איור מצולם

yoav aloni

New member
איור מצולם

עבודה חדשה שלי לתיק עבודות, איור לספר, עוד יתווסף טקסט מצד שמאל (זה יוליסס למי שלא מזהה), העבודה הזאת מבחינתי גמורה (מבחינת האיור) אבל מכיון שיש לי עוד שלושה להכין הייתי שמח להערות כלליות כלל שיהיו.

מעולה

עשוי טוב ומעניין מבחינת השימוש בתלת מימד לבניית המעקה-חומה. חבל שיש קצת יותר מידי איבודי פוקוס, מלבד ברקע שם זה בהחלט טוב, גם בפינה הימנית למטה (הלבנים) וגם באצבעות הדמות הרוכנת.

yoav aloni

New member
בטח מחלה של צלמים חובבניים

אני מאוד אוהב לשחק עם הפוקוס, לאיור הזה זה גם במקרה התאים אבל אני אראה אם כדאי לי לעבוד באיורים האחרים בצורה יותר ממושמעת, תודה רבה.

mk77

New member
אחלה

אה.. לא הבנתי.. נגמרה לו החומה שם משמאל? ואיזה ספר אתה מאייר?

yoav aloni

New member
לא חומה אלא מעקה

לי זה נראה בסדר אבל אולי כדאי לי לטפל באמת בסיבוב בסוף. והאיורים ליוליסס כפי שכתבתי.

pulse11

New member
אם אפשר להתערב בנושא הפיקוס

עבודת הפוקוס עושה טוב ואפילו טוב מאד כדי ליצור ממש תחושה של תלת מימד על גבי המשטח. אבל יש כמה פספוסים קטנים, שלדעתי לאחר תיקון יכולים להעלות את רמת האמינות בהרבה. נקודת המיקוד על הדמות הימנית לא מתאימה לנקודת המיקוד על החומה. כאשר מביטים בחומה נראה כאילו בין הדמויות היא נקודת הפוקוס, וכאשר מביטים על הדמויות נראה כאילו הדמות הימנית היא בפוקוס. מתחתיה שוב יש חוסר מיקוד בחלק של החומה. לדעתי הפיקוס על החומה צריך ללכת קצת יותר ימינה, עם עדיין נטייה לכיוון בין הדמויות, ואולי אפילו לא להגיע לפיקוס מלא בשום נקודה, כדי ליצור תחושה שהפוקוס לא רק בציר רוחבי אלא למעשה על גבי "כדור" (כמו העין האנושית, או צילום). אני מקווה שאני לא מסובך מדי בהסבר. בכל אופן זה נראה פשוט מעולה. סחתיין עליך.

pulse11

New member
זה נאמר, למרות שזה צילום...

כיון שהאשליה שנוצרה כאן קצת מפריעה לי בעין... אבל קטנוני.

yoav aloni

New member
תודה על ההערות

בהחלט סיבכת אותי, אבל אני מסכים שהפוקוס בעייתי בתמונה. אני אעבוד על זה באיורים הבאים בצורה יותר דקדקנית.

למעלה