אידלסון 10 בקטנה

שקדיה11

New member
אידלסון 10 בקטנה

אחרי שהסברתם לי באדיבותכם שבשביל למצוא קינוחים טובים בת"א צריך למכור כליה למול ים, אמרנו: מילא. נקנה גלידה טובה, נשב מול הים, יהיה בסדר. בדרך נתקלנו באידלסון 10 בדיזינגוף.

היינו שם, באותו הרכב ולציון אותו אירוע לפני שלוש שנים. בפעם הקודמת התמקדנו בקינוחים, והיו לנו זכרונות חיוביים מאוד. הפעם, מה לעשות, היינו קצת רעבים. לקחנו מנת פטריות מוקפצות בחמאה (38 ש"ח) שהייתה מפנקת, טעימה ומלאת כולסטרול. הפטריות הוגשו על מצע בריוש שהיה לא שייך בעליל, וספג את כל השמן עד שהפך לסמרטוט.
סלט בלקני (46 ש"ח, מה נסגר עם מחירי הסלטים היום?) עם פלפלים קלויים, זיתים וגבינה בולגרית היה מוצלח מאוד ומתובל היטב. לצידו הגיעו שתי פרוסות לחם חתוכות לחצי ומקופלות כמו לחם שיצא משקית, ונראו רע. כשהתגברנו על המראה התברר שהלחם טרי וטעים, והחמאה שאיתו היתה מצוינת. אבל בחייכם- ככה מגישים תוספת לחם?

את העוגה שלשמה התכנסנו בחרנו מהויטרינה. אני בטח אחטא למתכון, אבל למיטב זכרוני היו לה תחתית שוקולדית, מילוי ונילי, פס פיסטוקי ודובדבנים שהושרו במשהו אלכוהולי. ומלמעלה מונח, הס פן תעיר, מקרון פיסטוק ירקרק וזעיר.
העוגה היתה נפלאה, עשויה למופת ויפיפיה.

המסקנה היתה חד משמעית: עדיף לבוא בשביל הקינוחים.

על הכל שילמנו 119 ש"ח לפני טיפ, שבהחלט הגיע למלצר.

החתולית

New member
על הדיווח

אבל באמת שאין צורך למכור כליה בשביל קינוחים טובים במול ים. אפשר לבוא ולאכול רק קינוחים, ובשביל אלה לא צריך למכור אפילו לבלב.

ביצת הפברז'ה - 70 ש"ח.

קרפ סוזט - 55 ומדובר בארבעה ביסים בדיוק! אני מאד בעד מול ים כידוע, וחושבת שלאכול שם אויסטרים בעסקית זו מציאה אמיתית אבל הקינוחים, טובים ככל שיהיו, יקרים!

salo22

New member
וגם מסה לא פראיירים

התות ב 62 ושאר הקינוחים כבר נושקים 50 , אני חושב שזה מוגזם. קינוח הפברז'ה כל כך לא נראה לי מושך, שגם ב 40 כנראה שהייתי אולי מהסס .

במסה הקינוחים גדולים פי שניים...

במול ים הם דוגמיות. ממש. ולגבי הפברז'ה, אתה ממש צודק. יצירה יפה, לא יותר. כמו נרות חנוכה, כדאי לראותן בלבד.
טעמתי מזמן מתוק סקרנות והבנתי את הפרינציפ.

salo22

New member

בהחלט קינוחים גדולים וגם לרוב טעימים.. כמובן שבשיקול האישי אני לא אוציא על שום קינוח שלא אמצא ייחודיות ועניין יוצא דופן בחומרי הגלם מהם הוא מורכב, סכום שיהיה 60 או 70..

Eshel90

New member
יקרים בהחלט אבל לא הייתי אומר שהם דוגמיות.

בארוחה האחרונה נטעמו עוגת זביון נפלאה וברולה מקדמיה ואני עומד על דעתי שמדובר על הקינוחים הטובים שטעמתי. בשני המקרים לא מדובר על דוגמיות וגם קינוחים אחרים שראיתי לא נראה קטנים כלל.

homets

New member
ברולה מקדמיה

גם בעיני הקינוח הטוב בארץ, והוא ממש לא קטן לדעתי.

מצוין, נכון, אבל בדיוק 4 ביסים.

נבדק לפני כשבועיים. היינו 2, חילקנו לארבע חתיכות וכל חתיכה הייתה ביס, ולא גדו

homets

New member
יש סיכוי שהם הקטינו את הקינוח?

כשהייתי שם לפני כמעט שנה הוא היה בגודל ממש סביר וממש לא קטן בצורה יוצאת דופן.

נטלי

לא יודעת...את מנת הקרפים שם ראית? 4 משולשי

קרפ מקופלים כשאורך כל צלע במשולש כ-2 -3 ס"מ!
ושוב, הכל טעים ומצוין אבל ממש לא שווה את המחיר. לפחות מבחינתי.

Eshel90

New member
4 קרפים טבולים בגרנד מרנייה, על גליל ממולא

במה שנראה לי מהתמונה כמו קרם פטיסטייר או דומה לו. בנוסף גם 4 פרחים מלדר פטל ממולאים קרם, גלידת גרנד מרניה ורוטב קרמל.
הרי לא הכל זה מה שנראה לעין וכשכל מסעדה טובה לוקחת 35 שקלים על קינוחים פשוטים בהרבה שמבוצעים ברמה נחותה אני מבין את מדיניות התמחור של מול ים בגזרת הקינוחים שנועדה גם לצמצם את ההפסד/רווח מינורי מהעסקייות.

אגב את קינוח של פטריות הקסם ראית? הוא לא קטן בכלל. ולמה? כי המרנג פיסטוקים ודבש תופס נתח משמועתי. והוא עשוי מחומרי גלם זולים.

למעלה