איזה אבסורד..

shelove

New member
איזה אבסורד..

הבת שלנו מאובחנת כבעלת ADD ולקות למידה.. היא לומדת בחינוך הרגיל - בכיתה א'. וב"ה בזכות העזרה שלנו (כמובן בתמיכת המשפחה מסביב..) היא מתמודדת עם הלימודים בכיתה בצורה טובה מאד. (היא בכיתה של 37 ילדים..) יש לה כמה טיפולים במהלך השבוע (ריפוי בעיסוק, פיזיוטרפיה וגם קצת שיעורי עזר שעוזרים לה להיות ברמה של הכיתה..סה"כ בתחום שיעורי העזר אני גם יכולה לעזור לה והרבה.. אבל היה צורך גם בשיעורים הפרטיים) הכל כמובן על חשבוננו... לפני כמה ימים משהו הסב את תשומת ליבי שכדאי לי לבדוק אם לא מגיע לנו החזרים במס בגלל הלקות למידה והפרעת הקשב של הבת.. נזכרתי בפורום המקסים שיש כאן - ומצאתי את ההודעות שנוגעות בנושא החזרי מס.. ומצאתי שכמובן ההחזרים הם עבור ילדים שנמצאים בחינוך המיוחד ולא בחינוך הרגיל.. אני לא משווה חלילה וחס וב"ה שבתי מצליחה בצורה מקסימה בחינוך הרגיל.. (יש לה לקות למידה.. אבל יכולת למידה/קליטה מהירה.. אחרי שהיא היתה תקועה בחשבון בנושא חיבור עד 20 - כשהסבירו לה לעומק את הרעיון היא כבר שולטת ב"ה בתרגילים.. אפילו יותר טוב מאמא שלה שלמדה בזמנו בשיטת הבדידים
) אבל.. כעקרון בח"מ מקבלים את כל הטיפולים במסגרות שלהם.. מפיזיוט'/טיפולים ועד ריפוי בעיסוק.. ואילו ההורים לילדים הקצת יותר מוצלחים משלמים ומשלמים ולא מקבלים שום החזרים
לא אבסורד ????

שנבל4

New member
החזרי מס

צודקת בהחלט, לי יש שני בנים עם ADHD וגם אנחנו מוציאים המון כספים אך מאחר והם לומדים במערכת החינוך הרגיל אין החזרים. לכן אולי אנחנו כאן בפורום יכולים לנסות להיתארגן בדרך כל שהיא על מנת לקבל ולו החזר חד פעמי. אשמח לשמוע את דעתך.

shelove

New member
את יודעת משהו..

אפילו מענק חד פעמי בתחילת השנה לא יזיק.. לפחות תהיה תחושה שלמדינה חשובים אותם ילדים.. אותם משפחות.. בעבר נתקלתי במזכר מהבטוח הלאומי שמקנה למי שיש קצבת נכות (יש לי איזה נכות עקב ת"ד..) מענק חד פעמי כשהילד שלו מגיע לכיתה א'.. את חושבת שקבלתי את המענק הזה ???? כמובן שהוא נקבר באיזה שהוא מקום כמו כל ההטבות שהמדינה שלנו הקפיאה/החביאה... פשוט ביבילנד יצרו לנו כאן

החזרי מס

ילד אשר לומד בחינןך המיוחד הוריו מקבלים עבורו נקודת זכות נוספת שמשמעותה היא בערך 178 שקלים לחודש למה זה מספיק? ואין טעם להלחם

מיליגו

New member
ממס הכנסה שמעתי רק השבוע שנק' זיכוי

שווה בסביבות 2,000 ש"ח ולא 178. גם אני מצטרפת למחאה על האבסורד שבאי תשלום למי שבחינוך הרגיל.

אכזרי? מאוד תחשבי רגע על משפחה

שמגלה שהילד לקוי למידה וזקוק לכך כך וכך דברים ואין לה מאיפה לתת לילד? אבל מצד שני ילד לקוי למידה שמשקיעים בו, עוזרים לו ותומכים בו בסופו של דבר יכול לעמוד על הרגליים. יכול ללמוד לימודים אקדמאים ובסופו של דבר לעמוד בראשות עצמו. להבדיל רובם של הילדים מהחינוך המיוחד הם נטל לכל החיים על ההורים אולי בגלל זה העזרה? ניסו כמה פעמים לארגן את ההורים להתאגד ביחד ולא ידוע לי שיצא משהוא. אני מוכנה גם לעזור להתארגן.

shelove

New member
אני חלילה לא משווה

בין השניים.. ובאמת יודעת שמשפחות עם ילדים שיש להם קשיים מרובים צריכים את כל התמיכה ואת כל העזרה כמה שאפשר.. אבל חושבת על ילדים גבוליים - שכן יכולים בעזרת תמיכה לעמוד על הרגליים ולהיות ברשות עצמם בגילאים מבוגרים (ויש לא מעט אנשים כאלו..) ונמצאים בחינוך המיוחד - ובעצם מקבלים את רוב הטיפולים במסגרת.. לעומת ילדים שיש להם כמה קשיים וצריכים את כל התמיכה והעזרה הנוספת.. אבל תמיד נדחים 'כי יש מקרים יותר קשים...' אם לא היו קצת נדחפים גם את המעט לא הינו מקבלים דרך הקופה.. ועכשיו פשוט 'זרקו אותנו לכלבים..' - כי מגיל שש הקופות כבר לא ממנות טיפולים פרה-רפואיים אלא המדינה אמורה לעזור.. וידוע לכולם מה העזרה שלהם שווה

eca01

New member
מסכימה עם shelove במיליון אחוז

יש כאן הפלייה לרעה. הילד שלי זקוק לעזרה ואנו לא יכולים לממן הכל ולכן נמנעים מטיפולים. האם זה מצב תקין? איפה הנסיון של המדינה לשלב את הילדים עם הקשיים בחינוך הרגיל ?

אני למדתי במדינה שלנו אים אין אני

לי מי לי. המדינה שלנו דפוקה. אני לא אומרת שהחוקים שהם חוקקו והיחס שלהם בסדר. גם אני "סובלת" מאותה הבעיה. שני הילדים שלי הם לקויי למידה ובנוסף לבת יש הפרעת קשב. אני לא צריכה לספר כמה כסף אני משקיעה בשניהם: תרופות, טיפולים, שיעורים פרטיים ומי יודע מה צופן העתיד. להגיד לך משהוא אני קניתי בית חדש לפני שבע שנים ומלבד ארבע קירות אין לי בבית כלום ממש שום דבר ותישאלי למה? מסיבה אחת אני לא יכולה להרשות לעצמי להשקיע משהוא בבית ולו אפילו פריט קטן כמו תמונה וזאת אך ורק מהסיבה שאני צריכה כל שקל בשביל הילדים. האם יש ברירה? לא אין אים אני לא אדאג להם אז מי כן? כבר לפני כמה שנים גיליתי שאם אני לא אקזז, אקצץ אז פשוט לא יהיה לי לתת להם וכרגע אני מעדיפה כל שקל לזרוק עליהם והצרכים שלהם. להגיד שלהורים אין מאיפה? אני יכולה להגיד שכן יש הרבה הורים שקודם יחשבו איך למלא את המקרר ואיך לקנות סלון חדש כי הישן כבר ישן אבל לא חושבים מה יהיה אחר כך. אמנם נכון היום יש משפחות ששני ההורים לא עובדים ולא יכולה להיות במקומם והממשלה הזאת משקיעה כספים במקומות ובאנשים שהיא לא צריכה להשקיע אבל זה המצב. דבר אחד אני יודעת שאם רוצים לשנות משהוא אז כאדם יחיד או כגוף קטן שום דבר לא יזוז. בשביל לשנות דברים צריך להיות גוף גדול, מלוכד ומחוזק. עד שלא יהיה כזה גוף לילדים שלנו שום דבר לא יזוז. קחי לדוגמא ילדים שמגיעים לבגרויות אם אבחונים מעודכנים ופתאום משרד החינוך המהולל מבטל להם את ההקלות? זה הוגן?

shelove

New member
לכל אחד יש סדר עדיפות שונה..

כי אני למשל גרה בבית משותף, מצאנו דירה בשעתו במחיר מציאה ממש.. ולהתחיל להשקיע בבית פרטי ממש לא היה שווה לי.. ברור לי שקודם אעשה לטובת הבת שלי (כרגע היא היחידה.. מקווה שנוכל להביא לה גם עוד אחים כי אני ממש לא רוצה להשאיר אותה לבד..) כמה שאפשר.. אבל יחד עם זאת לא יתכן שאצטרך ל'משכן' את הבית שלי כדי להביא את הבת שלי להישגים.. מה גם שאם אנחנו משלמים מסים (ואני באמת משלמת הרבה למס הכנסה..) אני לא מקבלת את המעט שכן מגיע לי.. היינו אמורים לקבל השנה ריפוי בעיסוק דרך מת"י (לפחות את זה 'אישרו' לנו..) אבל בגלל עודף בפניות לא היה מקום לבת שלי
למה את המעט שכן מגיע לנו אנחנו לא מקבלים ?????????????

לגבי המת"י גם את זה צריך לקחת

בכוח מה לעשות? גם הבת שלי קיבלה ולה עוד היה מגיע בגלל האבחון שהערייה עשתה לה. כשהילדה הייתה צריכה לקבל אז אמרו אין מקום, יש הרבה ילדים בתור בלה בלה בלה. בעלי בא למנהלת המתיא ואמר לה אתם עשיתם לה אבחון, אמרתם שהיא צריכה לקבל את זה ואת זה אני מבקש שהיא תקבל והיא קיבלה. מה שאני אומרת זה שאת צריכה פשוט לעמוד על שלך ולא לוותר, להמשיך לנדנד להם מתי תקבלי. מי שלא מנדנד לא מקבל פשוט מאוד מה לעשות וככה מתנהלים הדברים בארץ? אם זה צודק? בכלל לא! הוגן? בכלל לא! מי שלא עומד על מה שמגיע לו לא מקבל כלום מה לעשות לשנות, לשפר? צריך ואפילו דחוף אבל צריך להיות גוף חזק בשביל להזיז משהוא בארץ הזאת

למעלה