איזה גג זול יותר

בינא

Member
גג שטוח מפנל מבודד יוצא הכי זול והכי יעיל

1) כי השטח הוא המינימאלי הנדרש (כמו גג שטוח) ו-10-25% קטן בשטחו מהגג הדו שיפועי 2) כי הוא גם מבודד, גם אוטם וגם קל, מה שחוסך עבודות בידוד ואטימה וחוסך כבר מהיסודות, דרך העמודים והקורות... 3) שיטחו של גג דו שיפועי גבוהה מגג שטוח ובנוסף יש לבצע גמלונים שהם תוספת בניה וחיפוי חיצוני הכולל איטום ופתחי איוורור. 4) אין צורך בשום חידושים, אחזקה וטיפולים לאורך של עשרות שנים.

azaria

New member
כמה רעש עושה גשם על דבר כזה?

מה יש מתחת לפנלים האלה? ראביץ, תקרת בטון דקה וקלילה, תקרת בטון רצינית כמו בין קומה לקומה, משהו אחר? איך מבודדים מפני הרעש של גשם וברד על התוף הגדול שמהווה משתח פח ענקי שכזה? גם עבור הדיירים שמתחת לגג וגם עבור השכנים בבתים הסמוכים.

בינא

Member
פנל מבודד גם מרעשים וגם מחום

הוא מהווה רק את החלק העליון של ה"סנדוויץ'" של הגג. הפנל מונח על קורות פלדה וביניהם "קומפריבנד" (גומי ספוגי מיוחד)... ...מתחת לזה על קונסטרוקציה נוספת התלויה על בנדים מפלדה, מחוברים לוחות גבס, אשר מעליהם צמר זכוכית בעובי של 2" (5 ס"מ). המרחק בין הגבס לתחתית הפנל משתנה מ-25 ס"מ ל-50 ס"מ ומעלה, בכפוף לאורך גג הפנל ושיפועו. היות והפנל אטום ונסגר מכל הצדדים בסיומת פח כפולה המאפשרת שחרור לחצי אוויר הנובעים מחום והיות וגם הגבס אטום מחלקו התחתון אבל נחשב "חומר נושם", האוויר הכלוא בין 2 החומרים שומר על רמת בידוד העולה על כל צורת בידוד אחרת המוכרת בעולם... ...רמת הבידוד עולה בהרבה על התקנים בארץ, גם לקור גם לחום וגם לאקוסטיקה. רעשי הגש נשמעים על גג כזה כמשהו עמום מאוד בגלל איכות הבליעה הגבוהה של הפנל המבודד וגם השכנים אינם סובלים מהרעש. גג מסוג זה קיים בכל בית קרור (עם עובי פנלים גבוה, שאינו נדרש כמובן במגורים), בכל מפעל שדורש אקוסטיקה טובה, באולמות ספורט, אולמות קונצרטים וכנסים ועוד ועוד, לכן אין כמוהו מתאים גם למגורים... ...מהרבה שנים של ניסיון במגורים מתחת לגג כזה...תמונה מצורפת. אשר לעלות - מי שיודע לעשות חשבון לוקח בחשבון את עלות הקונסטרוקציה, כולל חומרים ועבודה, סוג הציפוי כולל הובלה, הנחה ופחת, רמת הבידוד הנדרשת (שברעפים בכלל לא אפשרי לקבל עם שום אמצעי עזר לבידוד), עלויות ההכנה לגג מהסוג שמחירו מתומחר ועלויות שמסביב לגג שתומחר... תשובה למי שלא יודע לבצע את החשבון הזה...בדוק!... עלות גג הפנל תהיה תמיד נמוכה יותר מכל גג אחר...ולא במעט.

fireman

New member
רעש עמום?

אני עבדתי במשך יותר משנה מתחת לגג כזה, הגשם עליו נשמע גם נשמע ועוד איך נשמע.

בינא

Member
אני חי מתחת לגג כזה כבר מעל ל-18 שנה!

אולי פעמיים בחיי בבית הזה התעוררתי מברד חזק שדפק על הגג וגם זה בגלל שענף עץ הוסיף לרעש. רעש עמום כשבונים לפי המפרט שכתבתי... כנראה היכן שעבדת לא היה גג מבודד מספיק.

balbalon

New member
פנל מבודד?

האם תוכל להציג קישור ליצרן של פאנלים מבודדים כאלו? האם יש לך נתונים טכניים שלהם? מהי ההתנגדות התרמית (r) של פאנל כזה? מהי המאסה הטרמית של פאנל כזה?

r מצויין. מסה תרמית נמוכה מאוד.

בעיקרון יש פנלי מבודדים עם קלקר (מבנה דרום, פנלטק ועילית האלומיניום) ויש כאלו עם צמר זכוכית (קיסריה פנלים, אם אני לא טועה)

balbalon

New member
מסה תרמית נמוכה מאוד

זאת אומרת שמבנה עם פנלים כאלה אכן מבודד אבל מתנהג כמו צידנית קירור למשקאות - ברגע שפותחים פתח (דלת, חלון וכו) כל הקירור או חימום יוצא החוצה עקב כך שהמסה התרמית שלו נמוכה ולא מסוגלת לשמר את אנרגיית המיזוג שהושקעה בו. האם אני מבין נכון סיגל?

כן../images/Emo10.gif

הבנת בול! ולא הייתי צריכה אפילו להסביר. איזה כייף לי! ממליצה בבניה לחשוב על שילוב של מסה תרממית גבוה בפנים (בלוקים + טיח) ומסה תרמית נמוכה = בידוד בחוץ (טיח תרמי) אני חושבת שאיטונג (עם טיפול בגשרי הקור ע"י קלקר) נותן פיתרון מצויין והממ"ד חייב טיח תרמי, לדעתי. לגבי איטונג - לא ממש בדקתי את הR שלו. אבל בעיקרון איטנג מספק, לעניות דעתי את הפתרון האידאלי אם לא רוצים להשקיע בטיח תרמי.

למעלה