יש לי אקווריום של מטר שאני רוצה לשים בו איגואנה קודם כל - מה המחיר של האיגואנה? דבר שני קראתי במאמר שצריך יום יום לרחוץ אותה- האם זה חובה? והאם יש עוד דברים שצריך לעשות לה יום יום? תודה מראש
תחת הקישור "מאמרים" בראש העמוד, תמצא שלושה מאמרים על איגואנות. אפשר לשאול למה דווקא איגואנה? יש לאיגואנה נטייה להטעות בקלות ופשטות הגידול והתנאים. כשלמעשה יש לטאות שקל יותר להתאים להן תנאים.
אני רוצה לגדל איגאונה בגלל שהיא נראית חמודה וגם היה לחבר שלי פעם אחת שאלות יש לי אקווריום 100 ס"מ אורך 50 גובה 40 רוחב יספיק לה? מה המחיר של איגואנה צעירה ושל התאורה המיוחדת הזאת שכתוב עליה במאמרים? תודה רבה
גודל כזה של טרריום עשוי להספיק רק אם מדובר באיגואנה צעירה, אך לא אם מדובר באיגואנה בוגרת. לגבי התאורה, אתה מדבר על UV? ולגבי המחירים, קשה לי לענות לך, כי לא ניסיתי לרכוש איגואנה בעבר, אבל נדמה לי שמדובר בפחות ממאה שקלים לאיגואנה בייבי. ובכל זאת, הייתי ממליצה לפחות לחשוב על לטאות אחרות. בעיני, למשל, השממיות על סוגיהן (ובמיוחד הזמינות ביותר - המנומרות) מוצלחות בהרבה מאיגואנות (צחי, לא לצעוק..). גם החרדונים המזוקנים הם אופציה לא רעה בכלל. חרדון מזוקןשממיות מנומרות
האיגואנה נראית יותר חמודה ופחות מאיימת מהלטאות שששמת איך אקווריום כזה לא יספיק ללטאה בוגרת? (נכון שהזנב שלה גדול אבל היא יכולה לקבץ אותו) וכן אני מדבר על תאורת UV (או שיש אופציה אחרת)
באותה הקבלה, תחשוב על האפשרויות שלך יש בבחירת חדר, למשל. נסה לדמיין את עצמך כל הזמן כפוף, או על הברכיים. זה לא נעים. בעלי החיים צריכים את האפשרות להניע את כל גופם וגם למתוח אותו מידי פעם. לכן, איגואנה בוגרת, תזדקק להרבה יותר מקום.
אני לא מומחית בזוחלים -אבל כל חיה נראת נחמדה שהיא קטנה ואנשים לא מבינים שהיא גודלת התנאים שעלנו לספק מישתנים איגואנה גדולה יכולה להגיעה ליותר ממטר וחצי(תקנו אותי אם אני טועה) מה שאומר שהיא צריכה שטח כפול-אם אתה חושב שיש לך מקום לטרריום של 3 מטר ואתה יודע כל מה שדרוש לך בבקשה תגדל אבל אם לא חבל על החיה -אני מתה לגדל תוכים גדולים ואין לי תנאים אז וויתרתי יש לי לאופרדים ואני ממש נהנת לראות אותם ולגדל אותם לדעתי בראש ובראשונה יש לדאוג לרווחת החיה ..
שהאיגואנה תגדל כבר אסדר משהו (ד"א באיזה גיל היא מגיעה לאורך מטר?) רציתי פעם גם תוכים אבל וויתרתי ריחמתי על השכנים שלי מה בדבר התאורה איזה תאורה היא צריכה וכמה וואט? תודה
קודם שהיא תגדל, אחר כך נסתדר. ה'אחר כך' הזה, הוא לעיתים מאוחר מידי, ומאלץ אותך להתפשר על התנאים של בעל החיים, וזה לא הוגן. שים לב שאנחנו לא נגד גידול זוחלים, להפך, אבל חשוב לקחת דברים בחשבון.
מה קרה לאיגואנה ש"היה לחבר שלי פעם אחת"? ד"א, אם אתה מחפש לטאה לא "מאיימת" ובחרת באיגואנה, זה סימן שאין לך מושג על מה מדובר, במיוחד עם תיפול על זכר. שחר