איגואנה

terra2

New member
איגואנה

אפשר לתת לאיגואנה לחיות בחדר ואם כן מה צריך לספק לה בחדר? כרגע היא באקווריום (ואני יודע שהיא תהיה ענקית- אז אני מעדיף אולי שהיא תהנה בחדר), חובה לספק לה תאורה מיוחדת?- כנ"ל הבעיה לחורף שיהיה (אני לא כל כך אהיה בבית השנה, אז אני רוצה להגיד לאחים שלי מה לעשות). קראתי במאמר ששעה-שתיים שמש ביום יספיקו לאיגואנה.- זה כך? אם אפשר תביאו לי גם טיפים והמלצות אם אפשר. תודה מראש ומצטער על הבלאגן

terra2

New member
*תאורה וחימום

*את התאורה UVB חובה לספק לה כל יום? או שאפשר לתת לה במקום זה - איזה שעתיים להיות בשמש? (הבנתי שבחורף רצוי את התאורה). ובעניין החדר, אם אני רוצה לתת לה חדר, איך צריך לצייד אותו?, מבחינץ חימום וכד'. תודה

אילון פ

New member
איגואנה בחדר מגורים זה אפשרי

אך לא פרקטי. אם הכוונה לחדר שיהיה רק שלה, פשוט לצייד אותו כמו שהיית מצייד כלוב.

terra2

New member
למה לא פרקטי?

אשים לה שטיחים עצים סולמות וכד'. וגם ככה יהיה לה מלא מקום לזוז ויהיה נקי יותר. מבחינת תאורה חובה להוסיף לה או שאפשר רק בחורף להוסיף? (במידה ואשים אותה איזה שעתיים ביום במרפסת) וחימום איזה מומלץ לקנות ואיפה? (חנות חיות או חנות בית)

אילון פ

New member
לא פרקטי

משום שאיגאונה היא יצור חיי, יש לה הפרשות, מזון, מים וכו'. כל זה מהווה בעיה כשזה מגיע לחדר שאנשים אמורים לחיות בו.

terra2

New member
זה חדר ריק

רק מחשב יש בו ומה בעניין התאורה והחימום לחדר, איך לסדר את זה? תודה

אילון פ

New member
מה גודל החדר?

את המחשב הייתי מוציא משם משתי סיבות: 1. האיגואנה עלולה לשרוט את המסך וללעוס חלקים מהמחשב. 2. האיגואנה עלולה להתחשמל. בקשר לחימום ותאורה יש לך מספר אפשרויות אך צריך להתאים אותן לגודל החדר.

terra2

New member
3X6 מטר בערך

חובה לשים לו את המנורת UVB גם בקיץ? לפי מה שהבנתי צריך לשים לו את זה בחורף. (וכמובן לאפשר לו להיות בשמש)

אילון פ

New member
כל עוד אין חשיפה ישירה לשמש

צריך לספק מנורת UV, ללא קשר לעונה. בקשר לחימום ותאורה, הייתי מספק בחדר 2-3 נק' התחרדנות בצורת ענפים היושבים מתחת למנורת חימום ותאורת UV (חשוב לאפשר לאיגואנה מרחק שבו קרינת הUV עדיין אפקטיבית). אפשרות נוספת היא להשתמש במנורות שניתן להזמין מחול ומקרינות גם חום וגם UV וגם טווח הקרינה שלהם הוא גדול בהרבה מזה של פלורסנט והן מיועדות לכלובים גדולים. בקשר לעיצוב אני עכשיו בחיפוש אחר תמונות של רעיון נחמד לעיצוב חדר לזוחלים גדולים, אני אעלה אותן כשאמצא.

terra2

New member
אבל קראתי במאמר

שהיה רשום בו שאם מספקים לאיגואנה שמש לפחות שעתיים ביום- אז לא צריך לספק לה גם תאורת UVB וד"א כמה המנורה הזאת עולה ולכמה זמן אפשר להפעיל אותה (בלאגן עכשיו אם המנורה איפה אפשר לשים אותה בחדר היא צריכה בית מנורה מיוחד והכל..)

אילון פ

New member
שעתיים ביום נשמע לי מספיק.

את החורף הקודם ספייק (AKA חרדון מזוקן) עבר עם פעם-פעמיים בשבוע בערך בשמש בהמלצתו של אחד המומחים הגדולים בארץ בנושא לטאות. אני קניתי את את המנורה reptiglo 8.0 של אקזוטרה ב 70 ש"ח בכפר אז"ר ואתה צריך את החלשה יותר (5.0). ההמלצה היא להחליף את המנורה אחרי שנה ללא קשר לכמה זמן פעלה. את בית המנורה אתה יכול להשיג בהום סנטר וכאלה. אם דיברת על המנורה השנייה שציינתי (לא הפלורנסט) אז היא מתחברת לבית מנורה רגיל של מנורת ליבון.

terra2

New member
בחדר

איפה למקם את המנורה ובאיזה מרחק מהעץ (או ממה שאשים פה).. ד"א תודה

אילון פ

New member
על איזו מנורה אתה מדבר?

פלורסנט - אם אני זוכר נכון מרחק של כ-30 ס"מ הוא מקסימלי. בקשר למנורה מהסוג השני אני לא יודע.

terra2

New member
והמנורת חימום

כל כמה זמן צריך להחליף? ואיזה מומלץ לקנות? (קראתי שיש כחולות ירוקות וכל מני כאלה). תודה

terra2

New member
החלטתי לשים

גוף חימום מקרמיקה- לא מאיר ולא יפריע לאיגואנה בלילה. תרשום לי בבקשה את הסלטים שאתה מכין לה (כמויות של הירקות, פירות... וכמויות של ויטמינים )

למעלה