איזה בעסה !!!!!!!!

goanin

New member
איזה בעסה !!!!!!!!

כמה שנתנו על זה את דעתנו בזמן הבניה, עד שאנחנו לא חווינו את זה לא הבאמת הבנו את העניין: הבית שלנו נבנה כשהוא מחובר צפונית לבית של אמא שלי. גם בצד הדרום מזרחי אלינו יש פרגולה של אמא. בקיץ השמש באה ממזרח ומלהיטה לנו את דלת הכניסה. הבית שלנו די חם בקיץ, אבל בחורף זה הכי מורגש: השמש הדרומית לא נכנסת לבית שלנו בכלל! אין לנו חולונות או פתחים דרומיים בגלל שאנחנו מחוברים בדרום, וגם דרך החלונות המזרחיים (שאלה הפתחים העיקריים שלנו) לא נכנסת שמש בחורף. אני מוכן לקחת בחשבון צעדים דרמטיים ביותר על מנת להביא את השמש החורפית לתוך ביתי! חשבתי להציב מראות ענק על הגדר האבן שנמצאת ממול החלון הצפוני שלנו. חשבתי אפילו ליצור חלון גדול בתקרה שלנו, עם מפנה דרומי, כדי לחמם את הבית. מה דעתכם? יש עצות מאיפה להשיג מראות כמו של חדר כושר? יצירת פיר בתקרת בטון לא תפגע ביציבות המבנה? איך אפשר לעשות את זה? עוד עצות תתקבלנה בברכה. אני חושב שזאת בעיה ששווה לדון בה, כי אני לא האדם היחיד עם בית במפנה צפוני..

חחחח.. אצלי בדיוק הפוך...

אני תכנתי מרפסת ענקית מעל כל הצד הדרומי כדי שחלילה לא תיכנס לי שמש חורפית הביתה... בבית הנוכחי היא נכנסת ואנחנו כל החורף עם תריס סגור במטבח בגללה. (גם בחורף היא הורסת את כל מה שנקרה בדרכה, אם כי בעוצמה פחותה) נו, אין צדק בעולם, זה כבר ידוע...

רגע, אז בשביל מה משלמים לאדריכל ?

אתם מביאים את החלומות והרעיונות והוא/היא אמורים להוציא אותם לפועל אבל גם (לעניות דעתי) להזהיר, להעיר, לתקן וגם להפנות תשומת לב לבעיות שעלולות לצוץ בעקבות התכנון, הלא כן ?

goanin

New member
../images/Emo2.gif איך אתה עושה את זה?

השמש הדרומית חשובה מאד לחימום הבית ולהארה שלו בחורף הסגרירי. יעילות אנרגטית חוסכת לנו המון כסף, חבל לוותר עליה.

THE UNDER TAKER

New member
הבידוד של הבית הרבה יותר חשוב

מכווני אויר . החורף קצר הבעיה היא בקיץ כוון צפוני או צפון מזרחי הוא הכי כדאי .יח אם הבית שלו קר בחורף הבעיה היא לא בכוונים של הבית אלא בכך שאין טיח טרמי או הבלוקים הם בלוקים רגילים או שאין איטום טוב בחלונות והם לא מסוג טריפלקס או בידודית . עד עתה לא נזקקתי לחימום , הבית שלי נעים . יש טיח טרמי ויש חלונות בלגי עם טריפלקס . בקיץ גם כאשר הבית היה בשלבי בניה ללא חלונות ודלתות היה נעים בבית בזכות הכוון הצפון מזרחי .

למעלה