איבטוח טופס ב MS Access

Shaycus

New member
איבטוח טופס ב MS Access

כחלק מפרויקט גמר אני צריך ליצור טופס עם שם משתמש וסיסמא, הבעיה היא שניסיתי ליצור דבר שכזה ואני מקבל הודעת שגיאה ברגע שאני מכניס את הסיסמא שלדעתי אמורה להיות נכונה.

לפי סרטון ביוטיוב אני רואה שיש אפשרות לבצע את זה עם החלון של הקוד באקסס, הבעיה היא שכשאני פותח את חלון הקוד אני רואה שאין בו תוכן והוא ריק ולפי הסרטון כל שיש לעשות הוא לשנות חלק מקוד שכבר אמור להיות קיים במערכת.

מישהו יודע מה אני מפספס פה?

pitoach

New member
אני מציע שתצרף את הקישור לסרטון כדי שמי

שעובד באקסס יבין על מה מדובר שם ויוכל לעזור

0 אור 0

New member
הסתכלתי על 9 השניות הראשונות

מה שראיתי זה שהוא מציג לך את הקוד של תוכנת הדמו של מיקרוסופט.
תפתח את הדמו ותעתיק משם את הקוד, או שאם אתה יודע קצת אקסס תכתוב לבד .
הרעיון הוא כזה:
ברקע יש לך טבלה שבה יש את קודי המשתמשים והסיסמאות
הטופס כולל שדות לא מאוגדים לטבלה!
בקוד ארוע לאחר עדכון של הסיסמה אתה בודק אם הסיסמה מתאימה למשתמש - יש כל מיני דרכים, הכי פשוטה זה dlookup על הטבלה,
החלק הכי מסובך זה טיפול בשגיאות - מה קורה שהמשתמש לא קיים, ושלא יעוף אם לא הקלידו סיסמה בכלל.

Shaycus

New member
מה חסר לי פה?

Private Sub cmdLogin_Click()

If (Not IsNull(USER)) Then
TempVars.Add "CurrentUserID", "[User)"
DoCmd.OpenForm "Main Menu", acNormal, "", "", , acNormal
Exit Sub
End If
Beep
MsgBox "Please enter a valid user name", vbOKOnly, ""

If (Not IsNull(PASS)) Then
TempVars.Add "CurrentUserID", "[PASS)"
DoCmd.OpenForm "Main Menu", acNormal, "", "", , acNormal
Exit Sub
End If
Beep
MsgBox "Please enter a valid password", vbOKOnly, ""

End Sub

כי בסרטון זה מה שראיתי, ברור לי שמה שאני רואה פה מדבר על מקרים שבהם צריך או לא צריך שיהיה משהו כתוב תחת הלשוניות של השם משתמש והסיסמא אבל איפה צריך להכניס כאן את החלק של השם משתמש הנכון והסיסמא הנכונה? (בהתסמך על זה שאני רוצה שיהיה רק שם משתמש אחד וסיסמא אחת)

קצת קשה להבין עם היוטיוב הוא נורא ספציפי ולא מסביר באופן כללי.. אותו דבר קורה לי שאני מנסה לבנות שאילתות דינאמיות שמצליבות מידע, זה פשוט לא מוצא דברים רלוונטיים

תודה על המענה אבל.. :)

Shaycus

New member
את צודקת

הסתכלתי נטו על הקוד שראיתי ביוטיוב כי לתכנת קוד ב ACCESS זה משהו שאני לא יודע לעשות.

סך הכל אני דורש שיהיה שם משתמש אחד וסיסמא אחת
נניח
admin
1234
אם מישהו מקליד את זה נכון אז הוא נכנס אם לא הוא מקבל הודעת שגיאה, זה הכל

0 אור 0

New member
תראה כשרואים חצי קוד אי אפשר להבין כלום

מה שכתוב שם פשוט להבנה:
אם אחד מהשדות ריק אז תצפצף ותבקש להכניס שם ולידי, ואם יש תוכן בשדה אז תבצע פעולה של TempVars.Add
מה הפעולה הזו עושה, איפה מוגדרים השמות הנכונים וקישורם לסיסמה וכו' - כל זה בגדר תעלומה למי שלא הסתכל על הסרט, ואולי גם למי שכן,
אני קצת חסרת סבלנות בנושאי סרטי הדרכה, אם כי אני מודה לך שגילית לי שיש עולם שלם של סרטים בנושא כתיבת קוד, שאני אפילו לא מודעת אליו.
בכל מקרה, למה שלא תנסה לכתוב לבד, תיארתי לך את התהליך בתשובתי הקודמת , והוא מאד פשוט.

0 אור 0

New member
בהצלחה

ואם תסתבך אתה יכול להעלות פה את הקובץ עם הנסיון שננסה לראות מה לא תקין

למעלה