איוושה בלב

איילת2323

New member
איוושה בלב

שבת שלום,

לכלב שלי בן העשר התגלתה איוושה בלב לפני כחצי שנה.
בהנחיית הוטרינר בוצע אקו לב תחת טשטוש, וקיבלנו הנחיות למעקב ולביצוע אקו לב חוזר כעבור חצי שנה.

הכל טוב ויפה, רק שהעסק הזה יקר מאוד (מדובר בנזק של 1,200 ש"ח).
איני מעוניינת לחסוך בבריאות הכלב, אבל אני סטודנטית עם שכ"ד ו..
אני מבינה את חשיבות הבדיקה, אך האם ישנה דרך זולה יותר לשמור על בריאות הכלב?
מה לגבי האפשרות לספק לכלב תרופות ללא בדיקת אקו?

אשמח שתשתפו אותי בניסיונכם והמלצותיכם.

sapirdvm

New member
למה תחת טישטוש?

האם בבית החולים אצל ד"ר אוהד? מה היתה האבחנה?

בעיות בלב

עד לפני כמה שנים לא היתה לנו פריבילגיה של רופאים מומחים שבאים ועושים אקו . וטיפלנו במחלות לב כאלו ואחרות בהצלחה רבה גם בלי זה.
נכון, שעדיף ונכון לעשות אקו, הטיפול מדוייק יותר ויש אפשרות מעקב מדוייקת יותר , נכון שכדאי תמיד לעשות אקו אבל לא תמיד חייבים.
אם את מסתפקת לכלבך ברפואה Second best (כלומר כמעט הכי טוב) אז כמובן זה מה שאת צריכה לעשות. אבל אין אפשרות לקבל רפואה The best ולשלם כאילו זה Second best .
ההחלטה בידיים שלך, הכי טוב, לעומת כמעט הכי טוב.
דר' שרון רגב
וטרינר

איילת2323

New member
תודה

זה הרגיש לי מעט בוטה, אבל תודה בכל זאת על תשובתך. סה"כ מימנתי את הכלב הזה גם כשלא היה לי איפה לגור, רק כדי שלא יזרק לרחוב.. תודה.

sapirdvm

New member
איילת

מדוע היה צריך טישטוש?
מרבית הכלבים נותנים לבצע בדיקת אקו ללא כל טישטוש.
כמו שאמר ד"ר רגב, במרבית המקרים של איוושה, ניתן לעשות איבחון לא רע ולטפל בצורה מוצלחת ללא אקו. עם התפתחות הרפואה הווטרינרית, כשיש לנו בארץ מומחה יחיד לרפואה קרדיולוגית, ד"ר דני אוהד, אנחנו נעזרים בו יותר יותר לאיבחון וטיפול. כמו גם רואי משפחה שאינם שולחים כל מקרה למומחה, כך גם אני חושב שאין צורך לשלוח כל מקרה למומחה אלא לשמור אותם למקרים המיוחדים והמסובכים שאנו הקחלינאים הרגילים איננו מצליחים למצוא תשובה או תרופה למקרה. אולי תוכלי להעלות כאן את התוצאות של הבדיקה-האבחנה, ויהיה קל יותר להגיד לך האם יש חובה לבצע אקו נוסף או לא. כמובן שזאת תשובה סוביקטיבית.

למעלה