איזה גריפ שיפט

roni54345

New member
איזה גריפ שיפט

הייתם בוחרים באיביי ? ( תראו את הקישור ) . אצלי הם בקושי מסתובבים - אני רוצה להחליף אותם .
אני רוצה משהו טוב ושלא יהיה יקר .
בנוסף אני צריך גם ידיות גומי חדשות ( גם את זה יש כאן ).
תנסו לראות ...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=bicycle+grip+shift&LH_Complete=1&rt=nc
צירפתי לכם גם תמונה מההילוכים שלי .

steiff

New member
לפני שאתה מחליף את הגריפזיפת תחליף כבלים

גריפזיפת ש״בקושי מסתובב״ הוא לרוב אינדיקציה לכבל תקוע. יותר פשוט ויותר זול להחליף קודם את הכבל (והצינורות המוליכים שלו) מאשר להחליף את כל המעביר. אם החלפת הכבל לא פותרת את הבעיה, נדבר הלאה.

roni54345

New member
זה לא הכבל

שיחררתי את הכבל אבל עדיין לכיוון אחד די לא נוח לסובב את הגריפ שיפט - זה לא עובר חלק . ממש הגומי העוטף כבר מסתובב .
נראה לי שאין ברירה אלא לקנות חדשים ( אם ב- 50-100 שקל פתרתי את הבעיה אז סבבה - לא ? ) .
ראית משהו מעניין באיביי ?
חוץ מזה , מה הסיכוי שהם תקינים ? למה אנשים מוכרים ? הם מחליפים למשהו יותר איכותי ? או שהם מחליפים אופניים ומוכרים את כל החלקים שלהם לחלקי חילוף ?
אני לא רוצה לקנות משהו דפוק .

שמע...............

אנשים ניסו לרמוז פה בדרכים יפות למדיי..
היו כאלה שאפילו אמרו את זה בצורה ברורה וחסרת איפוק...

ואני.. אני מתחנן : דיי ! קבל בבקשה את העובדה שאלה חלקים ז-ב-ל .
אלוהים יודע מאיפה ולמה הבאת את זה אבל גם אם תחליף הכל סביר להניח שמשהו אחר יקרוס.
יש אופניים שלא משנה מה רמתם וכמה אתה יכול להרשות לעצמך העולם צריך להגיד להם להתראות. ל-ת-מ-י-ד

אני אנסח את זה אחרת : אפילו לגריטה (אם היה כזה דבר לאופניים...) לא היו מקבלים אותם.

עם כל הכוונה הטובה שלך ללמוד - התקדמנו. כולנו.
אין כזו חיה אופניים ככלי תחבורה/רכיבה/הנאה בפחות מאלף. וגם אם יש....עוד חודש אתה תתחיל לתקן אותם.נקודה.

udical

New member
Sram ו-Shimano לא תואמים.

אני לא יודע איזה מעביר אחורי יש לך.
אם הוא Sram, אז כדאי מאוד שגם הגריפ שיפט יהיה של Sram.
אם הוא Shimano (או תחליפים אחרים), סביר להניח ש-Shimano יתאים.
שים לב להתאים את מספר ההילוכים. יכול להיות GripShift של 5,6,7,8,9 הילוכים.

שים לב אם המכירה היא רק לאחד (קדמי או אחורי) או לסט.

מבחינת רמה, Sram 5 הם מצוינים. בעלות של כ-60 ש"ח לצד, לא נורא.
(כמה שהמספר יותר גבוה ב-SRAM, זה רמה יותר גבוהה כאשר 0 הוא מעל 9)

חלק גדול ממה שאתה רואה למכירה באיביי הם מוצרים חדשים של חנויות איביי. ספציפית את החלק הזה, היות ומדובר במוצר זול, הייתי ממליץ לקנות חדש (אתה יכול להשתמש בסינונים של איביי)

אם תצטרך עזרה מכאנית, אשמח לעזור לך וללמד גם. אתה מוזמן לקפוץ אלי עם האופניים, מה שקנית (ורצוי גם בקבוק גולדסטאר)

אודי.

roni54345

New member
אהלן אודי

ראשית - אתה אחלה . הלוואי שהייתי גר יותר קרוב אליך, הייתי קופץ עם ארבע גולדסטאר (-:
בנוגע לעניין - סליחה על הבורות בתחום אבל על המעבירים שלי כתוב MARIDA .
מה זה אומר ? שהכי מומלץ לקנות מעביר של MARIDA או חברה אחרת ?
בנוגע ל- GRIPSHIFT - על הימני כתוב : מ - 1-7 ועל השני : גבוה , אמצע, נמוך (חשבתי שכל אופניים של 21 הילוכים בנויים לפי חלוקה של 7 ו- 3 ) .
אגב - GRIPSHIFT זה אביזר מועד לפורענות ? ז"א מתקלקל מהר ויש סיכוי גדול שמי שמוכר אותו- מוכר אביזר דפוק או שלא בהכרח ?

udical

New member
כמה תשובות

1. תודה

2. אם כתוב עליהם merida, סביר להניח שהם תואמי Shimano (אני נזהר, לא בטוח ב-100%)
3. למיטב ידיעתי merida לא מייצרים מעבירים אלא כנראה שזה מעביר גנרי שהודבקה עליו מדבקה של merida. לכן כנראה התאימות לסטנדרד של שימנו. מעבירים של sram לא יתאימו לך.
4. אכן כל אופניים של 21 הילוכים בנויים לפי קונפיגורציה של 3*7.
5. gripshift לאו דווקא מתקלקל מהר. כמו כל דבר, הטווח נע בין דרעק לבין יצירות אומנות.

לגבי מי שמוכר, אם אתה מחפש באיביי לפי "חדש", אז בהכרח הוא לא דפוק (להוציא פגם יצור, דפיקה בהובלה וכיוצ"ב)

steiff

New member
כבל תקוע

אם הכבל תקוע בין הידית למעביר ואתה משחרר בצד של המעביר, הכבל עדיין תקוע.
יתרה מזאת, גם אם הכבל לא תקוע, אופניים שישבו כל כך הרבה זמן ללא שימוש והעלו חלודה: צריך להחליף את הכבלים. ממילא צריך להחליף לפחות פעם בשנה...

ועוד עצה, אם אתה כבר מחליף את הידית, במקום להחליף גריפזיפת אחד בגריפזיפת אחר, שים במקומו ידית שיפטר SIS רגילה, כזו עם שתי ידיות אחת להעלאה ואחת להורדה. תחסוך לעצמך הרבה צרות. בהזדמנות זו החלף גם את ידית הגומי שמורכבת על הכידון כי אני מניח שזה שישנו שם היום כבר נרקב.

למעלה