי
יעזור...

dvoriz

New member
תודה רבה על התשובות

באמת נדמה לי שלחברות שלי יש הכל: זוגיות טובה, עבודה וילדים והכל בקלות, אני לא רואה שום יתרון שלי עליהם, בהכל הם יותר טובים, זו הרגשה מרגיזה. יש לי חברה שאני סידרתי לה עבודה טובה ולא ידעתי שהיא בהריון, לאחר שהתחילה לעבוד התברר שהיא בחודש חמישי- 5 חודשים אחרי החתונה, (היום כבר יש לה ילדה) לפי איך שהיא מדברת עם הבעל- הכל טוב ומעולה. היא יושבת לידי, וזה הורג אותי שהיא שואלת את הבעל, מה אם הילדה, האכלת אותה?מה היא עושה? היא צוחקת? ושהיא מספרת כמה שהיא מתוקה. אז יש לה הכל וזה מעצבן, ועוד אני עזרתי לה... מקווה שימשיך להיות לכולם טוב וגם לי. סליחה שאני כותבת ככה, אבל זה נורא מעצבן ואני רוצה שגם לי יהיה טוב.

משפט חכם שאמרה לי חברה חכמה...

חברה חכמה, שמצפה לילדים כבר שש שנים נוהגת לומר משפט חכם: "אל תקנאי בהם עכשיו, תמתיני עד היום האחרון של החיים שלכם, בגיל תשעים ומשהו, ורק אז תביטי אחורנית, תבחני את כל האירועים שעברו (במשך התשעים ומשהו שנים האלה) עליך ועליהם - ואם בשקלול סופי תגלי שהיה מה לקנא בהם - תעשי זאת". וזה חכם כל כך! בכמה אנשים שכבר קינאתי בעבר אני לא מקנאה, בשום פנים ואופן, היום? ואם מישהו יציע לי להתחלף איתם הוא יזכה לאגרוף הגון, אפילו שרק לפני שנה וחצי שנתיים זה היה נראה לי פתרון נהדר להרבה מאוד בעיות? וחוץ מזה - אני יכולה לספר לך הרגשה (וידיעה) שלי (לפני הבע"ה שבהודעה שלך אני משערת שזה לא יפריע לך) הנסיונות שהקדוש ברוך הוא מעביר אותנו הם הדרך היחידה שלנו להיות מאושרים בסופו של דבר. כל אחד מאיתנו בחר, לפני שירד לעולם הזה, את הנסיונות שלו - מתוך ראייה ברורה, שבעולם הזה אין לנו אותה, מה עליו לתקן ואילו קשיים יהיו הכי יעילים בכדי לעשות זאת בשלמות. האושר שלך עוד יגיע, בינתיים את זוכה לגדול, לפתח את ה'אני' שלך, להפוך לעמוקה יותר ועשירה יותר! ואין יאוש בעולם כלל! מצפה להודעה שלך על הריון תוך שלושים יום לכל היותר...

dvoriz

New member
אמן! אמן! תודה רבה

שגם לכם יהיו בשורות טובות בקרוב.

בוליקי

New member
סיפור ששמעתי../images/Emo22.gif

כנראה מהמקורות: פעם מאס האל בצרות העין והקנאה שיש בעולם. הוא זימן אליו את בני האדם, ואסף מכולם את שקי הצרות שנשאו. אז זרק האל את כל השקים למטה, לארץ ואמר לכולם לבחור איש איש את השק שהוא רוצה. בסופו של דבר כל אחד בחר בחזרה את השק שלו. דבורי, אני לא יודעת מה קורה באמת עם החברה "המוצלחת" שלך. אני יודעת שפעם בעלי כל הזמן דיבר על כמה שלאחרים יותר קל ויותר פשוט. אז סיפרתי לו את הסיפור הזה ושאלתי: עם מי היית רוצה להתחלף מהמכרים שלנו? גילינו שלכולם יש משהו שלא היינו רוצים לקבל (אופי מחורבן, משפחה דפוקה, קריירה רצחנית, בדידות, וכו'). את הבעיות שלנו אנחנו מכירים היטב וכבר יודעים להתמודד איתן. אני לא אומרת שאסור לקנא,
אני רק אומרת שבסך הכל כ ו ל ם מקנאים וכמו שאת מקנאה באחרים יש אנשים שמקנאים בך. לפי מה שהספקתי להכיר אותך, יש הרבה מה לקנא בך - את בנאדם מדהים!

למעלה