איז´ן יונסקו

Scummy

New member
איז´ן יונסקו

בואו נתחיל דיון על יונסקו. מישהו ראה את ´כיסאות´?

violante

New member
כן.....

אני פחות אוהבת את המחזה הזה.. למרות שהמשחק של הזוג מושונוב הוא מעולה, והתפאורה והתלבושות היו מהממים!!! אני לא אוהבת את הדרך שבה הוא העביר את המסרים שלו במחזה הזה.. לא יודעת.. יש איזה מחזה שלו שאני לא בטוחה איך קוראים לו בעברית.. אולי "המלך הגוסס" , או "המלך עומד למות".. לא יודעת.. זה מחזה מצויין!! (קראתי חלקים ממנו בצרפתית..).. יפעת

Scummy

New member
הממם..

כנראה שקשה למי שלא חרש שנים על סארטר ואלבר קאמי להתחבר לאונסקו. יש בו משהו מאוד אקזיסטנציאליסטי. מזכיר את בקט המאוחר (בעיקר "צעדים") אבל ´חד´ יותר... אגב, נראה לי שאת מתכוונת למחזה ´אקסיט דה קינג´ (אין לי מושג איך תרגמו את זה לעברית, אם בכלל), שזה באמת מחזה מעולה.

Phlawless

New member
יש בו משהו אקזיטנציאליסטי../images/Emo35.gif

יונסקו הוא אקזיסטנציאליסטי ואחרי בקט בין מיסדי תאטרון האבסורד! יונסקו דוגל באנטי ריאליסטיות בעוד בקט שגם פונה לכיוון הלא ריאליסטי לעיתים חורג ממנהגו והופך את המחזה לריאליסטי לחלוטין (ע"ע "ימים טובים"). "הכסאות" ראיתי. אהבתי מאד את סנדרה שדה ומוני מושונוב אני חושבת שהם עשו עבודת משחק מעולה, התפאורה התאימה לשום כלום המתיימר להציג ריקנות בעולם ובחייהם של הקשישים הנ"ל. אני נהניתי (אף על פי שהתמשכה קצת יותר מידי). בנוגע לבליעת קאמי וסארטר זה בהחלט יכול לעזור לאלה שמתעניינים בתאטרון האבסורד ובאקזיסטנציאליזם בכלל!

Scummy

New member
האבסורד והאקזיסטנציאליזם...

קשורים אחד לשני כמו לחם וחמאה, כמו ריבה וסופגניה. סתם. למען האמת, אפשר לומר שבפילוסופיה מאחורי תיאטרון האבסורד יש משהו מאוד סאטריאני, גם אם לא באופן ישיר. ההליכה על קו הגבול בין ה´יש´ וה´אין´ (שממש צועקת עד לשמיים ב"כסאות") לקוחה ישירות מהפילוסופיה האקזיסטנציאליסטית, כמו גם האווירה ההזויה-משהו בכל מה שקשור לקיום, ולקיום האנושי בפרט. ובאמת, יש כאלה שמתייחסים ל"מחכים לגודו" כאל ה´המשך´ של "דלתיים סגורות" של סארטר; אני לא יודע בקשר לזה, אבל באמת אפשר לומר שיש קשר לוגי כזה או אחר בין הסיום של "דלתיים סגורות" לאווירה של "גודו..".

violante

New member
האמת שהתכוונתי ל..

"לה רואווה סוה מור" (le roi se meurt) זה המחזה של יונסקו שאהבתי! אם מישהו יודע איך קוראים לו בעברית והיכן אפשר להשיג אותו בעברית, אני אודה לו מאוד!! ובנוגע לדיון, כולם קשורים לכולם (סארטר, קאמי, יונסקו, בקט, פינטר), כולם הושפעו מכולם.. מובן שיש רעיונות חוזרים (אקזיסטנציאליזם לדוגמא..) אין פה מי שהמציא את אמריקה, כל אחד שם דגש על דבר אחר, והתאוריה הלכה והתפתחה בעיקר מתוך המחזות של אלה ושל אחרים.. זה נפלא! יפעת.

Scummy

New member
אכן נפלא ../images/Emo6.gif

אגב, אולי יש לך מושג אם "הכסאות" עדיין רץ? אני צריך להגיש רפראט על יונסקו עוד כמה שבועות ולראות את ההצגה יעזור לי מאוד.

Scummy

New member
אה כן ו...

המחזה שאת מתכוונת אליו תורגם על ידי חיים גליקשטיין ל´המלך נוטה למות´ והוא יצא בעברית בהוצאת המרכז הישראלי לדרמה.

רומי בת

New member
אני למדתי על "הכסאות"

בשנה שעברה. אמנם לא ראיתי את ההצגה (ואני גם לא כ"כ מעוניינת לראות), אבל התרשמותי מהמחזה הזה שזה ממש משעמם!

Scummy

New member
משעמם? ../images/Emo122.gif

כנראה שהיה לך מורה\מרצה ממש גרוע שלא הצליח להעביר את המחזה (מסוג המורים שאומרים ש´מחכים לגודו´ זאת אלגוריה פרוטסטנטית וש´גודו´ זה קיצור של God), או שאת ממש ממש לא מתחברת לתיאטרון אבסורד. בכל מקרה - חבל.

Scummy

New member
אם כך...

אז בואי ללמוד איתי תיאטרון באוניברסיטת חיפה ותראי איך אחרי שני שיעורים עם קלודין אלנקווה את משתטחת ליונסקו על הקבר...

רומי בת

New member
חחח../images/Emo6.gif

"להשתטח על הקבר"- לא נראה לי... אבל אולי עוד כמה שנים אני באמת אלך ללמוד באוניברסיטה תאטרון. עשיו אני צעירה מידי בשביל ללמוד באוניברסיטה...

Scummy

New member
זה מה שאת חושבת...

אני התחלתי בגיל 17, ואני הראשון בכיתה בכמה קורסים.
וה"להשתטח על הקבר" היתה באמת הגזמה פראית. אני לא מצפה שתעשי יותר מלתלות פוסטרים שלו בחדר ולכסות אותם בסימני ליפסטיק.

למעלה