איגואנה

jimbo3

New member
איגואנה

יש לי איגואנה ורציתי לדעת מה הכי כדאי לרפד את האקווריום כדי שיהיה אפשר לנקות אותו ניסיתי קליפות עצים אבל קשה לנקות את הכלוב מצואה דחוף

yooa

New member
את האיגואנה שלי הרגלתי שלא להטיל

צואה בטרריום. היא עושה את הצואה רק באמבטיה ואז אני שוטף את האמבטיה ומחטא אותה עם מעט אקונומיקה (כשהאיגואנה לא בפנים...). מצאתי כי שיטה זו גולזלת הרבה פחות זמן ובריאה הרבה יותר לאיגואנה בהשוואה לניקוי המצע. כמצע אני משתמש בכבול קוקוס. מצע זה הומלץ לי ע"י בית החיות אולם ע"פ מה שקראתי באתרי אינטרנט מצע זה אינו אידיאלי בהיותו מכיל חלקיקים קטנים אשר עלולים להיבלע ע"י האיגואנה ולחסום לה את המעי, אולם בינתיים לא החלפתי אותו שכן לא מצאתי אחר טוב ממנו. קליפות עצים נשמע לי מצע טוב בתנאי שאכן אין צורך לנקות את הצואה כיוון שזה בלתי אפשרי ומעבר לכך - לא הגייני. מקווה שעזרתי

jimbo3

New member
המשך תגובה

זה בלתי אפשרי לנקות את קליפות העץ כי האיגואנה חופרת לכן רציתי לדעת אם יש משהו יותר טוב כדי שיהיה יותר קל לנקות את הכלוב ולשמור על ניקיון הכלוב דרך אגב שלי לא אוהבת אמבטיות.

yooa

New member
הכל עניין של הרגל, אם תרגיל

אותה לאמבטיות היא תקבל את זה בסופו של דבר. אמבטיות חשובות לא רק מבחינת נוחות אלא בעיקר מבחינת אספקת הלחות וההגיינה הכללית של האיגואנה. הייתי מציע לך להתאמץ על הניין הזה כי בסופו של דבר זה יחסוך לך הרבה זמן על ניקוי וחיטוי מעבר לאפקט הבריאותי שיהיה לזה על האיגואנה.

GUYLI9

New member
???

איך אפשר להרגיל איגואנה לעשות צרכים באמבטיה? ממתי היא רגילה לכך? בת כמה היא?

yooa

New member
תשובה

האיגואנה בת כ- 8 חודשים. אני עושה לה אמבטיות יומיות והיא עושה את צרכיה במים באינסטינקט. אחרי שלושה חודשים שכאלו היא כבר לא עושה את צרכיה בשום מקום פרט לאמבטיה. באופן כללי ממה שקראתי - Iguana is a creatre of habbit, ולכן אםשר להרגיל אותה להרבה דברים , רק שצריך סבלנות. חשוב: יש לחטא את האמבטיה לאחר הוצאת האיגואנה באמצעות אקונומיקה. עם הזמן אני מתכוון לאלף אותה ללכת לבד לאמבטיה כשהיא צריכה.

GUYLI9

New member
תודה

גם אני אתחיל בשיטה שלך... אולי יום אחד היא תוכל להכין לעצמה סלט...

GUYLI9

New member
אני משתמש ב

טוף מיוחד לאיגואנות וצבים (אפילו שאין לי צב) ומחליף אותו כמובן בשעת הצורך.

GUYLI9

New member
כדי שתוסיף "?"

זה משהו כמו חתיכות עץ ששמים גם לצמחים, אבל מה שמוחרים לצמחים מכיל חומרים לא טובים לאיגואנה. אז מייצרים טוף מיוחד לזוחלים שלא מזיק להם.

jimbo3

New member
משטח לאיגואנה

מה לגבי דשא סינטטי שמוכרים בהום סנטר

jimbo3

New member
משטח לאיגואנה

מה לגבי דשא סינטטי שמוכרים בהום סנטר

GUYLI9

New member
אני לא ניסתי...

אבל אולי זה גם טוב... אני חושב שאין בעיה עם החומר הזה אבל בקשר לניקיון שלו אני לא בטוח עד כמה זה קל... אני רוצה להזכיר לך שדשה סינטטי לא סופג אז אתה תהיה חייב לנקות אותו כל פעם! טוף כמו שיש לי סופג את השתן ואין בעיה עם זה. חשוב לדעת שאסור! לשי עיתונים בכלוב בגלל שהדיו נספג לאיגואנה בעור!

למעלה