איבר מין עקום

איבר מין עקום

יש למישהו מושג מה זה? ממה נובעת הבעיה? או איך מטפלים בזה? אין לי מושג בזה.. ואני מה זה בלחץ.. עזרה בקשה

../images/Emo24.gifעקמת הפין!

הסיבה והתופעה של עקמת הפין תואר לראשונה ב-1561. עקמת הפין יכולה להיווצר עקב מספר סיבות. באופן טבעי (אם אפשר להגדיר זאת כך) עקב אי-סימטריה בגופים המחילתיים של איבר המין, או כתוצאה מפגיעה ומחלה. לעקמת קראו גם מחלת המלכים, מכיוון שלואי ה-14 סבל מעקמת. הוא טופל ע"י פיירונה, ולכן עד היום מכנים עקמת גם בשם מחלת פיירונה. שכיחות העקמת בגיל 50-70 היא כ-66 מקרים לכל מאה אלף גברים, אך יש תיעוד גם לקיומה בגילאים צעירים. הבירור של העקמת יכול להסתכם בבדיקה גופנית, אך יש מקרים בהם יש צורך בבדיקות אולטרא סאונד ו-MRI של האיבר. כמו כן באלו הסובלים מבעיות זקפה, יש לערוך בדיקת דופלר-דופלקס דינאמי של איבר המין. הטיפול יכול להיות ממצב של חוסר התערבות, דרך טיפול תרופתי ועד התערבות כירורגית. עוד סוגי טיפול: מתן ויטמין E המשפר את מבנה של הגופים המחילתיים ומרכך הסתיידויות שנוצרות סביב העקמת, מתן תרופות כמו: Interferon Potaba Colchicine התורמות לפירוק רקמות קשות. מתן אחת מאלו במשך שלושה חודשים לפחות נמצא יעיל בחלק מהמקרים. לגבי ניתוחים, יש ניתוח על שם נסביט אשר בו מיישרים את עקמת הפין ומתקנים את העיוות. תוצאות ניתוח זה טובים ושעורי ההצלחה הם כ-80% עם אחוז נמוך של חזרת העקמת. החיסרון של הניתוח הוא בקיצורו של איבר המין. ניתוח אחר penile placation דומה לניתוח על שם נסביט, אך עם טכניקה אחרת שאינה מקצרת את איבר המין, אך חסרונה בתפרים שעלולים לגרום לאי נוחות וכאב. ניתוח נוסף הוא ניתוח על שם לו: טכניקה שהחלה לפני מספר שנים שאינה אמורה לפגוע בפין עצמו. בכל ההתערבויות המטרה היא שלא תהייה פגיעה בתפקוד המיני ו/או כאבים בזמן זקפה. יש מצבים בהם הניתוח "לא מספק את הסחורה" ויש לבצע ניתוח חוזר. עם כל מה שכתבתי חשוב כמובן לעבור אבחון מקצועי אצל אורולוג. הרופא יקבע את מהות וחומרת העקמת כל זאת על מנת להגיע לחלטה מתי, אם, ואיך לטפל תרופתית ו/או מתי לעבור להתערבות כירורגית.

אמאלההההה

אני כולי בן 19 מה זה כל הניתוחים והתרופות האלה זה כזאת בעיה??? אני בהלם של החיים! לאמשנה תודה עידן.

../images/Emo24.gifלא כל ייעוץ מצריך שיפוץ!

אל בהלה! אם אתה חושש , גש לאורולוג עבור בדיקה ומיד תבין שאין מקום לבהלה! כתבתי על עקמת באופן כללי, זה לא אומר שאתה לוקה בה!!!! עידן מיליצ'ר

למעלה