איזו קרן את..
אני אנצל את ההזדמנות שברגע זה ניתקתי שיחה עם תמיכה טכנית של האינטרנט שהחליט לקרוס בדיוק כשכתבתי כאן הודעה משתפכת לחלוטין... אז אני פשוט אעשה הדבק למה שכתבתי בלילה: אני מודה, אני די טרייה בענייני קרן פלס. למעשה, קיבלתי בשנת 2006 מחברה, לכבוד יום ההולדת שלי, את הדיסק "אם אלה החיים". היא המליצה עליו ואמרה לי שהיא לא יכולה להפסיק להקשיב לו. בדיוק נסעתי לטוסקנה ולקחתי אותו איתי. שיהיה. הקשבתי לו, ואני זוכרת שאהבתי, אבל לא נפלתי. מאז עברו הרבה מים בנהר. "מבול" יצא, והשיר, שנושא את שם האלבום, הילך עליי קסם. לא ידעתי את נפשי בכל פעם ששמעתי אותו (אגב, עד היום). לפני שנתיים כבר חרשתי על השירים של קרן מלפנים ומאחור. חזרתי אל "אם אלה החיים" וגיליתי שאני אוהבת אותו. מאוד. את "מבול" ניגנתי לעצמי בלי הפסקה. ואז, לפני שנה, עשיתי מנוי בזאפה. באחד מהניוזלייטרים, ראיתי שיש הופעה של קרן. ככה, בלי לתכנן, הרמתי טלפון והזמנתי כרטיס יחיד. דווקא את השירים ב"בין העיר לכפר" פחות הכרתי אבל זה בכלל לא היה אכפת לי. העיקר שיהיה לי קצת קרן של אור בלייב. זה לא איחר להגיע- קרן הפעילה את טונות הקסם שיש בה, את כמות הכשרון הבלתי נגמרת ואת היופי המהפנט שלה. התאהבתי
. יצא לי עכשיו לצפות בהקלטה של שתיים מתכניות הארוח: התכנית עם נינט והתכנית של היום- עם מתי. אז לנינט גם אני הצבעתי בכוכב נולד 1. מאז, לא ממש התחברתי לעשייה שלה (לא לסגנון הישן ולא לסגנון החדש). במפגש עם קרן, יצא מנינט משהו כ"כ אמיתי, אינטליגנטי ובוגר ועם זאת שובב, מצחיק וילדותי. שזה בדיוק מה שיפה בקרן- יש בה מזה וגם מזה (במינון מדוייק יש לציין). ואז הגיע המפגש עם מתי. גם אני כמו קרן, מעריצה של מתי. אני חושבת שהוא אחד המלחינים המחוננים ביותר שיש בארץ (אם לא ה..). השילוב שלו עם אהוד מנור היה בדיוק כמו שהם הרגישו- מושלם. מתי כספי לא מרבה להתראיין. אבל בכל ראיון שיש איתו, הוא מצליח להכניס את ההומור הייחודי לו כ"כ בחינניות מדהימה. אז לקחת את זה, ולשלב את זה עם הקסם של קרן, יצר משהו לא מהעולם הזה. לא רציתי שהתכנית תיגמר. קרן מראיינת מצויינת בעיני. אני אוהבת את העובדה קרן נוגעת בנקודות רגישות אצל השותף לשיחה, אבל עושה את זה ברגישות יתרה. לא נוברת. אני אוהבת את הטבעיות שבה קרן שואלת את השאלות. היא מצליחה לגרום לראיון, לזרום באופן טבעי. ויודעת בדיוק איפה להכניס את השאלה שהיא תכננה מראש לשאול, אבל זה לא מרגיש ככה. ויש גם שאלות ספונטניות (שאותן אני הכי אוהבת). אני אוהבת את המבוכה לפעמים. אני אוהבת את הצחוק המתגלגל הזה. אני אוהבת את הביצועים המשותפים. כשאני חושבת על זה, אני פשוט אוהבת את קרן פלס. וכל החפירה הזו יכולה להתמצות במשפט הזה.